یادگیری مهارت های گفتاری کودک
به گزارش کودک پرس ،یادگیری مهارت های گفتاری، هم مثل مهارت های ریاضی و خواندن، با تمرین و ممارست آسان تر می شود. در وهله اول باید یک شنونده واقعی و در عین حال فعال باشید، صرف شنیدن حرف های کودک تان کافی نیست، بلکه باید از او سوال بپرسید، اظهارنظر کنید و با هم […]
به گزارش کودک پرس ،یادگیری مهارت های گفتاری، هم مثل مهارت های ریاضی و خواندن، با تمرین و ممارست آسان تر می شود. در وهله اول باید یک شنونده واقعی و در عین حال فعال باشید، صرف شنیدن حرف های کودک تان کافی نیست، بلکه باید از او سوال بپرسید، اظهارنظر کنید و با هم وارد بحثو گفتگو شوید، به طوری که کودک تان در مکالمه و برقراری ارتباط کلامی کم کم مهارت های لازم را کسب کند.
اشیا معمولی که کودک شما روزانه با آن ها سر و کار دارد سوژههای خوبی برای باز کردن سر صحبت با کودک و تقویت مهارت های زبانی او هستند.
سه چهار تا میوه بردارید و به همراه کودکتان آن را بررسی کنید.
میوه ها را تک تک قاچ بزنید و درباره آن ها با کودکتان حرف بزنید: آیا میوه ای که در دستتان هست هسته، پوسته و … دارد؟
داستانی درباره میوه ای که در دست دارید برای کودکتان بگویید.
در اینجا مثالی میآوریم:
یکی بود یکی نبود. یه روز یه سیبی اومد پیش یوسف تا باهاش بازی کنه. سیب گفت: سلام یوسف. خیلی خوشحالم که اومدم پیشت ولی یه کمی تنهام. میشه از یه میوه دیگه هم بخواهیم بیاد و با ما بازی کنه؟ یوسف گفت: باشه، من به پرتقال زنگ میزنم. یوسف تلفن رو برداشت و شماره گرفت و گفت: سلام پرتقال میشه بیای با هم بازی کنیم؟
بگذارید کودکتان پیشنهاد کند دفعه بعد به چه میوهای تلفن بزنید. با آوردن هر میوه جدیدی، آن را بررسی کنید، راجع به آن حرف بزنید و البته مزه آن را بچشید!
هر وقت نزد کودک تان هستید، با هم حرف بزنید. درباره خبر جالبی که به تازگی آن را جایی خوانده اید با کودک تان صحبت کنید، درباره گفتگویی که با یکی از دوستان تان داشته اید، حرف بزنید یا وقتی با هم به خرید لباس می روید، درباره خریدهایی که سابقاً با مادرتان انجام می دادید، حرف بزنید. شاید ظاهر امر این طور نشان بدهد که کودک تان به حرف های شما توجهی نمی کند، اما مطمئن باشید که او توجه می کند و حواسش به حرف های شماست. هر زمان هم دیدید که او عین جمله های شما را هنگام صحبت کردن با کس دیگری تکرار می کند، اصلاً تعجب نکنید!… و نکته آخر اینکه بچه ها ذاتاً مقلد هستند، پس مراقب حرف زدن تان باشید!
صدای کودک تان را ضبط کنید. کودک تان از شنیدن صدای خودش لذت می برد، خصوصاً هنگامی که متوجه می شود دیگران صدای او را چگونه می شنوند. این صداهای ضبط شده را جایی محفوظ نگاه دارید تا سال ها بعد با مرور کردن و شنیدن شان خاطرات دوران خردسالی کودک تان زنده شود.
یک داستان قدیمی بخوانید. یکی از کتاب های کنه و قدیمی کودک تان را بیرون بیاورید و آن را با صدای بلند بخوانید، بعد در بعضی از قسمت های کلیدی داستان سکوت کنید و از کودک تان بخواهید ادامه آن را بگوید یا این که عمداً برخی جزئیات کلیدی آن را تغییر دهید و ببینید آیا او اشتباهات شما را تصحیح می کند یا نه؟
یک گزارش کار بخواهید. موقع صرف شام یا زمانی که اعضای خانواده دور هم جمع شده اند، از کودک تان بخواهید داستان آخرین کتابی را که خوانده، خلاصه وار بگوید، بعد از دیگران بخواهید سوالاتی را مطرح کنند. آخر سر هم از کودک تان بپرسید که از کتاب خوشش آمده یا نه؟
از کودک تان بخواهید با صدای بلند بخواند. شما سال ها برای کودک تان کتاب خوانده اید و حالا نوبت اوست که برای شما کتاب بخواند. کتاب هایی را پیدا کنید که کوتاه بوده و او به راحتی بتواند آن ها را بخواند. بدین ترتیب حوصله اش سر نمی رود.
منبع:فرزند پرتال
ارسال دیدگاه