۷ غذایی که در دوران بارداری باید در خوردنشان احتیاط کرد

به گزارش کودک پرس ، خانم ها باید در دوران بارداری در خوردن این مواد غذایی احتیاط کنند:

 

۱. گوشت‌های خام

زنان باردار باید از خوردن غذاهای دریایی نپخته و خام و همچنین انواع گوشت‌های نیم‌پز یا آبدار مانند گوشت گوساله و مرغ خودداری کنند. متخصصان می‌گویند خطر وجود باکتری کولی‌فرم (coliform bacteria)، توکسوپلاسموز و سالمونلا در این گوشت‌ها بسیار زیاد است.

۲. فرآورده‌های گوشتی

فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس، می‌توانند به لیستریا آلوده باشند و درنتیجه خطر سقط جنین را افزایش بدهند. لیستریا این توانایی را دارد که از جفت جنین عبور کند و جنین را آلوده سازد. این اتفاق می‌تواند کودک را به عفونت یا مسمومیت خون مبتلا کند و جان او را به خطر بیندازد. پس اگر باردار هستید و همچنان به مصرف فرآورده‌های گوشتی اصرار دارید، حتما این محصولات غذایی را کاملا بپزید.

۳. ماهی‌های جیوه‌دار

زنان باردار باید از مصرف ماهی‌هایی که حاوی میزان زیادی از جیوه هستند، پرهیز کنند. دریافت جیوه در دوران بارداری با به تاخیر افتادن رشد و تکامل کودک مرتبط است و همچنین شانس مبتلا شدن نوزاد به آسیب‌های مغزی را بالا می‌برد. چند مورد از این ماهی‌ها عبارت‌اند از کوسه‌ماهی، شمشیرماهی،‌ ماهی خال‌مخالی و ماهی تیلفی. کنسروهای ماهی تُن نیز حاوی مقدار کمی از جیوه هستند و زنان باردار ترجیحا نباید از این محصولات نیز در دوران باداری استفاده کنند. علاوه بر این‌ها، خودداری از مصرف سوشی در دوران بارداری نیز ضروری است، چون سطح بالایی از جیوه در سوشی هم وجود دارد.

۴. تخم‌مرغ خام

خودداری از مصرف تخم‌مرغ خام یا هر نوع خوراکی حاوی تخم‌مرغ خام برای زنان باردار ضروری است، چون این ماده غذایی می‌تواند سالمونلا را به بدن آنان منتقل کند. بعضی از سس‌های سزار، مایونز، بستنی‌های خانگی و سس‌های خردل با استفاده از تخم‌مرغ خام تهیه می‌شوند. لازم به ذکر است که بستنی‌ها و سس‌های کارخانه‌ای با استفاده از تخم‌مرغ پاستوریزه تولید می‌شوند و درنتیجه خطر منتقل شدن سالمونلا به بدن زنان باردار را افزایش نمی‌دهند.

۵. شیر غیرپاستوریزه

شیر غیرپاستوریزه، یکی از دیگر منابع غذایی است که می‌تواند حاوی لیستریا باشد. درنتیجه زنان باردار همیشه باید از شیر پاستوریزه و کاملا مطمئن استفاده کنند.

۶. کافئین

اگرچه بیشتر مطالعات نشان داده‌اند که دریافت کافئین در حد اعتدال برای زنان باردار مجاز است، اما بعضی از مطالعات نیز نشان داده‌اند که مصرف کافئین می‌تواند با سقط جنین مرتبط باشد. بنابراین برای کاهش شانس سقط جنین، مصرف کافئین را در سه‌ ماهه اول بارداری کنار بگذارید. در ماه‌های بعدی بارداری نیز کافئین دریافتی روزانه باید کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم باشد. توجه داشته باشید که کافئین اساسا ادرارآور است و دفع مایعات از بدن را افزایش می‌دهد.
این روند دفعی می‌تواند آب مورد نیاز بدن و همچنین کلسیم را از بدن زنان باردار خارج کند. به همین دلیل، آنان باید از آب، آب‌میوه طبیعی و شیر پاستوریزه به‌ جای نوشیدنی‌های کافئین‌دار استفاده کنند. بعضی از مطالعات نشان داده‌اند که دریافت کافئین به مقدار زیاد، با مشکلاتی مانند سقط جنین، زایمان زودرس و کم‌وزنی هنگام تولد نوزاد مرتبط است.

۷. سبزی‌های نشسته

سبزی‌ها مواد غذایی بی‌خطری هستند و همواره در رژیم‌های غذایی متعادل نقش مهمی دارند. با این‌ حال،‌ همه سبزی‌های باید به‌ خوبی شسته شوند تا شانس منتقل شدن توکسوپلاسموز از این مواد غذایی به بدن زنان باردار به صفر برسد.

 

 

منبع: بهداشت نیوز