در هنگام غذا دادن به کودک بایستی مواردی را رعایت کرد که کودک با اشتها و علاقه بیشتری غذا بخورد. حال ما به ذکر این نکات می پردازیم
1 .باید کودک را با انواع غذاهای مختلف آشنا کنید. بهتر است غذای جدید را ابتدا خدتان بخورید تا الگویی برای کودک باشد و تمایل کودک برای خوردن آن غذا بیشتر شود.
2.نباید میان وعده ها آن قدر زیاد باشد که کودک نتواند غذای اصلی را بخورد. به خصوص در مصرف مواد قندی، شیرینی، شکلات و تنقلات کم ارزش نباید زیاده روی کنید چون باعث فساد دندان، سوء تغذیه و یا چاقی کودک خواهد شود. عادت دادن کودک به مصرف میوه به عنوان میان وعده بسیار خوب است .
.3 تعیین یک برنامه مشخص در رابطه با غذاخوردن نشان دهنده ی ارزش ها و نگرش های خانواده است و باید با محبت و مهربانی آن ها را به کودک تفهیم کنید.
.4 در صورتی که کودک تمایلی به خوردن غذای جدید نشان نداد، می توانید او را تشویق کنید که مقداری از آن را بچشد، بو بکشد وحتی لمس کند. این کار باعث می شود کودک بوسیله حواس بویایی، چشایی و بینایی غذا را بهتر درک کرده و پذیرش غذای جدید برای او راحت تر خواهد شد. البته بهتر است غذای جدید را زمانی که کودک کاملاً گرسنه است به او بدهید .
.5 باید هنگام خوردن غذا محیط جالب و آرام باشد. امر و نهی کردن و استفاده از روش های تربیتی در حین صرف غذا مناسب نیست .
.6بی تحرکی، خواب ناکافی و بیماری می تواند موجب بی اشتهایی کودک و غذا نخوردن کودک شود .
.7 برای تشویق کودک به غذا خوردن بهتر است از بشقاب و فنجان همیشگی استفاده کنید و غذا را به تکه های کوچک تقسیم کنید تا کودک به راحتی آن را بخورد .
.8باید به کودک اجازه دهید تا اگر غذای بیشتری می خواهد، بگوید .
.9برای تقویت جنبه استقلال کودک، ریخت و پاش غذا بیشتر می شود ولی باید تحمل کنید .
.10با صحبت کردن با کودک خردسال در حین غذا خوردن، علاقه ی او را به صرف غذا بیشتر خواهد کنید .
.11 کودک علاقه دارد غذاهای جدید را دست کاری کرده و سپس بخورد که رفتاری طبیعی است.
.12خوردن غذا با همسالان، برای کودکان جالب تر است.
ارسال دیدگاه