گیاهانی که موجب سقط جنین میشوند.

به گزارش کودک پرس پرس : اغلب ما تصور می‌کنیم هر ماده گیاهی بی‌خطر است و نه تنها ضرری برای ما ندارد بلکه حتما سودآور نیز هست. اما حداقل در مواردی این قضیه صحت ندارد و عکس آن اتفاق می‌افتد. یکی از این موارد خاص در مورد زنان باردار است. گیاهانی وجود دارند که در طب قدیم به عنوان دارویی برای سقط جنین استفاده می‌شدند و برخی از مواد خوراکی طبیعی نیز به دلیل مواد و ترکیبات خاصی که دارند برای مادر و جنین مضر هستند. نباید تصور کرد که هر ماده طبیعی و خوراکی برای مادر باردار مفید است یا مصرف آن ایجاد مشکل نمی‌کند. شناخت این گیاهان برای مادران باردار ضروری است.

زعفران: زعفران یکی از معروف‌ترین گیاهانی است که به عنوان داروی سقط جنین مخصوصا در طب قدیم استفاده می‌شد. به همین دلیل نیز بسیاری از مادران نسبت به ماده حساسیت دارند. البته به دلیل مصرف بالایی که برای سقط لازم است و میزان استفاده ناچیزی که ما از زعفران داریم این نگرانی چندان وارد نیست. برای سقط جنین با استفاده از زعفران، باید مقدار یک گرم زعفران را در یک استکان آب گرم یا صد میلی گرم آب دم کرده، روزی 3 تا 4 مرتبه به مقدار 1 تا 2 قاشق از این عصاره را خورد. که میزان مصرف قابل توجهی است و امکان اینکه زن بارداری به صورت اتفاقی چنین میزان بالایی از زعفران را بخورد بسیار ناچیز است.

زرشک: حکیم ابن سینا برای میوه آن اثرات سقط آوری را ذکر کرده است. این میوه به خاطر آلکالوئیدها و همچنین ترکیبات فنلی از قبیل آنتوسیانین‌ها موجب سقط جنین می‌شود. مکانیسم عمل آلکالوئیدهای اصلی میوه زرشک، به این صورت است که موجب انقباضات عضلانی رحم شده و افزایش انقباض به هر دلیلی می تواند منجر به سقط شود.

کرفس: خیلی از خانم‌های باردار این موضوع را می‌دانند که نباید در سه ماهه نخست بارداری از کرفس استفاده کنند و خوردن خورش کرفس یا سالادی که حاوی کرفس باشد و ترکیباتی از این دست را برای خود محدود می‎کنند. اما بعضی از آنها نمی‌دانند که این ممنوعیت استفاده از کرفس باید در تمام دوران بارداری رعایت شود زیرا کرفس می‌تواند روی سیستم عصبی جنین آنها اثرات سوء بگذارد و باعث ناراحتی‌های عصبی مخصوصا حملات شبه صرع بعد از تولد نوزاد شود.

گلپر: در سه ماهه اول بارداری باید مراقب مصرف گلپر خود باشید. البته این مصرف باید حداقل به 2 گرم در روز برسد تا برای جنین شما ایجاد خطر کند که برای این ماده که به شکل آسیاب و پودر شده مصرف می‌شود مقدار زیادی است و امکان استفاده از این ماده به این میزان بسیار کم است.

پونه: بعضی از خانم‌های باردار به دلیل اینکه مصرف دارو در دوران بارداری ممنوع یا به شدت محتاطانه است، برای بیماری‌ها و مشکلات سلامتی خود به گیاهان دارویی متوسل می‌شوند. اما این کار آنها ریسک بسیار بالایی دارد. به عنوان مثال استفاده از دمنوش پونه برای درمان سرماخوردگی بسیار خطرناک است. زیرا پونه مانند یک سم قدرتمند عمل می‌کند. خوردن این گیاه در دوران بارداری و به مقدار زیاد باعث سقط جنین می‌شود.

سنبل ختایی: این گیاه نیز به خاطر تحریک قاعدگی، شل شدن عضلات و افزایش انقباضات رحم به سقط جنین کمک می‌کند.

سیاه دانه، مارچوبه، زیره، دارچین، رازیانه: رتبه بعدی مواد غذایی خوراکی که باید در دوران بارداری با احتیاط مصرف شوند و حدالامکان از آنها استفاده نشود به این مواد بر می‌گردد که مصرف آن چه به صورت تازه یا خشک کرده یا حتی عرق به دست آمده از آنها باعث سقط جنین می‌شود.

تخم شوید: دانه‌های گیاه شوید از گذشته در بین زنان ایرانی برای سقط جنین در موارد ضروری استفاده می‌شد. اثراین گیاه احتمالا به دلیل تحریک هورمون‌هایی است که منجر به شروع سیکل قاعدگی و حرکات انقباضی رحم می‌شوند.

گل بنفشه و گل ختمی: مصرف موجب سقط جنین می‌شود. ختمی باز کننده انتهای عروق رحم است که خود سقط کننده است و زنان باردار بدن مشورت پزشک نباید از این گیاه و گل بنفشه استفاده کنند.

غوره، آب غوره، بابونه: مصرف این مواد نیز برای زنان باردار مفید نیست زیرا قاعده‌آور هستند و باعث سقط جنین می‌‎شوند.

 

منبع: نی نی سایت