اجرای کشوری سامانه الکترونیکی کاهش طلاق/۲۶۰۰ کودک کار جمع‌آوری شدند

به گزارش کودک پرس ، دکتر انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور، در دومین جلسه کارگروه تخصصی- اجتماعی و فرهنگی و اولین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه، اظهار داشت: ضرورت دارد اقدامات همه جانبه و پیشگیرانه در راستای کنترل و کاهش مصرف مواد مخدر صنعتی و روان گردان از سوی دستگاه های مربوطه صورت گیرد.

وی افزود: در اقدامات مداخله جویانه تنوع درمان وجود دارد و در بحث اعتیاد همیشه تکیه بر درمان جسمی از طریق متادون درمانی بوده است، اما فرد معتاد دچار مشکل جسمی و روحی می شود و می طلبد حمایت های روانی- اجتماعی در راستای بازگشت پذیری فرد صورت گیرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، از افزایش تعداد موبایل سنترها در زمینه اقدامات پیشگیرانه اعتیاد در سطح کشور خبر داد و گفت: خط ملی اعتیاد به شماره ۰۹۶۲۸ علاوه بر مداخله در درمان راهکارهای پیشگیرانه را نیز به افراد ارائه می دهد.

 

دکتر محسنی بندپی، تصریح کرد: در حال حاضر طرحی را تهران شروع کرده ایم که بر اساس آن یک هزار معتاد شناسایی و به صورت موردی در یک مطالعه علمی مورد بررسی قرار گرفته که در نظر داریم این طرح را استان کرمانشاه و دیگر استان های کشور نیز اجرا کنیم.

معاون وزیر رفاه، از پذیرش 76 هزار نفر معتاد متجاهر در مراکز ماده 15 و 16 بهزیستی به صورت چرخشی طی سال گذشته خبر داد و گفت: با همکاری نیروی انتظامی اسکن عنبیه به منظور شناسایی هویت این افراد توسط بهزیستی در حال انجام است و تا کنون 613 هزار نفر در مراکز غیر دولتی پذیرش شده اند.

وی با اشاره به اجرای طرح الگوی دادگاه درمان مدار به صورت پایلوت در برخی از استان های کشور با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، گفت: هدف از اجرای این طرح تغییر نگاه از یک معتاد مجرم به یک فرد بیمار است که می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند و این اقدام اولین بار است که درباره مسائل تخصصی امور پیشگیرانه به صورت یک کار علمی انجام می گیرد.

 

دکتر محسنی بندپی، به اجرای سامانه الکترونیکی کاهش طلاق در برخی از استان های کشور از جمله کرمانشاه اشاره داشت و گفت: طبق بررسی ها 47 درصد طلاق ها در پنج سال اول زندگی اتفاق می افتد که نشان دهنده عدم آگاهی افراد برای آغاز یک زندگی مشترک است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، خاطرنشان کرد: در قانون بر اساس احکام سازمان بهزیستی تولیت آسیب های اجتماعی به ویژه طلاق را عهده دار است که در این راستا سازمان اقدامات پیشگشرانه را اولویت کاری خود قرار داده که از جمله آن می توان به آموزش های اجباری 16 ساعت پیش از ازدواج اشاره کرد.

معاون وزیر رفاه با بیان اینکه در سامانه کاهش طلاق با همکاری قوه قضاییه پذیرش درخواست طلاق در دادگاه منوط به ثبت نام متقاضیان در سامانه سازمان بهزیستی است، افزود: به فراخور دادخواست مشکل افراد به مشاوره های تخصصی ارجاع داده می شوند.

 

به گفته وی، در حال حاضر سامانه کاهش الکترونیکی طلاق 11 استان کشور در حال اجراست که تلاش سازمان بهزیستی اجرایی کردن این طرح در تمامی استان های کشور تا پایان خرداد ماه است.

دکتر محسنی بندپی، با اشاره به جمع آوری 2 هزار و 600 کودک کار طی دو مرحله توسط سازمان بهزیستی خبر داد و بیان داشت: 60 درصد این کودکان اتباع خارجی بوده که طی نامه ای به قوه قضاییه و وزارت امور خارجه اعلام کردیم اگر کودکی بیش از سه بار پذیرش شود نشان از پشت پرده بودن دست مافیایی است که قصد سوءاستفاده را دارند.

 

وی تأکید کرد: اتباع خارجی باید به کشور خود بازگردند و چنانچه قانون حضانت سرپرستی کودکان کار را از والدین آن ها بگیرد و به سازمان بهزیستی بدهد ما اعلام آمادگی می کنیم که آن ها را در مراکز خود پذیرش و نسبت به آموزش و باز گشت آن ها به چرخه آموزش اقدام کنیم.

 

 

 

منبع: شبستان