وابستگی کودکان به اشیاء نشانه استرس در آنهاست

به گزارش کودک پرس ، شکوفه اویار حسینی مشاور خانواده گفت: کودکانی که به استرس حساس هستند، سعی می کنند با وسایلشان استرس خود را کاهش دهند، آیا فرزند شما به یک شیئ خاص علاقه زیادی دارد و هرجا که می رود آن را همراه خود می برد؟، آیا این عادت فرزندتان شما را ناراحت می‌کند؟، راهکارهایی وجود دارد تا بهتر بتوان با این وسواس کودکانه کنار بیایید.

این مشاور خانواده بیان کرد: شاید کودک 2 ساله‌تان دوست داشته باشد همیشه تیشرت میکی موزی‌اش را بپوشد و اصلا حاضر نباشد حتی برای یک ساعت هم که شده لباسش را عوض کند، هرچقدر که شما لباس به دست اصرار می‌کنید این تیشرت رنگ و رو رفته را از تنش در بیاورد و دنبال او راه می روید، کوچولوی شما در حالی که با دستانش لباس تنش را می فشارد از دست شما فرار می کند و اصلا حاضر نیست لباش را از تن در بیاورد تا جایی که حتی در مهمانی ها هم اگر بتواند همان را می پوشد.

 

وابستگی به اشیاء؛ بیماری وسواس گونه در بزرگسالی
اویار حسینی ادامه داد: چنین رفتاری در کودکان طبیعی است اما اگر این رفتار تا بزرگسالی ادامه پیدا کند به نوعی بیماری وسواس گونه تبدیل می شود. گاهی اوقات ممکن است کودک به پوشیدن لباس‌هایی با یک رنگ خاص مثلا صورتی یا آبی اصرار داشته باشد یا اینکه دوست داشته باشد هر شب یک داستان را برایش بخوانید و یا هر وقت بیرون می روید حاضر نباشد از عروسک پشمالوی خود جدا شود.

وی افزود: نگرانی شما در این موارد بسیار طبیعی است، اما باید بدانید در واقع تمامی این اشیا به فرزندتان احساس آرامش و امنیت می دهد و طبیعی است که اگر آنها اشیا مورد علاقه‌شان را در ماشین لباسشویی ببینند ناراحت شوند، اما برای مقابله با این رفتارها راهکارهایی وجود دارد که هم به والدین و هم به کودک کمک می کند تا راحت تر با این موقعیت کنار بیایند.

 

 

این مشاور خانواده تشریح کرد: بهتر است والدین پتو یا هر وسیله دیگری را که به کودک آرامش می‌دهد، قبول کنند. کودکان نوپا به داشتن اشیایی که بتوانند آن را به این طرف و آن طرف ببرند علاقه خاصی دارند و به آنها احساس اطمینان می‌دهد، داشتن چنین حسی مرحله‌ای و گذرا است، بنابراین مهم است که کودک بداند که خواسته او برای‌تان اهمیت دارد و او را می فهمید.

اویار حسینی بیان کرد: مسائلی که باعث تنش او می‌شود را شناسایی کنید؛ کودکان نوپا به فضاها و رفتارهای پر از استرس حساس هستند بنابراین با کمک اشیا سعی می‌کنند استرس خود را کاهش دهند، زیرا آنها نمی‌توانند با کلمات، نگرانی و احساس خود را بیان کنند. به عنوان مثال اگر صبح زود برای بیرون رفتن از خانه عجله دارید ممکن است فرزندتان اصرار کند که حتما عروسک خرگوش خود را همراه داشته باشد یا شب‌ها موقع خواب وقتی به اجبار از او می خواهید به تخت خواب برود او دوست داشته باشد لباسی خاص بپوشد.

 

شناسایی عوامل استرس زای کودک
وی افزود: با شناسایی مسائلی که به او استرس می دهد، می‌توانید قدم بزرگی بردارید. به عنوان مثال صبح ها زودتر از خواب بیدار شوید تا برای بیرون رفتن از خانه عجله نداشته باشید. شما به عنوان والدین باید برای هر چیزی برنامه‌ریزی داشته باشید.

این مشاور خانواده ادامه داد: مطمئنا روزی می‌رسد که بشقاب مورد علاقه فرزندتان بشکند یا اینکه فراموش کنید عینک مرد عنکبوتی‌اش را با خود به مسافرت ببرید. بهترین رفتاری که در چنین موقعیتی می‌توانید داشته باشید این است که سعی کنید با اسباب بازی‌ها یا وسایلی که او آنها را دوست دارد حواسش را پرت کنید؛ اگر این روش نتیجه نداد و فرزندتان شروع به گریه و داد و بیداد کرد بهتر است با رفتار منطقی احساس او را تایید کنید.

 

اویارحسینی تصریح کرد: کودکان نوپا به داشتن اشیایی که بتوانند آن را به این طرف و آن طرف ببرند علاقه ای خاص دارند برای مثال بگویید: “می دانم که آن عینک را بسیار دوست داشتی اما اکنون عینک همراهمان نیست و دلیل ناراحتی‌ات را می‌فهمم” سپس مکالمه را پایان دهید و اجازه دهید او با این موقعیت کنار بیاید و آرام شود.

وی یادآوری کرد: اگر پرخاشگری فرزندتان ادامه داشت اجازه دهید هر چقدر دلش می‌خواهد داد و بیداد کند؛ کودکان باید احساسات خودر ا نشان دهند تا به تعادل برسند، علاقه کودک به یک شیئ خاص با گذشت زمان از بین می‌رود البته چندان خوشحال نباشید و بهتر است خود را برای مرحله جدیدی از رفتارهای عجیب و غریب او آماده کنید.