به گزارش خبر گزاری کودک پرس : صبحانه اولین وعده غذایی شروع کننده روز و مهمترین آنهاست که متاسفانه امروزه کمتر بهایی به آن داده میشود.
برای صبحانه یکی از گروههای غذایی مهم غلات هستند که عموما استفاده از آرد گندم و برنج برای تهیه انواع فرنی آن را در برنامه غذایی کودک شما قرار میدهد تا کم کم بتوانید کمی نان، بیسکوییتهای ساده در شیر یا آب ولرم را حدود 8 تا 9 ماهگی به تدریج به صبحانه کودک اضافه کنید و همینطور فرنی آرد برنج را به شیربرنج تغییر دهید تا کودک بتواند بافتهای مختلف غذایی را تشخیص دهد و به تدریج در بلع و دریافت مواد غذایی مهارت پیدا کند.
برای کودکان یک تا دو ساله به تدریج استقاده از شیربرنج، نانهای نرم، بیسکوییتهای ساده، تکههای پنیر، و تخم مرغ کامل میتواند مناسب باشد. یک نکته در مورد صبحانه کودکان بالای یکسال این است که مصرف شیر قبل از صبحانه، چه شیر مادر و چه شیر خشک، میتواند تمایل کودک را به مصرف صبحانه کاهش دهد.
دومین گروه غذایی مهم در وعده صبحانه لبنیات هستند. شیر و پنیر و خامه عمدهترین لبنیاتی است که در وعده صبحانه استفاده میشود که میتوانید از یک قاشق غذاخوری شیر در اولین فرنی شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید با بزرگ تر شدن کودک در 9 ماهگی میتوانید کم کم خامه و بعد از حدود ۸ ماهگی پنیر را در وعده صبحانه جایگزین کنید که میتوانید در فرنی کودک اضافه کرده یا بعد از ۹ ماهگی پنیر نرم را به صورت تکههای کوچک در اختیار کودک قرار دهید. مصرف نصف لیوان شیر پاستوریزه در صورت عدم حساسیت کودک به لبنیات بعد از یک سالگی مناسب بوده و تا قبل از یکسالگی از شیر گاو به عنوان شیر اصلی برای تغذیه کودک استفاده نکنید.
همچنین میتوانید جهت طعم دار کردن فرنی برای کودکان از میوههای فصل متناسب با سن کودک شروع کنید. میوههای امن برای شروع تغذیه تکمیلی موز و سیب است که میتواند در فرنی کودک استفاده شود. بهتر است از مقادیر کم شکر برای تهیه انواع فرنی استفاده نمایید تا ذائقه کودک به شیرینی عادت نکند.
از هفته اول 8 ماهگی میتوانید زرده تخم مرغ را در وعده صبحانه کودک اضافه کنید و به تدریج مقدار آن را افزایش دهید و بعد از یکسالگی از تخم مرغ کامل برای صبحانه استفادده کنید.
همچنین برای تخم بلدرچین نیز شروع از زرده باشد و بعد از یکسالگی از سفیده استفاده کنید. ذکر این نکته اینجا ضروری است که زرده تخم بلدرچین به نسبت تخم مرغ ویتامین ب 12 بالاتری دارد و از نظر میزان آهن زرده تخم مرغ آهن بیشتری دارد.
برای کودکان بالای یکسال میتوانید از صبحانههای سفره خانواده انواع نان، کره، پنیر، ارده، سبزی، کره مغزها و… به صورت نرم شده تا کاملا شبیه صبحانه بزرگسالان استفاده کنید. البته این کاملا بستگی به ذائقه و همکاری کودک و معرفی درست غذای جامد به او دارد. برخی کودکان از همان ابتدای ۱۱ ماهگی صبحانه معمول خانواده را ترجیح میدهند و برخی همچنان تا ۱۸ ماهگی از فرنی و حریره استقبال میکنند.
سومین گروه مهم در وعده صبحانه پروتئینها هستند که از جمله آنها میتوان به تخم مرغ اشاره کرد. پنیر هم حاوی پروتئین بالایی است که توصیه میکنیم حدود ۸ ماهگی آن را شروع کنید. شما میتوانید از انواع حریره مغزها استفاده کنید. ابتدا بادام بعد به تدریج در 9 تا 10 ماهگی بقیه آجیلها را به صبحانه کودک اضافه کنید.
منبع: مجله اینترنتی هلو
ارسال دیدگاه