چگونه از دندان های شیری مراقبت کنیم؟
به گزارش خبرگزاری کودک پرس؛ مهمترین نکته این است که به محض اینکه دندانهای کودکتان شروع به بیرون آمدن کرد، مسواک زدن و مراقبت از دندان های شیری را شروع کنید.
چگونه از دندانهای شیری کودک مراقبت کنیم؛ نکات مسواک زدن برای نوزادان
مراقبت از دندانهای شیری نوزادان شامل به کار بردن موارد زیر است:
برای نوزادان و کودکان نوپا تا قبل از ۳ سالگی از مقدار کمی خمیر دندان به اندازه یک برنج و برای کودکان ۳ تا ۶ ساله به اندازه یک نخود خمیر دندان استفاده کنید.
به تدریج مسواک زدن دندانهای کودکتان را با دقت بیشتری انجام دهید و تمام سطوح دندانها را مسواک بزنید. حداقل دو بار در روز این کار را انجام دهید؛ یک بار درست قبل از خواب و یک بار در طول روز.
برخی از کودکان مسواک زدن را دوست ندارند، بنابراین ممکن است مجبور شوید به تلاش خود ادامه دهید. مسواک زدن را به یک بازی تبدیل کنید یا همزمان دندانهای خود را مسواک بزنید و سپس به کودک کمک کنید تا دندانهایش را مسواک بزند.
سادهترین راه برای مسواک زدن دندانهای کودک این است که او را روی زانوی خود بنشانید و سرش را به آرامی به سمت عقب خم کنید.
دندانهای کودک را به صورت دایرههای کوچک مسواک بزنید و تمام سطوح را بپوشانید. کودک را تشویق کنید تا خمیر دندان را از دهانش بیرون بریزد.
مطمئن شوید که کودک مقدار مناسبی از خمیر دندان را دریافت میکند و آن را نمیخورد.
تا زمانی که مطمئن شوید که خودش میتواند از عهده این کار برآید، به کودکتان کمک کنید تا دندانهایش را مسواک بزند. به طور معمول کودکان در حدود هفت سالگی میتوانند به خوبی دندانهایشان را مسواک بزنند.
بردن کودک به دندانپزشک
زمانی که وقت معاینه دندانپزشکی دارید، فرزندتان را نیز با خود ببرید تا به این کار عادت کند.
قند و پوسیدگی دندان کودکان
شکر باعث پوسیدگی دندانها میشود. این موضوع فقط در مورد میزان قند موجود در غذاها و نوشیدنیهای شیرین نیست، بلکه مدت زمان و تعداد دفعات تماس دندانها با قند را نیز شامل میشود. آبنبات چوبی و نوشیدنیهای شیرین آسیبرسان هستند، چون دندانها را برای مدت طولانی در معرض قند قرار میدهند. اسید موجود در نوشیدنیهایی مانند آب میوه و کدو حلوایی نیز میتواند به دندانها آسیب برساند.
قندهایی که به طور طبیعی در میوهها و شیر کامل یافت میشوند کمتر باعث پوسیدگی دندان میشوند. ساکارز، گلوکز، دکستروز، مالتوز، فروکتوز و نشاسته هیدرولیز شده، همگی قند هستند. شربت، عسل، شکر خام، شکر قهوهای، نیشکر و آب میوههای غلیظ نیز قند دارند.
چگونه قند را در رژیم غذایی کودک کاهش دهیم؟
نکات زیر به شما کمک میکند تا میزان قند موجود در رژیم غذایی کودک را کاهش دهید و از پوسیدگی دندانهای او جلوگیری کنید:
از دادن نوشیدنیهای شیرین شده با قند به کودک خودداری کنید. بهترین نوشیدنیها برای کودکان خردسال، شیر و آب است.
استفاده از بطری برای شیر دوشیده، شیر خشک یا آب جوشیده سرد شده اشکالی ندارد. اما استفاده از بطری برای آبمیوه یا نوشیدنیهای شیرین میتواند پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
از ۶ ماهگی میتوانید به نوزادان نوشیدنی را در یک فنجان بدون دریچه بدهید.
هنگامی که کودک شروع به خوردن غذاهای جامد کرد، او را تشویق کنید که غذاها و نوشیدنیهای خوش طعم و بدون قند بخورد. بررسی کنید که آیا در غذاهای از قبل آماده شده کودک (از جمله غذاهای شور)، سوخاریها و نوشیدنیهای کودک قند وجود دارد، یا نه.
اگر میخواهید به کودک خود غذاهای شیرین یا آب میوه بدهید، این کار را فقط در زمان غذا خوردن انجام بدهید. به یاد داشته باشید که نسبت رقیق کردن آبمیوه با آب باید به نسبت یک به ده باشد.
به کودک خود بیسکویت یا شیرینی ندهید و این کار را به خانواده و دوستانتان نیز توصیه کنید.
هنگام خواب یا در طول شب، فقط به کودک خود شیر مادر، شیر خشک یا آب جوشیده خنک شده بدهید.
اگر فرزند شما به دارو نیاز دارد، از داروساز یا پزشک عمومی بپرسید که آیا گزینه بدون قند نیز وجود دارد، یا نه.
اگر پوسیدگی دندان شیری بدون درمان رها شود، ممکن است درد و عفونت ایجاد کند. دندانهایی که به شدت پوسیدهاند ممکن است نیاز به کشیدن داشته باشند.
میزان قند مصرفی کل خانواده خود را بررسی و سعی کنید قند را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.
اگر پوسیدگی دندان شیری بدون درمان رها شود، ممکن است درد و عفونت ایجاد کند. دندانهایی که به شدت پوسیدهاند ممکن است نیاز به کشیدن داشته باشند.
اگر دندانهای شیری به دلیل پوسیدگی خیلی زود عفونی شوند یا از بین بروند، ممکن است کودک عادتهای بد غذایی، یا مشکلات گفتاری پیدا کند، دندانهایش کج شوند و حتی دندانهای دائمی او آسیب ببینند.
خلاصه
بهترین راهکار مراقبت از دندانهای شیری کودک، این است که به محض درآمدن اولین دندان کودک، مسواک زدن دندانهایش را شروع کنید و این کار را دو بار در روز انجام بدهید. به محض درآمدن اولین دندان، یا در نهایت تا یک سالگی کودک، اولین ویزیت دندانپزشکی او را تنظیم کنید. غذاهای حاوی قند را در برنامه غذایی کودک کاهش دهید. قرارهای منظم دندانپزشکی تنظیم کنید و در صورت پوسیدگی دندان کودک به دنبال درمان باشید.
ارسال دیدگاه