8 علامت و 3 راه درمان دیستروفی عضلانی در کودکان

به گزارش کودک پرس دیستروفی عضلانی در کودکان یک اختلال ژنتیکی است که منجر به تضعیف عضلات بدن او می شود. دیستروفی عضلانی یک نوع بیماری ماهیچه ای است که در کودکان رخ می دهد. کودکانی که از این اختلال رنج می برند توانایی نشستن درست، راه رفتن طبیعی، حرکت دست های خود به راحتی و نفس کشیدن راحت را ندارند. در نهایت، با توجه به افزایش ضعف عضلانی درکودکان، احتمال دارد فرزند شما تمام قدرت خود را از دست بدهد.

 

علل دیستروفی عضلانی در کودکان:

دیستروفی عضلانی در کودکان به دلیل وجود یک ژن معیوب روی می دهد که مسئول تولید نوعی پروتئین برای حفاظت از فیبرهای عضلانی است. اطلاعات ژنتیکی گم شده و یا نادرست مانع از تولید پروتئین لازم برای سوخت و ساز و حفظ عضلات فرزند شما شده و به آن ها آسیب می رساند و آن ها را ضعیف می کند. نقص در یک ژن خاص که منجر به دیستروفی عضلانی در کودکان می شود، نتیجه یک جهش ژنتیکی است. این جهش یا به صورت ارثی یا به طور خود به خود در جنین در حال رشد شما اتفاق می افتد.

 

نشانه های اولیه دیستروفی عضلانی در کودکان:

برجسته ترین علامت دیستروفی عضلانی در کودکان افزایش ضعف عضلانی در او است. در این مقاله، لیستی از علائم دیستروفی عضلانی که در کودکان مبتلا ممکن است مشاهده شود، بیان خواهد شد، که عبارتند از:
1. افتادن مکررکودک
2. داشتن مشکل در بلند شدن از خواب و یا حالت نشستن
3. مشکل در راه رفتن طبیعی یا در چهار دست و پا رفتن کودکان
4. راه رفتن بر روی انگشتان پا
5. جمع کردن انگشتان پا در هنگام راه رفتن
6. سفتی عضلات و درد در آن ها
7. بزرگ شدن ماهیچه های ساق پا
8. مشکل در یادگیری

 

تشخیص دیستروفی عضلانی در کودکان:

برای تشخیص دیستروفی در فرزند خود، به پزشک مراجعه کنید تا او بتواند با بررسی تاریخچه بیماری و انجام یک معاینه فیزیکی کامل از کودک شما به او کمک کند. دکتر ممکن است آزمایش های خاصی را برای درمان او به شما توصیه کند که عبارتند از:
• آزمون های آنزیمی: بررسی آنزیم های منتشر شده در عضلات آسیب دیده می تواند به تشخیص این بیماری کمک کند.
• الکترومیوگرافی: اندازه گیری فعالیت های الکتریکی عضلات و مقایسه ی تغییرات آن ها با الگوی فعالیت الکتریکی طبیعی در عضلات یک فرد معمولی می تواند به تشخیص این بیماری کمک کند.
• آزمایش ژنتیک: بررسی جهش ژن ها در نمونه خون کودک مبتلا در تشخیص این بیماری موثر خواهد بود.
• بیوپسی عضلانی: بررسی از بین رفتن و تجزیه و تحلیل عضلات کودکان از طریق برداشتن یک برش کوچک از عضلات او می تواند به تشخیص این بیماری کمک کند.
• نتایج آزمایش ریه ها (ECG): بررسی عملکرد ریه ها در کودکان از جمله راه های تشخیص این بیماری است.
• آزمایش قلبی مانیتورینگ (ECG): بررسی عملکرد قلب کودک نیز از جمله راه های تشخیص این بیماری می باشد.

 

درمان دیستروفی عضلانی در کودکان:

هیچ راه درمان قطعی برای دیستروفی عضلانی در کودکان وجود ندارد، اما درمان های خاصی هست که می تواند در کاهش مشکلات کودکان موثر باشد. این روش های درمان به کودکان کمک می کنند تا فعال باقی بمانند.

 

1.استفاده از دارو برای درمان دیستروفی عضلانی در کودکان :

پزشکان ممکن است مصرف کورتیکواستروئیدهایی مانند پردنیزولون را توصیه کنند، که در به تاخیر انداختن پیشرفت ها، نشانه ها و اثرات دیستروفی عضلانی و افزایش قدرت عضلات در کودکان بسیار موثر می باشد. با این حال استفاده ی طولانی مدت از این داروها ممکن است استخوان های فرزند شما را تضعیف کرده و شانس شکستگی در آن ها را افزایش دهد. بعضی از پزشکان هم ممکن است داروهای قلبی، مانند مسدودکننده های بتا و همچنین مهارکننده های آنزیم ها و یا تبدیل کننده هایی مانند آنژیوتانسین را توصیه کنند، که این ها هم برای جلوگیری از خسارت وارده به قلب نوزاد با توجه به وجود این اختلال بسیار مفید خواهد بود.

 

2. درمان به کمک دستگاه ها:

این نوع از درمان که به وسیله دستگاه های کمکی انجام می شود، می تواند به بالا بردن کیفیت زندگی کودکان مبتلا به دیستروفی عضلانی کمک کند. تمرینات کششی منظم می تواند تحرک و انعطاف پذیری مفاصل را بهبود بخشد. تمرینات هوازی هم می تواند به بهبود تحرک، قدرت و سلامتی کلی بدن کودکان شما کمک کند. پرانتز می تواند تحرک در کودکان را رواج داده و انعطاف پذیری تاندون ها و عضلات کودکان را حفظ کند. استفاده نکردن از وسایلی، مانند واکر و صندلی چرخ دار، می تواند به حفظ تحرک در کودکان کمک کند. کمک های تنفسی مانند به کار بردن دستگاه آپنه در هنگام خواب، می توانید شب ها به بهبود مصرف اکسیژن در این کودکان کمک شایانی بکند.

 

3.جراحی راهی برای درمان دیستروفی عضلانی در کودکان:

در موارد شدیدتر، دکتر ممکن است عمل جراحی را برای اصلاح انحنای ستون فقرات در کودکان مبتلا توصیه کند که جراحی مشکل تنفسی را هم در کودکان از بین خواهد برد.

 

 

 

 

منبع:     مامانم