فعال شدن نان آوران کوچک برای فراموشی فقر

به گزارش کودک پرس ، گوشه‌ای از شهر تهران، نان آوران کوچکی از سراسر کشور دور هم جمع شده اند تا برای ساعاتی هم که شده ورزش را جایگزین تمام ناملایمت‌هایی کنند که در زندگی پشت سر گذاشته اند. کودکانی که بسیاری از آن‌ها را کودکان کار تشکیل می‌دهند لباس ورزشی بر تن کرده و […]

به گزارش کودک پرس ،

گوشه‌ای از شهر تهران، نان آوران کوچکی از سراسر کشور دور هم جمع شده اند تا برای ساعاتی هم که شده ورزش را جایگزین تمام ناملایمت‌هایی کنند که در زندگی پشت سر گذاشته اند.

کودکانی که بسیاری از آن‌ها را کودکان کار تشکیل می‌دهند لباس ورزشی بر تن کرده و برای موفقیت در لیگی که به همت جمعیت امام علی (ع) راه اندازی شده، توپ می‌زنند.

سومین دوره رقابت‌های لیگ پرشین از روز ۱۰ شهریورماه آغاز شده و ۵۰ تیم در سه رده نونهالان، نوجوانان و جوانان در این رقابت‌ها به مصاف یکدیگر می‌روند.

کودکان، نوجوانان و جوانانی که در این رقابت‌ها حضور دارند از محروم‌ترین مناطق و محلات کشور خود را به مسابقات رسانده اند.

در میان آن‌ها از سیستان بلوچستان و کرمانشاه گرفته تا محلات دور افتاده تهران و گرگان نفراتی حضور دارند. گاه دیده می‌شود که با یک تکل، کودکی از کوره در رفته، اما دقایقی بعد و پس از پایان مسابقه، حریف را در آغوش می‌گیرد.

اینجا کودکان با وجود تمام رنج‌ها و دشواری‌هایی که در زندگی پشت سر گذاشته اند، تجربیات ورزشی خود را در اختیار یکدیگر قرار می‌دهند. انگار قرار است آن‌ها با ورزش، ناملایمتی‌های زندگی را به فراموشی بسپارند.

میثم واحدی، مسئول بخش ورزش جمعیت امام علی (ع) در رابطه با برگزاری سومین دوره رقابت‌های لیگ پرشین می‌گوید: مسابقات لیگ پرشین در سال جاری سومین دوره خود را پشت سر می‌گذارد. در این دوره از رقابت ها، شاهد حضور ۵۰ تیم بوده ایم و تیم‌ها در ۲ دوره مقدماتی و نهایی به مصاف یکدیگر می‌روند.

وی می‌افزاید: افراد حاضر در این مسابقات از دور افتاده‌ترین محلات حاشیه‌ای سراسر کشور خود را به این رقابت‌ها رسانده اند.

مسئول بخش ورزش جمعیت امام علی (ع) با اشاره به شناسایی استعداد‌های ورزشی حاضر در محلات محروم سراسر کشور می‌گوید: در این رقابت ها، استعداد‌های ناب ورزشی که پیش از این شرایط حضور در هیچ باشگاه ورزشی را نداشته اند، گرد هم آمده و فرصتی برای آن‌ها فراهم شده تا از آسیب‌های اجتماعی دور و برای ساعاتی ورزش را جایگزین آن کنند.

واحدی می‌افزاید: در این مسابقات فرصتی ایجاد شده که کودکان، جوانان و نوجوانانی که همواره در معرض انواع خشونت ها، اعتیاد و فقر بوده اند با ورزش یک انتخاب سالم برای زندگی خود داشته باشند.

وی با اشاره به فعالیت مراکزی تحت عنوان “خانه‌های ایرانی” در سراسر کشور می‌گوید: جمعیت امام علی (ع) در محلات حاشیه‌ای سراسر کشور مراکزی تحت عنوان خانه‌های ایرانی را به راه انداخته و در این مراکز خدماتی از قبیل خدمات روانشناسی، درمانی، آموزشی، مددکاری و … به کودکان محروم ارائه می‌شود.

مسئول بخش ورزش جمعیت امام علی (ع) با بیان اینکه ” ورزش امید کودکان محروم برای ادامه تحصیل را نیز افزایش می‌دهد” می‌گوید: کودکانی که به دلیل شرایط دشوار زندگی یا از تحصیل محروم بوده و یا ترک تحصیل کرده اند با حضور در مسابقات ورزشی انگیزه دوباره‌ای برای زندگی پیدا کرده و در بسیاری از مواقع دیده شده که بازگشت به تحصیل داشته اند.

واحدی در خصوص هزینه‌های برگزاری پرشین لیگ برای کودکان کار می‌گوید: تمام فعالیت‌های جمعیت امام علی (ع) داوطلبانه بوده و هزینه‌های فعالیت‌ها نیز با کمک‌های مردمی تامین می‌شود. در حال حاضر نیز در شرایطی که سومین دوره رقابت‌های پرشین لیگ را برگزار می‌کنیم هنوز نهاد‌های مسئول از مسابقاتی که با شرکت هزار کودک، نوجوان و جوان برگزار می‌شود استقبال نکرده اند.

وی با اشاره به کم کاری‌های صورت گرفته برخی نهاد‌ها برای اجرای مسابقات لیگ پرشین می‌گوید: در شرایطی که از ۸ ماه قبل برای برگزاری مسابقات، مذاکراتی را با ادارات ورزش و همچنین وزارت ورزش و جوانان داشتیم، اما در نهایت زمین مناسب برای برگزاری مسابقات در اختیار ما قرار نگرفت.

مسئول بخش ورزش جمعیت امام علی (ع) می‌افزاید: درخواست برگزاری مسابقات در ۲ زمین مشخص را داشتیم، اما به این خاطر که اجازه برگزاری مسابقات در ساعت بعد از ظهر در این زمین‌ها به ما داده نشد، رقابت هایمان را در زمین چمن طبیعی دانشگاه شهید بهشتی برگزار کردیم.

واحدی با تاکید بر اهمیت توسعه ورزش در محلات حاشیه‌ای می‌گوید: در شرایطی که توصیه شده باید به ورزش در محلات حاشیه‌ای پرداخته شود، اما آنطور که باید در ساختار ورزش کشور به این موضوع توجهی نمی‌شود و مسئولان نیز در این رابطه دغدغه‌ای ندارند.

وی می‌گوید: برگزار کننده رقابت‌هایی مانند لیگ پرشین باید نهاد‌های ورزشی کشور باشند، زیرا این نهاد‌ها با پتانسیلی که دارند می‌توانند از سرمایه‌های ورزشی بیشترین استفاده را ببرند.

 

 

منبع:خبرگزاری میزان