علائمی در کودک که نباید نادیده گرفت
به گزارش کودک پرس رفتارهای کودکی که بیمار است و مشکلی در سلامتی دارد، تغییر می کند: این کودک بیقرار است، بیش از حد طبیعی گریه می کند و فعالیت های بدنی اش کم می شود. به طور کلی کودکی که از زمان بیدار شدن فعال است، به خوبی غذا می خورد و خیلی زود گریه را قطع می کند، کودک سالمی است. اما اگر حساس و تحریک پذیر باشد و علائمی غیرعادی نشان دهد، به این معنی است که مشکلی در سلامتی وی وجود دارد.
تب شدید
معمولا بچه های کم سن زیاد تب می کنند. این تب معمولا بی ضرر است و در واقع واکنش طبیعی بدن در برابر عفونت محسوب می شود. این تب ها در عرض 72 ساعت قطع می شود. با این حال تب می تواند نشان دهنده ی مشکل جدی تری نیز باشد.
دمای طبیعی بدن کودکان بین 36.6 و 38 درجه سانتی گراد از راه مقعد و 34.7 الی 37.3 درجه ی سانتی گراد از راه زیر بغل است.
بنابراین اگر با موارد زیر مواجه شدید، فورا کودک را نزد پزشک ببرید:
اگر درجه حرارت بدن کودک زیر سه ماهه از راه مقعد، 38 درجه و بالاتر باشد.
اگر درجه حرارت بدن کودک سه تا شش ماهه از طریق اندازه گیری مقعدی، 39 درجه و بالاتر باشد.
اگر درجه حرارت بدن کودک در هر سن و سالی بالاتر از 40 درجه ی سانتی گراد باشد.
اگر درجه حرارت بدن کودک بالای شش ماه از طریق اندازه گیری مقعدی، 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر باشد.
در این موارد باید حتما کودک را نزد پزشک ببرید. علاوه بر این اگر کودک علاوه بر تب علائم دیگری مانند گریه زیاد، استفراغ، ننوشیدن آب، مشکل در بیدار شدن از خواب، رنگ پریدگی، عدم واکنش به محرک های بیرونی، خس خس سینه، سرفه های شدید، جوش های قرمز و غیرعادی روی پوست داشته باشد، نیاز به مراجعه ی زودهنگام به پزشک دارد.
گریه ی بی امان
اگر کودک شما بیش از حد عادی گریه می کند، پای مشکلی در میان است. در این صورت لازم است که هر چه سریع تر کودک را نزد پزشک ببرید تا بررسی های لازم انجام شود.
اسهال یا استفراغ بیش از 24 ساعت
اگرچه امکان دارد اسهال و استفراغ به دلیل یک عفونت ساده ی گوارشی باشد، اما در هر حال این دو حالت اگر بیش از 24 ساعت بهبود نیابند، نیاز به بررسی پزشکی دارند. اسهال و استفراغ باعث بروز کم آبی بدن می شود. این مشکلات اغلب با تب یا قرمزی پوست بروز می کنند.
وجود خون در استفراغ یا مدفوع
بهتر است بدانید که وجود مشکلی در روده باعث بروز خون در مدفوع و تغییر رنگ آن به سیاهی می شود. خون قرمز روشن نیز می تواند نشان از وجود مشکلی در مقعد کودک باشد. در نهایت اینکه وجود خون در استفراغ کودک، نشان دهنده ی مشکلی در دستگاه گوارشی است که نیاز به بررسی پزشکی دارد.
علائم کم آبی بدن
کم آبی شدید بدن در نتیجه ی گاستروانتریت حاد (التهاب معده و روده)، تب شدید یا گرمازدگی بروز می کند. اگر کودک تان علائم زیر را نشان داد، حتما به پزشک مراجعه کنید:
فرو رفتن ملاج سر
خشکی لب ها و دهان خشک
ادرار کردن کمتر از شش مرتبه در روز، ادرار زرد تیره
گریه بدون اشک
چشم های گودافتاده
احساس ضعف و خواب آلودگی
ادرار کم و وجود خون در ادرار
ادار کم علاوه بر اینکه می تواند از علائم کم آبی بدن باشد، از نشانه های وجود عفونت ادراری نیز محسوب می شود. اگر عفونت تا کلیه ها پخش شود احتمال بستری شدن کودک بالاست. بنابراین نباید در رساندن کودک به پزشک کوتاهی کرد.
به همین دلیل در صورت مشاهده ی این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید:
مشکل در ادرار کردن
احساس سوزش در حین ادرار کردن
ادرار قطره قطره
وجود خون در ادرار
درد زیر شکم ویژه در زمان پربودن مثانه
لتارژی (بی حالی و سستی)
نوزادان و یا کودکانی که دچار سستی هستند، انرژی کمی دارند و یا اینکه به طور کلی بی انرژی هستند. این کودکان بیش از حد عادی می خوابند و به سختی از خواب بیدار می شود. علاوه بر این، زمانی که بیدار هستند نیز خواب آلوده بوده و به محرک های بیرونی واکنش نشان نمی دهند. لتارژی که اغلب با تب همراه است، می تواند علامت بیماری های رایجی مانند سرماخوردگی و بیماری های جدی تر مانند مننژیت باشد.
خونریزی شدید
اگر کودک دچار زخم و جراحتی شده و دچار خونریزی شدید باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. زخم های عمیق احتمال عفونی شدن بالاتری دارند و باید حتما به سرعت تحت مداوا قرار بگیرند.
تشنج
تشنج با علائمی مانند بیهوشی در حدود یک تا دو دقیقه، حرکت غیرارادی چشم ها، انقباض اعضای بدن، حرکت غیرارادی و تشنجی بدن، تکان های شدید و غیره بروز می کند. این حالت معمولا با تب شدید همراه است. تشنج حالت نگران کننده ای برای والدین است، اما در بیشتر موارد رفع شده و برای کودک مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال لازم است که بلافاصله کودک را به پزشک برسانید تا در خصوص عوارض جانبی احتمالی آن مطمئن شوید.
درد
کودکان کم سن و سال، جنب و جوش زیادی دارند. به همین دلیل هر لحظه امکان بروز حادثه ای وجود دارد. در صورتی که کودک از بلندی بیافتد، در بازو، قوزک پا، انگشت های پا، شکم و غیره درد داشته باشد، اشیای خارجی در بینی، گوش یا واژن خود فرو کند و یا دچار سوختگی شود، باید بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کنید.
با اورژانس تماس بگیرید
در موارد زیر، هر چه سریع تر با اورژانس تماس بگیرید:
بی هوش شدن
تنفس غیرعادی بخصوص اگر پوست و لب های کودک کبود شود
احساس خفگی و نفس نکشیدن
قورت دادن مواد سمی و مضر مانند دارو، مایع ظرفشویی و غیره
خونریزی شدید به هر علتی
منبع: تبیان
ارسال دیدگاه