به گزارش خبرگزاری کودک پرس، پرورش فکری استان همدان، جلسه شورای فرهنگی کانون همدان با حضور مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان، کارشناسان فرهنگی، ادبی و هنری و تعدادی از مربیان فرهنگی در دفتر مدیرکل با موضوع نهج البلاغه و تعیین شعار کانون برای تابستان برگزار شد.
در این نشست کارشناس مسئول اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با اشاره به اینکه نهجالبلاغه در حقیقت منتخبی از «خطابهها»، «دعاها»، «وصایا»، «نامهها» و «جملههای کوتاه» امام علی (ع) است، گفت: یکی از ویژگیهای مهم نهجالبلاغه که آن را از بسیاری از کتابهای دیگر ممتاز کرده، تنوع موضوعاتی است که در آن وجود دارد.
اعظم کیانی ادامه داد: ین مجموعه غنی با پاسخ به نیازهای مختلف علمی و عملی انسان، توانسته است هدایت بشر را در عرصههای گوناگون فردی و اجتماعی بر عهده بگیرد. شاید به همین علت است که از آن به عنوان «برادر قرآن» یاد میشود.
وی با اشاره به حکمت ۱۰، ۲۶، ۵۰، ۱۲۷، ۱۲۸، ۲۱۸، ۳۳۶، ۴۵۸ و خطبه ۱۳۳، ۱۴۷، ۱۹۹ و نامه ۳۱ امام علی (ع) بیان کرد: نامه ۳۱ امام علی(ع) به فرزندش امام حسن مجتبی(ع) دریایی از معارف و آموزههای دینی و اخلاقی است.
کارشناس مسئول کانون همدان اضافه کرد: این نامه در حقیقت منشوری از بهترین دستورالعملهای اعتقادی و اخلاقی است که امام علی(ع) در این نامه، علاوه بر بیان توحید، عظمت پروردگار، صفات الهی، هدف آفرینش، معاد و…، مهمترین نیازهای زندگی مادی و معنوی انسان را مطرح کرده است.
وی با اشاره به اینکه در حکمتهای ذکر شده در خصوص همنشینی با دوستان، خوشرویی و مهربانی، سستی و اهمال کاری، تأثیر عوامل زیست محیطی در سلامت، برتری عقل بر احساس، وفای به عهد و راستگویی مطالب بسیار زیبایی بیان شده است، گفت: این مطالب را باید با ابزار هنر برای کودکان و نوجوانان بیان کرد.
کیانی به مطالب خطبهها اشاره و خاطرنشان کرد: در این خطبهها به عظمت پروردگار، قرآن، پیامبر و هدف از بعثت پیامبر، امانتداری و… اشاره شده که باید با زبانی روان و گویان توسط مربی و با توجه به محتواهای در دسترس برای کودکان و نوجوانان توضیحات لازم داده شود.
وی با بیان اینکه متأسفانه منابع و محتوای غنی در حوزه نهج البلاغه برای کودکان و نوجوانان به صورت گسترده وجود ندارد، افزود: کارشناسان و مربیان باید با خلاقیت و ذوق هنری و ادبی خود البته با گذراندن دورههای تخصصی به تولید محتوا و آثار جذاب برای کودکان و نوجوانان بپردازند.
در ادامه هر یک از کارشناسان و مربیان حاضر در جلسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند و بر لزوم تشکیل کارگروه تخصصی در خصوص نهج البلاغه با حضور مربیان هنری، ادبی و فرهنگی و برگزاری جلسات منظم برای تولید محتوا از سوی این کارگروه برای مراکز تأکید شد.
در پایان این جلسه مدیرکل کانون با توجه به دیدگاهها و نظرات مطرح شده کارگروه نهج البلاغه با حضور ۵ مربی فرهنگی- هنری و ادبی را با هدف تولید محتوای جذاب تشکیل داد و در ادامه چند مصوبه را اعلام کرد.
اولین مصوبه تهیه پانل حکمتهای نهج البلاغه در تمامی مراکز کانون همدان بود که در معرض دید مراجعهکنندگان قرار بگیرد و هر ماه یک حکمت توسط کارگروه مطرح و در مراکز توسط کارهای هنری و ادبی حکمت بر روی پانل نصب شود.
مصوبه بعدی رادیو حکمت توسط مراکز و به طور تخصصی برخی از مراکز توانمند بود، همچنین مصوب شد برای والدین اعضا در مراکز کارگاههای آموزشی با موضوع حکمتهای نهج البلاغه برگزار شود و نیز در تابستان برای اعضا فعالیت فرهنگی با موضوع نهج البلاغه مد نظر باشد.
همچنین طراحی لوگو، تهیه منابع و کتاب با موضوع نهج البلاغه، برگزاری مهرواره هنرهای تجسمی با عنوان امیر سخن، درج حکمت بر سربرگ نامهها، جمعخوانی و روخوانی حکمتهای نهجالبلاغه در مراکز توسط اعضا و تولید پادکست و جفظ ۴۰ حکمت نهج البلاغه در تابستان از دیگر مصوبات این جلسه شورای فرهنگی بود.
ارسال دیدگاه