مقابله با خبرچینی کودک

به کودک یاد دهید که برخی خبرها با خبرچینی متفاوت است و او را قادر سازید بین خبرها تمیز قائل شود. مثلا خبرهایی در مورد مدرسه، تحصیل یا ارتباط با دیگران را به شما گزارش دهد.

به گزارش کودک پرس ،همه کودکان کنجکاو هستند و کنجکاوی یکی از خصوصیات کودکان سالم و باهوش است. اگر کودک را رها کنیم و به دنبال خبر گرفتن از او باشیم، این کودک کنجکاو به یک کودک خبرچین و فضول تبدیل می شود. می دانید برای مقابله با این خصلت منفی چطور باید با کودک رفتار کنید تا صدمه ای به او وارد نشود؟

۱. وقتی کودک شما رازهای خصوصی خانوادگی تان را در جمع مطرح می کند، هیچ واکنش شدیدی نشان ندهید. کودک را از جمع بیرون ببرید و به او بگویید من خیلی ناراحت می شوم وقتی مسائل خصوصی زندگی مان را جلوی بقیه می گویی. یا در همان جمع چند ثانیه بدون صحبت و جدی به او نگاه کنید تا متوجه شود که فضولی کرده است و نباید حرفش را ادامه دهد.

۲. به اطرافیان سفارش کنید که اگر کودک تان از مسائل زندگی شما صحبت می کند به او اعتنایی نکنند و کاملا بی تفاوت باشند.

۳. در بحث های گروهی و کلاس احساس دیگران نسبت به فرد خبرچین را مطرح کنید و در بیان داستان یا فیلم او را آگاه کنید که دیگران حس خوبی نسبت به فرد فضول و خبر چین ندارند.

۴. با کودک تان قرار بگذارید که در صورت خبر چینی نکردن برای او جایزه می خرید.

۵. اعتماد به نفس کودک تان را افزایش دهید تا برای جلب توجه کردن ناچار به خبرچینی نشود.

۶. به کودک کمک کنید تا خودش راهی برای ترک خبرچینی و اصلاح رفتارش پیدا کند.

۷. به او بیاموزید که در مورد چه خبرهایی باید گزارش دهد. مثلا نیاز به کمک فوری، یا زد و خورد، یا فریب دادن و ….

۸. اگر کودک مطالب بی اهمیتی را در جمع مطرح می کند هیچ واکنشی نشان ندهید. مثلا می گوید شام چی خورده ایم یا تفریح کجا رفته ایم …

۹. باید الگوی خوبی بری کودک تان باشید و مسائل و رازهای خانوادگی تان را در حضور کودک برای خانواده یا سایرین تعریف نکنید. کودک از شما الگو می گیرد و اگر خبرچینی می کند به این دلیل است که شما مسائل مهم زندگی تان را در جمع بیان می کنید. اگر می خواهید در مورد این مسائل با دیگران صحبت کنید در زمان هایی باشد که کودک در منزل حضور ندارد.

۱۰. اگر کودک تان خبرچینی کرد در حضور جمع از نصیحت، عصبانیت، تهدید و یا تنبیه استفاده نکنید.

۱۱. برای کودک تان بیشتر وقت بگذارید تا نکات مثبت اش را بداند. با او بازی کنید و او را به تفریح ببرید. کودک شما نیازمند جلب توجه دیگران است که خبرچینی می کند.

۱۲. در مورد خبرچینی با او صحبت کنید و به او بیاموزید از روش های دیگر برای جلب توجه و افزایش محبوبیت خود نزد دیگران استفاده کند.

۱۳. به کودک آموزش دهید که برای به دست آوردن مهارت اجتماعی الگویی داشته باشد و رفتارهای قابل تحسین الگو را به خاطر بسپارد و یا یادداشت کند.

۱۴. وقتی کودک د رحال خبرچینی کردن است توجه او را به چیزهای دیگر جلب کنید.

۱۵. به جای این که به خبرچینی او گوش دهید از او بخواهید ماجرا را بنویسد.

۱۶. به کودک یاد دهید که برخی خبرها با خبرچینی متفاوت است و او را قادر سازید بین خبرها تمیز قائل شود. مثلا خبرهایی در مورد مدرسه، تحصیل یا ارتباط با دیگران را به شما گزارش دهد.