به گزارش خبرگزاری کودک پرس، استان مرکزی؛ نخستین آئین اهدای نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی با حضور مهدی زندیه وکیلی استاندار مرکزی، نسرین غنی معاون اداری مالی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی همراه با رضوان پور محمدی کارشناس مسئول فرهنگی کانون استان و شماری از مسئولان فرهنگی کشور و چهرههای برجسته قرآنی و محققان روز سه شنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۴ به میزبانی امامزادگان ۷۲ تن ساروق برگزار شد.
در این مراسم ضمن تشریح ابعاد شخصیتی و کرامتی مرحوم کربلایی کاظم ساروقی که به واسطه تقید به احکام دینی و زکات به مرحوم کربلایی کاظم ساروقی نشان ملی قرآنی به مرحوم کربلایی کاظم ساروقی عطا گردید.
به گفته محمدرضا جعفری دبیر جشنواره مراسم اهدای نشان ملی قرآنی کربلایی کاظم ساروقی این برنامه با هدف شناساندن شخصیت و چگونگی حافظ شدن کربلایی کاظم ساروقی و معرفی برجستگیهای سبک زندگی او به نسل جوان و مخاطب علاقمند هر دو سال یک بار برگزار خواهد شد.
کربلایی محمدکاظم ساروقی کشاورزی ساده و بیسواد از خطۀ ساروق اراک به معجزه الهی حافظ کل قرآن شد.
او در امامزاده ۷۲ تن ساروق، به یکباره توانست تمام قرآن را از حفظ بخواند و بدون داشتن سواد میتوانست آیات قرآن را از سایر متون تشخیص دهد.
مرحوم کربلایی کاظم ساروقی:
از کشاورزان شهر ساروق از توابع شهرستان اراک بود که در دوران میانسالی بدون اینکه از کمترین سواد خواندن و نوشتن بهرهای داشته باشد، به شکل معجزهآسایی در محل امامزادگان ۷۲ تن ساروق، حافظ کل قرآن شد. وی با بسیاری از علمای دوران خود از جمله حضرت آیتالله مکارم شیرازی و مرحوم آیت الله بروجردی دیدار و مورد امتحان قرار گرفت. این شخصیت معنوی سال ۱۳۰۰ هجری قمری در روستای ساروق اراک به دنیا آمد و به کار کشاورزی مشغول شد و او نیز همانند سایر مردم این روستا از خواندن و نوشتن محروم بود. وی بر اثر پرهیز از لقمه حرام، ادای نماز شب و پرداخت خمس و زکات با عنایت الهی حافظ کل قرآن کریم شد و مورد آزمایش بسیاری از آیات عظام و شخصیت های دینی برجسته داخلی و خارجی قرار گرفت. مرحوم کربلایی کاظم در هفتم محرم سال ۱۳۷۷ هجری قمری وفات یافت و در قبرستان نو، قبرستان مرحوم آیتالله شیخ عبدالکریم حایری در شهر مقدس قم به خاک سپرده شد.
ارسال دیدگاه