با حضور “مصطفی مولویفرد” بازرس ویژه رئیسجمهور در استان البرز قرارگاه اجتماعی این استان با مشارکت استاندار،فرمانداران و مدیران کل دستگاههای اجرایی تشکیل شد.در این نشست مدیرکل بهزیستی البرز گزارشی جامع از وضعیت آسیبهای اجتماعی و خدمات ارائهشده به جامعه هدف ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری کودک پرس؛”وجیهه محمدی فلاح” به ارائه گزارشی مبسوط از خدمات، عملکرد و چالشهای پیشروی این سازمان پرداخت.
وی با نمایش یک پاورپوینت تخصصی، ابعاد گوناگون آسیبهای اجتماعی در استان البرز را با نگاهی چندوجهی تحلیل و بررسی کرد.
محمدیفلاح با اشاره به ساختار گسترده خدمات بهزیستی در استان البرز اظهار داشت:بهزیستی البرز با دارا بودن مراکز متعدد نگهداری و توانبخشی به طیف گستردهای از مددجویان شامل افراد دارای معلولیت،بانوان سرپرست خانوار،کودکان بیسرپرست و بدسرپرست خدمات ارائه میدهد.در حال حاضر بهزیستی استان البرز به ۱۷۴ هزارنفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم خدمات ارائه و بیش از۶ هزار نفر در مراکز شبانهروزی توانبخشی بهزیستی مانند مراکز معلولین و سالمندان و… مقیم هستند.
وی ضمن اشاره به مشکلات ساختاری استان، افزود:البرز بدلیل همجواری با استان تهران سرریز آسیبهای اجتماعی پایتخت را متحمل شده است. این در حالیست که از نظر منابع و امکانات با ناترازی جدی نسبت به سایر استانها مواجه هست.در شرایطی که جمعیت استان البرز با چند استان کشور برابری میکند، اما از حیث امکانات حتی از برخی استانهای محروم نیز وضعیت دشوارتری دارد.
مدیرکل بهزیستی البرز در بخش دیگری از سخنان خود نرخ بالای رشد مهاجرت به استان البرز را یکی از چالشهای اصلی این استان دانست و تصریح کرد: سرعت رشد مهاجرت به این استان، فراتر از ظرفیت برنامهریزی جهت تأمین زیرساختهای فرهنگی، اجتماعی، رفاهی و خدماتی است، لذا تأمین منابع مالی ویژه و تدوین برنامههای منسجم جهت مدیریت و کنترل مهاجرت به البرز، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز با اشاره به دستاوردهای مهم قرارگاه اجتماعی استان که به ابتکار استاندارمحترم شکل گرفته است خاطرنشان کرد:خوشبختانه با اقدامات جدی در حوزه پیشگیری و مداخله اجتماعی، رتبه طلاق استان البرز که سالها جزو رتبههای اول کشور بود، اکنون به رتبههای پایینتر تنزل یافته است.
وی افزود:با گسترش خدمات به کودکان کار و خیابان، امروز شاهد کاهش چشمگیر این پدیده در چهارراههای شهری هستیم. همچنین ساماندهی معتادین متجاهر با ایجاد چندین مرکز تخصصی از دیگر اقدامات مؤثر قرارگاه اجتماعی استان البرز بوده است.
وی در پایان با تأکید بر ماهیت پیچیده و چندلایه آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: این پدیدهها صرفاً با یک رویکرد واحد قابل مدیریت نیستند و نیازمند راهکارهای چندبُعدی و چندوجهی هستند. به همین دلیل لازم است تمامی دستگاههای اجرایی، نهادهای حمایتی و کنشگران اجتماعی با رویکردی همافزا و هماهنگ در حوزه پیشگیری، مداخله، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی اقدام نمایند.
در پایان این جلسه، بازرس ویژه رئیسجمهور از تلاشهای انجامشده در استان البرز بویژه اقدامات هدفمند استاندار محترم و دستگاههای اجرایی در حوزه مسائل اجتماعی قدردانی کرد و بر لزوم حمایت بیشتر دولت از استان البرز تأکید نمود.
ارسال دیدگاه