برنامههای اوقات فراغت حس ارزشمندی به نوجوانان نمیدهد
یک استاد رشته روانشناسی گفت: برنامهها و فعالیتهای غنیسازی اوقات فراغت باید حس ارزشمند و تعلق برای نوجوان و جوان ایجاد کند که متاسفانه تحقق این مهم بسیار کمرنگ است.
به گزارش کودک پرس ، علیرضا معماریان در نشست با خانواده های نوجوانان و جوانان موسسه مردم نهاد نسل جوان فردا در تیران افزود: وجود احساس ارزشمندی در بین افراد موجب کاهش مشکلات اجتماعی و انحراف در بین نوجوانان و جوانان می شود.
وی بیان کرد: افرادی که احساس ارزشمندی برای خود ندارند با ناامیدی و بی برنامه گی زندگی می کنند که به دنبال این ناامیدی دست به خودکشی جسمی و یا خودکشی انگیزه ای می زنند.
به گفته این روانشناس ثروت و متعلقات دنیایی برای تقویت انگیزه و امید به زندگی افراد به تنهایی موثر نیست و اگر فرد احساس خوبی نسبت به خود داشته باشد و با کشف توانایی ها در جامعه نقش خود را ایفا کند آنگاه با وجود مشکلات مادی قادر به مقاومت خواهد بود.
وی ادامه داد: بسیاری از ثروتمندان به دلیل این که حس خوبی نسبت به زندگی اجتماعی و فردی خود ندارند، زندگی خوبی هم برای خود نساخته و با مشکلات اجتماعی روبرو می شوند.
رئیس انجمن روانشناسان مثبت گرای ایران با بیان این که باید نوجوان و جوان در دوران اوقات فراغت خود به تفریح های سالم و رشد و استعدادهای خود بپردازد، تصریح کرد: بی برنامهگی، حضور بدون علاقه و اجباری در کلاس ها و درگیری زیاد در کلاس های آموزشی خسارت های زیادی را برای این افراد ایجاد می کند و آن ها قادر به رشد استعدادهای خود بر اساس علاق و انگیزه فردی نخواهند بود.
وی اضافه کرد: خانواده ها کمبودهای دوران نوجوانی خود را به فرزندانشان تحمیل نکنند و فرصت برنامه ریزی و بررسی علاقه به فرزند خود بدهند تا بر اساس آنچه علاقمند است برنامه زندگی خود را ترسیم کند.
معماریان ارائه مشاوره و راهکار برای تدوین یک برنامه موفق را حق یک نوجوان و جوان بیان کرد و گفت: این مشاوره ها نباید با اجبار و بر اساس صلاحدید فردی باشد.
وی خانواده را مهمترین رکن برای فعالیت تربیتی معرفی کرد و گفت: بر اساس تحقیقات جهانی مدارس تنها 16 درصد در امر تربیت اثرگذار بودند و مابقی این ماموریت مهم در بین اعضای خانواده و جامعه تامین می شود.
وی محبت و ابراز علاقه در بین افراد خانواده را برای تربیت مهم بیان کرد و اظهارداشت: باید رفتار اعضای خانواده با محبت و دوستی باشد تا نوجوان و جوانان امنیت خاطر داشته باشد و در هنگام مشکلات از راه های غلط وارد نشود.
نشست خانواده های عضو موسسه مردم نهاد نسل جوان فردا با هدف آشنایی بیشتر برای برنامه ریزی در دوران نوجوانی و فراغتی نوجوانان و جوانان در خانه تاریخی میرزا برگزار شد.
تابستان هر امسال پنج هزار پایگاه اوقات فراغت در استان اصفهان توسط اداره کل ورزش و جوانان، اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعیت هلال احمر، تبلیغات اسلامی، فنی و حرفه ای، اوقات و امور خیریه، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بسیج و شهرداری ها تشکیل شد که البته برخی از این نهادها فعالیت مشترک با همدیگر دارند.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه