شیر دادن به نوزاد پس از ۲ سالگی مفید نیست
یک کارشناس تغذیه و رژیمهای درمانی معتقد است: خوراندن شیر مادر به کودکان پس از دو سالگی موجب میشود تا سیری کاذبی در آنها ایجاد شده و دیگر میلی به غذا نداشته باشند که همین امر زمینه ابتلا به سوء تغذیه را در آنها ایجاد خواهد کرد.
به گزارش کودک پرس ، فرزاد بابایی به مناسبت هفته تغذیه با شیر مادر با بیان اینکه دوران شیردهی 2 سال در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: شیر مادر به تدریج پس از 6 ماهگی کفاف رشد سریع کودک را نمیدهد و نیاز است که پس از طی این مدت در کنار شیر مادر از مکملهای غذایی نیز استفاده شود.
وی افزود: شیر دادن به نوزادان به دلیل تکمیل کردن پروتئین بدن آنها نباید تا قبل از دو سالگی قطع شود و پس از آن نیز نباید ادامه یابد، زیرا بعد از 2 سالگی شیر مادر تنها به صورت آب قند عمل کرده و پروتئین آن بسیار کاهش مییابد.
بابایی خاطرنشان کرد: شیر مادر به دلیل وجود آنتیبادیهای بسیار در آن میتواند نوزادان را در برابر بسیاری از بیماریها ایمن کند.
وی، کامل ترین و مهم ترین غذای نوزاد را شیر مادر، عنوان و تصریح کرد: طبق توصیه اکثر کارشناسان، شیر مادر کاملترین غذا برای نوزادان در بدو تولد است.
بابایی با اشاره به اینکه دستگاه نوزادان در بدو تولد استریل بوده و هیچ گونه میکروبی در آن وجود ندارد، خاطرنشان کرد: آغوز( شیر اولیه مادر) حاوی مواد سودمندی از جمله آنتی بادیها و نیز میکروبهای غیربیماریزایی است که به عنوان مواد اولیه ساخت برخی ویتامینها از جمله ویتامین k مورد استفاده قرار میگیرد.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: کودک در بدو تولد به علت نبود میکروبهای بیماریزا دچار کمبود ویتامین k است و در زمان تولد نیز با توجه به این موضوع، آمپول ویتامین k به نوزادان تزریق میشود.
به گفته بابایی، شیر مادر به دلیل وجود میکروبهای غیر بیماری زا موجب ساخته شدن و جذب ویتامین k در روده نوزادان میشود.
این کارشناس تغذیه، با اشاره به وجود بیشتر موارد اسهال و استفراق در نوزادان تغذیه شده با شیرخشک، تصریح کرد: آنتی بادیهای موجود در شیر مادر موجب میشود تا نوزادان کمتر به مواردی از جمله اسهال و استفراق دچار شوند.
وی اظهار کرد: پروتئین، کلسیم، فسفر و سایر مواد مورد نیاز کودک در شیر مادر به اندازه کافی موجود است، به گونهای که نوزاد تا شش ماه به طور کامل با تغذیه با شیر مادر، هیچ نیازی به مواد مکمل و یا حتی آب ندارد، مگر در موارد بیماری یا موارد دیگری که پزشک تشخیص دهد.
این متخصص تغذیه به پروتئین بالای شیر مادر اشاره کرد و افزود: این پروتئین در معده نوزادان به شکل پنیرک درآمده که حتی در مواردی، نوزادان آن را بالا میآورند. ایجاد این پنیرک و دَلمه آن در معده نوزادان بسیار مفید بوده و موجب تامین پروتئین مورد نیاز بدن آنها میشود.
بابایی خاطرنشان کرد: تنها مادهای که در شیر مادر به میزان بسیار کم وجود دارد، آهن است که علت آن نیز وجود آهن کافی در بدن نوزادان تا سن شش ماهگی است.
وی افزود: چنانچه شیر مادر حاوی آهن بسیار بود، با توجه به وجود آهن در بدن نوزاد، آهن بدن نوزاد بیش از حد بالا میرفت و موجب رسوب آهن در بافتها میشد که این امر بیماریهای خاصی را برای نوزادان در پی داشت.
بابایی با بیان اینکه ذخیره آهن نوزادان تا شش ماهگی کفاف میدهد، توصیه کرد، از شش ماهگی به بعد در کنار شیر مادر از قطره آهن برای نوزادان استفاده شود.
وی یادآور شد: در کنار خواص بسیار مهم تغذیهای که شیر مادر دارد، شیردادن نوزاد توسط مادر موجب ایجاد رابطه عاطفی میان مادر و نوزاد شده که ایجاد این رابطه در صورت استفاده از شیر خشک و پستانک ایجاد نخواهد شد.
بابایی همچنین به وجود مشکلات بسیار در زمینه فک و دندان در کودکانی که با شیر خشک تغذیه شدهاند، اشاره کرد و افزود: متاسفانه این کودکان از نامرتبی و خرابی بیشتر دندانها و مشکلات در فک خود رنج میبرند.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه