راههای نگهداری شیر مادر

شیر مادر، ماده‌ای سالم و طبیعی است که طبیعت در اختیار کودک قرارداده است و تا کنون دانشمندان موفق نشده‌اند ماده‌ای همپای شیر مادر تولید کنند. بهتر است هنگام شیر خوردن، کودک در آغوش مادر آرام بگیرد اما اگر مجبور هستید گاهی از شیر دوشیده شده خود استفاده کنید، می توانید شیری را که از سینه‌‌تان دوشیده‌اید، فریز کنید.

به گزارش کودک پرس ، آن را در ظرف‌های تمیز بریزید (ظرف‌های پلاستیکی مناسبی که درشان به خوبی بسته می‌شود) و بعد ‌آن ها را در فریزر قرار دهید. اگر تعداد ظرف‌هایی که شیر در آن ها ریخته‌اید زیاد است، بهتر است حتما روی هرکدام تاریخ بزنید و اگر آن را به مهدکودک فرزندتان می‌دهید، یادداشت نام فرزندتان فراموش نشود. می‌توانید به شیر فریز شده، مقداری شیر تازه ولی خنک اضافه کنید اما مقدار شیری که اضافه می‌کنید از شیری که فریز کرده‌اید، بیشتر نشود.

برای این که از تغذیه سالم و مناسب نوزادتان مطمئن باشید، به خاطر داشته باشید اگر شیر را در دمای معمولی اتاق دوشیده‌اید، بیش از 6 تا 8 ساعت در دمای معمولی اتاق نمانده باشد یعنی فقط 6 تا 8 ساعت قابل استفاده است.
می‌توانید آن را در یخچال نگهداری و بعدا از آن  استفاده کنید، در این صورت شیر تا پنج روز قابل مصرف خواهد بود. شما می‌توانید شیر را در فریزر نگهداری کنید. حتما شیر را در ظرفی قرار دهید که مقداری از بالای ظرف خالی باشد چرا که محتویات شیر، داخل ظرف یخ می‌زند و در اثر انجماد حجم آن بیشتر می شود و از ظرف بیرون می‌زند. در این صورت شیر تا دو هفته در فریزر قابل نگهداری است. شیری که در قسمت داخل فریزر (نه در درب فریزر) یخ زده است می‌تواند تا 12 ماه استفاده شود.

قبل از دوشیدن شیر، حتما دست‌هایتان را بشویید، ظرف نگهداری شیر حتما استریلیزه باشد و برچسب تاریخ فراموش نشود.

 

 

 

منبع: شفا آنلاین