نشست کارشناسان ادبی کانون با سرگروه‌های فارسی متوسطه آموزش‌وپرورش خراسان رضوی

 به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان رضوی، سمیه سلامی‌راد، کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی استان، با اعلام این خبر گفت: در این نشست که در اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان برگزار شد، کارشناس مسئول ادبی و کارشناس مکاتبه‌ای استان با سیدمهدی زارع حسینی، منصوره اخلاقی و فرحناز جلالی، از سرگروه‌های فارسی دوره اول متوسطه استان خراسان رضوی، به گفت‌وگو و تبادل تجربه پرداختند. 
سلامی‌راد افزود: محور اصلی گفت‌وگوها، معرفی باشگاه کشوری «قاف»، تبیین برنامه‌ی عملیاتی باشگاه سیمرغ و روند جذب دانش‌آموزان مستعد ادبی و توسعه همکاری‌ها برای شناسایی و هدایت استعدادهای نوجوان به باشگاه ادبی سیمرغ بود. 
وی با ارائۀ توضیحاتی دربارۀ فعالیت‌های تخصصی ادبی کانون پرورش فکری و ظرفیت‌های موجود در این مجموعه اظهار کرد: ارتباط سازمانی واحد ادبی کانون با آموزش‌وپرورش استان از سال ۱۴۰۳ شکل گرفته و در نتیجه این تعامل، دانش‌آموزان نخبه و مستعدی از سوی سرگروهان ادبیات استان معرفی شده‌اند که بخشی از آن‌ها عضو باشگاه قاف و تعداد بیشتری به عضویت باشگاه سیمرغ درآمده‌اند. 
کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی استان با اشاره به درخشش اعضای باشگاه‌های قاف و سیمرغ در جشنواره‌ها، رویدادها و نشست‌های تخصصی تصریح کرد: تجربه نشان داده است که بسیاری از دانش‌آموزان خلاق و توانمند لزوماً در جشنواره‌ها و مسابقات شرکت نمی‌کنند و نقش معلمان دغدغه‌مند آموزش‌وپرورش در شناسایی و معرفی این استعدادها بسیار اثرگذار و کارآمد بوده است. 
سلامی‌راد افزود: بدون تردید، شمار زیادی از دانش‌آموزان مستعد ادبی در مدارس استان حضور دارند که با همراهی دبیران ادبیات می‌توان آن‌ها را شناسایی و جذب فعالیت‌های تخصصی ادبی کرد. 
در ادامه این نشست، با اشاره به کمبود مربی ادبی در مراکز کانون پرورش فکری استان، از سرگروه‌های فارسی درخواست شد تا معلمان علاقه‌مند، توانمند و صاحب اثر به کانون معرفی شوند تا بخشی از این کمبود جبران شود. 
نمایندگان آموزش و پرورش استان نیز با دریافت شماره تماس کارشناسان ادبی کانون و اطلاع‌رسانی آن در گروه‌های معلمان، بر تسهیل و تسریع این ارتباط تأکید کردند و پیشنهاد دادند دوره آموزشی «نگارش خلاق» ویژه معلمان، در دی‌ماه توسط کارشناسان ادبی کانون برگزار شود و ظرفیت‌های حضوری و مکاتبه‌ای مرکز آفرینش‌های ادبی کانون برای معلمان تشریح گردد. 
تشکیل یک گروه مجازی در پیام‌رسان «شاد» با عضویت دبیران ادبیات فارسی استان و مربیان ادبی کانون پرورش فکری، به‌عنوان فضای مشترک تعامل و هم‌افزایی، از دیگر مصوبات این نشست بود. 
در ادامه، سیدمهدی زارع حسینی، سرگروه ادبیات متوسطه اول آموزش‌وپرورش استان و مدرس ادبیات در دبیرستان‌های سمپاد و دبیرستان انرژی اتمی مشهد، با تأکید بر وجود استعدادهای فراوان و ناشناس در مدارس استان، بر لزوم فرایندمحور بودن مسابقات و جشنواره‌های ادبی و حمایت هدفمند از برگزیدگان و چهره‌های مستعد تأکید کرد. وی پیگیری معرفی نخبگان دانش‌آموزی در جشنواره‌های فرهنگی و هنری «فردا»، جشنواره جوان خوارزمی و مسابقه ادبی «احساس واژه‌ها» را از جمله محورهای همکاری مشترک با مرکز آفرینش‌های ادبی کانون عنوان کرد.

نشست کارشناسان ادبی کانون با سرگروه‌های فارسی متوسطه آموزش‌وپرورش خراسان رضوی