روش مقوی کردن غذای کودکان کم وزن

به گزارش کودک پرس ،روزانه حداقل ۵ وعده غذای کمکی به علاوه شیر مادر،به نوزاد شش ماه به بالای خود بدهید.

 

برخی کودکان با شروع تغذیه تکمیلی با وجود اینکه خوب غذا میخورند اما خوب وزن نمیگیرند و از لحاظ ظاهری نیز کمی لاغر به نظر میرسند.

 

 

 

 

1.آب جوشیده شده خنک  بهمراه ۱۵ قطره آهن را در برنامه غذایی کودک قرار دهید.

 

 

 

2.انرژی مواد تغذیه ای تکمیلی کودک را بوسیله  اضافه کردن آرد یا روغن مایع یا جوانه غلات بیشتر کنید.

 

 

3.روزانه حداقل ۵ وعده غذای کمکی به علاوه شیر مادر،به  نوزاد بالای شش ماه خود بدهید.

 

 

4.در هر وعده غذایی  کودک  کمی روغن مایع  یا کره آب شده تقریبا  یک  تا ۲ قاشق مربا خوری اضافه کنید.

 

 

5.می توانید برای مقوی کردن غذای کودکان  از جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر جوانه غلات  در سوپ کودک نیز استفاده کنید. زیرا علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین های گروه  ب و ث می باشند  به هضم بهتر غذای کودک نیزکمک می کنند.

 

 

6.می توان از کمی آرد برنج یا گندم (در ماههای بالاتر)، شیر(پاستوریزه جوشیده بالای یکسال)و کره را مخلوط کنید  و بهم بزنید و گرم کنید (مانند سس سفید)و به سوپ شیرخوار بیافزایید هم باعث  طعم بهتر سوپ می شود و هم رنگ و لعاب خاصی به سوپ میدهد و نیز انرژی آنرا زیاد می کند.

 

 

7.همچنین می توان، پودر جوانه گندم ، جو پرک و یا  بلغور گندم را له کرده  و با مقدار کمی شکر ،‌ شیر(پاستوریزه جوشیده ) و به همراه دو قاشق روغن یا کره بپزید و در حجم کم (یک یا دوقاشق)و در دفعات بیشتر به شیرخوار بدهید.

 

 

8.در حدود ۱۱ ماهگی در صورت نداشتن آلرژی در کودکان می توان مقدار خامه پاستوریزه به سوپ کودکان اضافه نمود.

 

9.اگر کودکی زرده تخم مرغ پخته شده را نمی خورد میشود آنرا با مقداری کره و آب مرغ مخلوط و نرم نمایید  و به او بدهید و یا به سوپ او اضافه کنید.

 

10.همچنین زرده تخم مرغ را می توانید رنده کرده و در سوپ کودک و یا پوره میوه و سبزیجات (هر مدل پوره ای که درست می کنید) بریزید.

 

11.همینطور به تکه های  کوچک شده  سیب زمینی که پخته شده است  و پوست آن جدا شده کمی کره بزنید و اجازه بدهید که شیرخوار با دستان خودش  آنرا برداشته و بخورد.

 

12.سعی کنید در درست کردن سوپ یا کته از گوشت با استخوان استفاده کنید ، مانند  ران مرغ و یا ماهیچه گوسفندی تا مواد معدنی  و چربیی بیشتر به بدن نوزاد برسد.

 

13.شما می توانید چندین قلم گوسفندی یا یک قلم گوساله را جداگانه پخته ، چربی اضافی آن را بگیرید و عصاره آنرا بمدت کوتاه (در یخچال) و زمان طولانیتر (در فریزر) نگهداری نمایید و به هر وعده غذا و یا سوپ کودک  کودک دو قاشق غذاخوری از این عصاره را اضافه کنید.

 

14.اگر کودکتان دچار کم وزنی می باشد  افزودن حبوبات را به غذایش بتعویق بیاندازید (یعنی پس از ۱۰ ماهگی) چون حبوبات حجم زیادی از معده را اشغال می کنند  اما پس از ۱۰ ماهگی، حبوبات را خیس کنید، پوست بکنید  و آنها را آرد کنید  و هر دفعه  یک قاشق چایخوری پودر حبوبات را به همراه  کره به سوپ کودکتان  اضافه کنید.

 

15.اضافه نمودن  آب غلیظ شده ران مرغ یا تکه های ران مرغ که خوب پخته شده و همینطور جوانه گندم، آرد یا پودر بادام خام، کنجد، مغز تخمه آفتابگردان به غذای کودک سبب رشد بهتر او می شود.

 

16.برای بهتر شدن عطر و  طعم غذا  میتوانید از آب لیموترش تازه، آب نارنج تازه،و همینطور سبزی معطر پودر شده  استفاده کنید.

 

17.برای تهیه کته برای کودکان کم وزن بهتر است از آب مرغ یا گوشت به جای آب استفاده شود.

 

 

 

18.یک یا دو خرما را پوست بکنید، هسته اش را دربیاورید و خرما را درمقداری آب حل کنید  و بعنوان دسر به شیرخوار دهید.

 

19.مقداری آرد (برنج یا گندم )را در روغن تفت دهید به اندازه ای که کمی به زردی بخورد  و حالت خامی خود را از دست دهد مقدار کمی شکر حل شده و چند قطره گلاب را به آن اضافه کنید (مانند  حلوا) و آنرا بعنوان میان وعده به کودک خود بدهید  استفاده کنید.

 

20.آبمیوه به میزان زیاد و یا شیرینی و شکلات و بستنی قبل از غذا، سبب کم اشتهایی کودک میشود و رشد او را به خطر می اندازد.

 

21.از افزودن نمک به غذا در سر میز یا سفره به غذای کودک مخصوصا کودکان زیر یکسال  جداً خودداری گردد.اما  برای کودکان که دچار ایست یا افت وزن خود هستند و غذای کاملاً بی نمک خود را نمیخورند هنگام تهیه و طبخ غذا از مقدار بسیار کم نمک  استفاده نمایید.