تاثیر خواب بر سلامتی کودک

به گزارش کودک پرس ، زمان مشخص خواب کودکان حتی از طول زمان استراحت هم مهم تر است و ارتباط مستقیمی با تکامل جسمی و روحی کودکان دارد.

یکی از واقعیت ها در مورد خواب کودکان این است که خواب کافی و در زمان مناسب در سال های ابتدایی زندگی می تواند عامل مؤثری در رشد جسمی و ذهنی کودکان باشد.

خواب منظم و به موقع اطفال چه تاثیراتی روی سلامتی آن ها می تواند بگذارد این امر باید مورد توجه والدین باشد آن ها حتی باید چرت روزانه فرزندشان را نیز مد نظر قرار دهند
خواب نیمه روز برای کودکان در حال رشد امری حیاتی است و همچنین به والدین پرمشغله اجازه می دهد که زمانی را به خود اختصاص دهند. اما زمان مناسب برای چرت زدن چه وقتی است تا با زمان خواب شب کودک تلاقی نداشته باشد.

بنیاد ملی خواب پیشنهاد می کند.
• وقتی کودک خواب آلود است او را در رختخواب قرار دهید تا بخوابد، این کار را قبل از اینکه خسته شود انجام دهید زیرا خستگی، خوابیدن را برایش سخت تر می کند.
• به نشانه های خواب آلودگی مانند مالیدن چشم ها، بی حالتی چهره و حرکت سر به اطراف به حالت شناور توجه کنید. با مشاهده این علائم، کودک را در عرض 30 دقیقه در رختخواب قرار دهید.

اهمیت خواب نیمه روز برای کودک

• برای خواب نیمه روز کودک برنامه ریزی کنید. می توانید برنامه خواب را بر اساس علائم خواب آلودگی کودک تنظیم کنید.
• می توانید از روش های آرامش بخشی که هنگام خواب شب روی کودک امتحان می کنید، برای خواب نیمه روز او نیز استفاده کنید. روش هایی مانند خواندن کتاب، موسیقی آرامش بخش و یا صداهایی که باعث خواب آلودگی می شود.
• ببینید چه روشی روی کودک موثرتر است. اگر چرت طولانی و دیروقت روی زمان خوابیدن کودک تأثیر می گذارد، چرت زدن را کوتاه تر کنید و یا زودتر کودک را برای چرت زدن آماده کنید. سعی کنید برنامه انعطاف پذیری داشته باشید و خود را با احتیاجات کودک تطبیق دهید.
گاهی عوامل اختلال آمیز در روال خواب بچه ها به عادت های نامناسب خواب آنها مرتبط می شود. جالب است بدانید یکی از موارد شایع در عادات اشتباه خوابیدن بچه ها در آغوش مادر است. بسیاری از بچه ها برای خوابیدن عادت دارند به مادر بچسبند.

این موضوع علاوه بر اینکه خواب کودکان را مختل می کند، باعث می شود والدین به خصوص مادران هم خواب راحت و مناسبی نداشته باشند و در طول روز کلافه و بی انرژی باشند که این مورد هم به طور غیرمستقیم بر رشد فکری و جسمی کودکان اثرگذار است. یکی دیگر از موارد محرک های نوری مثل تلویزیون، کامپیوتر و صفحه نمایش تلفن های همراه است. کودک حداقل یک ساعت قبل از خواب باید از این وسایل دور باشد.