به گزارش کودک پرس ، ناهید حاجی سلیمانی در اتباط با نحوه تعامل والدین با فرزند نوجوانشان اظهارداشت: والدین باید تا قبل از رسیدن فرزندشان به نوجوانی، بذر ارتباط و تعامل را کاشته و نظارت مستقیم همراه با انعطاف با او داشته باشند.
این دکترای تخصصی روانشناسی کودکان اضافه کرد: والدین باید توجه داشته باشند که خصوصیات رفتاری نوجوان، محصول ارتباطیست که در گذشته با او بر قرار کردهاند و در صورتیکه با کودک ارتباط مناسبی نداشته باشند، هرگز او نمیتواند در نوجوانی به والدین اعتماد و با آنها مشورت کند.
وی گفت: در صورت نبود تعامل مناسب، زمان نظارت و اِعمال نظر مستقیم و محسوس گذشته است و والدین به حریم نوجوان نمی توانند وارد شوند، مگر اینکه کلید ورود را در کودکیِ او و با روابط حسنهای که با هم داشته اند، از او گرفته باشند.
حاجی سلیمانی بیان داشت: برای این که نوجوان اجازه مداخله در مشکلات شخصی اش را به والدین بدهد، باید به به او بفهمانند نگرانش هستند و قصد کمک دارند. طوری رفتار نکنند که انگار شما همه بایدها و نبایدهای زندگی نوجوان را می دانید.
این دکترای تخصصی روانشناسی کودکان گفت: والدین برخی مواقع از رفتار فرزندان اگر چه بسیار برافروخته و عصبانی هستند اما تمام تلاششان را باید انجام دهند تا برخوردشان با نوجوان تند نباشد. خیلی آرام اما با صراحت و صداقت کامل در مورد، دوستان ناباب، افت تحصیلی و… با فرزندشان صحبت کنند و جنبه های مثبت و منفی رفتار اشتباهشان را توضیح دهند.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه