تغذیه مناسب بیماران معتاد
اگر به معتاد به چشم يك بيمار نگاه كنيم، كه واقعيت هم همين است، خواهيم فهميد او نيز بايد از يك رژيم غذايي مناسب استفاده كند تا هرچه زودتر بتواند با بيماري خود مبارزه كند و آن را شكست دهد.
به گزارش کودک پرس ،اگر به معتاد به چشم يك بيمار نگاه كنيم، كه واقعيت هم همين است، خواهيم فهميد او نيز بايد از يك رژيم غذايي مناسب استفاده كند تا هرچه زودتر بتواند با بيماري خود مبارزه كند و آن را شكست دهد.
تغذيه درست فراموش نشود
1 ويتامينها مهمترين جزء در رژيم غذايي افراد معتاد هستند و در اين ميان ويتامينهايA ،C وE به عنوان ويتامينهايي كه براي بهتر عمل كردن سيستم دفاعي بدن ضروري هستند، نقش اصلي را ايفا ميكنند.
2 ريزمغذيهايي همچون روي، كروم، منيزيوم، سلنيوم و گلوتامين وضعيت سيستم دفاعي بدن را بهبود ميبخشند و يك فرد معتاد بايد از حيث اين ريزمغذيها به طور كامل تامين شود.
3 از ويتامينهاي گروهB همچون1B ،2B ،21B و6B غافل نشويد؛ چراكه عملكرد صحيح دستگاههايي همچون سيستم تمركز و سيستم بينايي در گرو مصرف كافي اين ويتامينهاست. همچنين ويتامينهاي گروهB در كاهش كرختي، دردهاي عضلاني، خستگي و فشارهاي روحي رواني، نقش مهمي را ايفا ميكنند.
4 رژيمهاي سمزدايي انواع مختلف دارد؛ اما عمدتا توصيه ميشود يك رژيم غذايي مناسب و سرشار از سبزيهاي خام، آب فراوان، ميوهها و لبنيات همچون ماست باشد و از غذاهايي همچون گوشت قرمز و محركها، تا حد امكان پرهيز شود.
تغذيه در بيماران معتاد
5 مصرف پروتئين براي يك فرد معتاد الزامي است. عضلات فرد بيمار تخريب ميشوند در نتيجه بايد يك وعده غذايي حاوي پروتئين گوشت سفيد همچون مرغ و ماهي در غذاي روزانه اين افراد گنجانده شود.
6 روزانه بين 43 ليتر آب بنوشد؛ چرا كه سمزدايي كاملا وابسته به مصرف مايعات فراوان است و نبايد بدن كمآب شود.
7- معتاد در معرض ابتلا به يبوست است؛ به همين علت مصرف سبزيجات تازه، نانهاي سبوسدار و ميوههاي پرفيبر همراه با پوست نبايد فراموش شود.
چشيدن طعم سلامت
در گروه سبزيجات، از تمام انواع آن استفاده شود. سبزيهاي حاوي آهن همچون اسفناج نمونه خوبي هستند. همچنين فراموش نشود سبزيها خام مصرف شوند. كلم، گلكلم و كلم بروكلي نيز از نمونههاي مناسب ديگر هستند.
حداقل يك وعده كامل از منابع پروتئيني همچون عدس، لوبيا، سويا، غلات و جو را در رژيم غذايي روزانه فرد معتاد قرار دهيد.
حداقل در روز 5 واحد ميوه تازه عموما شامل پرتقال، گريپفروت، ليمو، توتفرنگي، سيب، موز و كيوي (با پوست) در رژيم غذايي قرار گيرد.
روغنهاي مناسبي همچون روغن ماهي، روغن كانولا و روغن زيتون به دليل غني بودن از ويتامينE به مقدار لازم استفاده شود.
ارسال دیدگاه