۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه ایرانی اضافه وزن دارند

به گزارش کودک پرس، دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری هفته بسیج تغذیه سالم، افزود: هر ماده غذایی که قابل خوردن باشد، باید به میزان مجاز استفاده شود، حتی سالم ترین نوع ماده غذایی نیز در صورت استفاده زیاد، ضررهایی را به دنبال دارند.

وی ادامه داد: زمانی که بیش از حد نیاز به بدن مواد غذایی برسد، آن را انبار کرده و تبدیل به چربی می کند. وقتی ذخیره چربی در بدن از یک میزانی بالاتر برود، عامل بسیاری از بیماری ها خواهد بود و از آنجا فرد دچار اضافه وزن و چاقی می شود. با اندازه گیری توده بدنی یا MBI بدن می توانیم میزان لاغری یا چاقی فرد را اندازه گیری کنیم. اگر در این اندازه گیری فردی کمتر از ۱۸.۵ باشد، فرد لاغر محسوب می شود. از ۱۸.۵ تا ۲۵ فرد نرمال بوده و اگر این عدد بین ۲۵ تا ۳۰ باشد فرد دچار اضافه وزن است. از ۳۰ تا ۳۵ فرد دچار چاقی درجه یک و از ۳۵ تا ۴۰ فرد دچار چاقی درجه دو است و از ۴۵ بالاتر باشد، فرد به چاقی کشنده مبتلا است.

رئیسی ادامه داد: در کشور ما ۷۶ درصد بار بیماری ها مربوط به بیماری های غیرواگیراست. بیماری های قلبی عروقی، دیابت و…، از جمله بیماری هایی هستند که با نگاهی به آنها می بینیم که پایه تغذیه ای و زندگی سالم دارند، بنابراین مسئله ای که باعث جلوگیری از چاقی در افراد می شود غذای سالم به میزان کافی و تحرک بدنی است.

 

 

وی افزود: در سال ۲۰۱۴ حدود ۶۰۰ میلیون نفر دچار چاقی بودند. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، ۴۱ میلیون کودک دچار اضافه وزن و چاقی هستند. در کشور ما حدود ۱۴درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه در معرض اضافه وزن هستند و در بعضی از مناطق کشور این میزان به ۲۰ درصد نیز می رسد.

رئیسی تصریح کرد: ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در ایران دچار چاقی هستند که مهمترین دلیل آن تغذیه و عدم تحرک کافی است.

وی ادامه داد: روزانه ۱۰ درصد از انرژی دریافتی بدن می بایست قند ساده باشد. سازمان بهداشت جهانی در پی اضافه وزن های بیش ازحد در دنیا اعلام کرد که هر فرد روزانه کمتر از ۲۵ گرم شکر باید مصرف کند، اما در کشور ما میزان استفاده از قند روزانه ۶۶ گرم است که سه برابر حد مجاز اعلام شده است.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یک نوع چربی خوب در بدن وجود دارد که محافظ قلب است و قند زیاد سبب از بین رفتن آن می شود. بزرگترین خطر جامعه امروز این است که ما کودکانمان را به تغذیه های شیرین عادت دهیم که این باعث می شود در سنین بزرگسالی نیز نتوانند ذائقه خود را کنترل کنند.

وی گفت: یکی از برنامه های وزارت بهداشت، کم کردن میزان قند، شکر و نمک در تولیدات کارخانه های مختلف است.

رئیسی افزود: یکی دیگر از اقدامات بسیار ارزشمندی که در طرح تحول سلامت انجام شد، حضور مشاوران تغذیه در مراکز بهداشت است که با آسان شدن دسترسی مردم به این مشاوران، تاثیر بسیار خوبی بر سلامت غذایی مردم داشته اند.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: حدود ۱۴ درصد کودکان ۱۰ الی ۲۲ ماهه در معرض اضافه وزن بوده و ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال نیز دچار چاقی هستند.