برگزاری همایش استانی «ریاضی سلام»
همایش استانی ریاضی سلام در ۱۹ محور با حضور و مشارکت فرهنگیان و دانش آموزان استان بوشهر در بردخون برگزار شد.
به گزارش کودک پرس ، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر پیش از ظهر چهارشنبه در این همایش اظهار داشت: دنیای ریاضی دنیای عجیب و غریبی است و کلید ورود به علوم مختلف است زیرا با ریاضی زندگی زیباتر میشود.
حسین درتاج افزود: با وجود اهمیت علم ریاضی، برخی از این درس وحشت کاذب دارند که باید تلاش کنیم به کمک همه متولیان و دلسوزان ضعفها و مشکلات رفع شود و علاقمندی بیشتری نسبت به درس ریاضی در بین بچهها ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: نیاز است به گونهای برنامه ریزی کنیم تا به جای اینکه دانش آموزان در پزشکی صف بکشند از رشته ریاضی استقبال کنند و وارد دنیای پررمز و راز ریاضی شوند چرا که ریاضی خشک نیست و ما آن را خشک کردهایم.
درتاج به عوامل بی انگیزگی نسبت به درس ریاضی اشاره کرد و گفت: شیوههای خشک ارائه درس، حجم کتب درسی و پیچیدگی مطالب در کتب و بازار کار نامناسب در رشته ریاضی از این عوامل است که باید تلاش شود در قالب بازی و سرگرمی بچهها را علاقمند کنیم و در مطالب و محتویات کتب ریاضی بازنگری شود.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر ادامه داد: حجم کتب درسی در ایران زیاد و مطالب سنگین است و حال و روز ریاضی در کشور، استان و منطقه خوب نیست و نمرات و نتایج این درس نشان دهنده این وضعیت است.
مؤلف کتب درسی ریاضی و هندسه نیز با بیان اینکه از کودکی ریاضی را دوست داشتم، به سابقه ریاضی در کشور اشاره کرد و گفت: بزرگانی در دنیای ریاضی وارد شدند که عشق و علاقه عجیبی به این رشته داشتند و خودم از سال ۶۰ شروع به نوشتن این کتب کردم.
سیدمحمود نصیری افزود: وضعیت علوم بویژه ریاضی را نباید با کشورهای دیگر مقایسه کرد و نیاز نیست همه مردم به دنبال آموختن ریاضی باشند و نباید ریاضی را سخت گرفت و باید این درس را جدی گرفت و برای برگزاری المپیاد نباید کلاس و آموزش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه سیستم ما ایراد دارد و به دنبال قهرمان پروری هستیم، ابراز داشت: بیش از ۹۰ درصد المپیادیهای ما الان در خارج کشور به سر میبرند و این باعث افت ریاضی شده است.
نصیری با اشاره به اینکه تغییر مستمر مؤلفان کتب درسی بزرگترین ضربه را به دروس وارد کرد، اضافه کرد: حجم دروس ریاضی کم است اما شیوه تدریس ریاضی باید تغییر کند و زیبایی ریاضی را به همگان نشان دهیم و برای نهادینه کردن ریاضی از افراد خبر و علاقمند بهره ببریم.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: کتب درسی باید توسط افراد نخبه و متخصص تألیف شود و برای این هدف تلاش کنیم که در این مسیر تاکنون به ۱۵ استان سفر کردهام هر چند با کم کردن حجم کتب درسی مشکل حل نمیشود و باید با برنامه ریزی سیستم را تغییر داد.
رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون نیز گفت: حدود ۶ ماه پیش مقدمات اجرای این همایش آغاز شد و ۱۹ محور برای حضور و مشارکت فرهنگیان و دانش آموزان تعیین شد که بیش از ۹۵۰ اثر از سراسر استان به دبیرخانه همایش رسید و پس از داوری ۲۳ اثر برگزیده شد.
ظهیر محمودی افزود: این همایش برای آشنایی بیشتر مردم با ریاضی صورت گرفت تا همه با ریاضی آشتی کنند و شیرینیها و لحظات ماندگار ریاضی را قدر بدانیم تا میانگین دانش ریاضی در بین دانش آموزان رشد کند و پیوند و آشتی جامعه با ریاضی بیشتر شود زیرا پیشرفت بشر و توسعه ریاضی با دوستی و علاقه به ریاضی بیشتر میشود.
وی اضافه کرد: همه بکوشیم تا انگیزه و علاقه را نسبت به ریاضی بیشتر کنیم و به گونهای عمل شود تا جذابیت را در اقشار جامعه افزایش دهیم و روزی برسد که شیرینی درس ریاضی در بین مردم نهادینه شود.
محمودی ادامه داد: در حاشیه این همایش ۴ کارگاه ریاضی و نمایشگاه آثار و دست سازهها برپا شد و دبیران ریاضی و سرگروههای آموزشی ریاضی از سراسر استان در برنامه حضور پیدا کردند.
در ادامه پخش کلیپ، اجرای آثار توسط منتخبین، سرود عدد پی، قرائت شعر و خاطره، اجرای آهنگ و تقدیر از برترینهای همایش برگزار شد.
در این همایش مدیران آموزش و پرورش کنگان، دیر، کاکی و مسئولان بخش، فرهنگیان، سرگروههای ریاضی استان، دانش آموزان و تعدادی از علاقمندان درس ریاضی حضور داشتند.
ارسال دیدگاه