تشریح اصول تغذیه صحیح برای دانشآموزان توسط یک متخصص تغذیه
یک متخصص تغذیه گفت: تغذیه صحیح می تواند باعث افزایش تمرکز و یادگیری دانش آموزان شود این در حالیست که خانواده ها از این موضوع مهم غفلت می کنند.
به گزارش کودک پرس، یک متخصص تغذیه گفت: تغذیه صحیح می تواند باعث افزایش تمرکز و یادگیری دانش آموزان شود این در حالیست که خانواده ها از این موضوع مهم غفلت می کنند.
دکتر محمد جواد حسین زاده درباره تغذیه درست دانش آموزان اظهار کرد: تغذیه صحیح دانش آموزان موجب افزایش تمرکز و یادگیری آنان می شود اما خانواده ها برای بهبود کیفیت آموزشی فرزندان خود هزینه زیادی در زمینه استخدام معلم خصوصی یا ثبت نام در مدرسه های معتبرتر می کنند اما معمولا به تغذیه آنان توجه کافی نمی کنند.
وی ادامه داد: بروز برخی از بیماری ها نتیجه کمبود دریافت برخی مواد مغذی است که می تواند زمینه ساز اشکال در یادگیری و تمرکز و حافظه شود. به عنوان نمونه کم خونی و فقر آهن به ویژه در دختران نوجوان می تواند زمینه ساز ایجاد مشکل در قدرت یادگیری و تمرکز شود بنابراین لازم است که خانواده ها احتمال ابتلای فرزندان خود به این بیماری را بررسی و در این جهت با متخصصان مشورت کنند تا در صورت لزوم رژیم غذایی آنان اصلاح شود.
وی در ادامه با اشاره به وعده صبحانه گفت: برخی افراد در دوره نوجوانی و تحصیل از صبحانه خوردن فرار می کنند یا این وعده غذایی اصلی را فراموش می کنند یا به عنوان منبع انرژی قابل قبول محسوب نمی کنند چرا که بچه ها معمولا دیر از خواب بلند می شوند یا خانواده ها به موقع برای آماده کردن آنان برای رفتن به مدرسه اقدام نمی کنند، در نتیجه صبحانه به عنوان یک منبع انرژی قابل قبول فراموش می شود این در حالیست که دانش آموز در ساعات مختلف روز در مدرسه نیاز به تمرکز دارد و زمانی که به اندازه کافی یا به گونه ای مناسب صبحانه نخورده باشد، امکان کاهش قدرت یادگیری او وجود دارد و این مورد در مطالعات علمی اثبات شده است.
حسین زاده به دانش آموزان و دانشجویان توصیه کرد: این گروه باید در دوران تحصیل وضعیت صرف صبحانه را به حالت ایده آل نزدیک کنند به گونه ای که صبحانه حاوی مواد مغذی باشد تا هم انرژی لازم بدن آنان را تامین کند و هم ویتامین ها و مواد معدنی را به اندازه کافی به بدن برساند تا در طی روز قدرت لازم را برای یادگیری داشته باشند.
وی با اشاره به میان وعده هایی که دانش آموزان در مدارس مصرف می کنند، اظهار کرد: متاسفانه برخی اوقات میان وعده ها کیفیت لازم و کافی را ندارند بنابراین اگر بتوانیم کودکان و نوجوانان را به صرف یکی از میوه ها و سبزی ها در مدرسه عادت دهیم، به وضعیت تغذیه جامعه کمک بزرگی کرده ایم چرا که این کار موجب جلوگیری از ابتلای آنان به برخی از بیماریها در سنین بزرگسالی می شود.
منبع : ایسنا
ارسال دیدگاه