واکنش‌ها به حمله دیپلمات‌های ترکیه‌ و سربازان افغان به مدرسه «افغان-ترک»

به گزارش کودک پرس ، «استکهلم سنتر فُر فریدم» اعلام کرده بود که گروهی از دیپلمات‌های ترکیه به رهبری «سوکی سکین آلپای» سرکنسول این کشور در شهر مزارشریف در شمال افغانستان به همراه ده‌ها سرباز ترک و نیروهای پلیس افغان به مدرسه افغان-ترک در این شهر حمله کردند.

بر اساس این گزارش، این نیروها همراه با آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (TiKa) و «زکی بودک» هماهنگ کننده آن در مزارشریف تلاش کردند تا بطور غیرقانونی کنترل مدرسه را به دست گیرند.

با این حال، این حمله با مقاومت شدید و واکنش گسترده والدین دانش‌آموزان افغان-ترک مواجه شد.

به گفته شاهدان عینی گروهی از والدین دانش‌آموزان مقابل نیروهای ترکی و افغان مقاومت کردند و فریاد می‌زدند که «اینجا جایی برای دزدها نیست».

صحن و باغچه مدرسه نیز از نیروهای مسلح و خودروهای نظامی پر شده بود.

این مدرسه افغان ترک، توسط نیروهای پلیس و محافظان مسلح دیپلمات‌های ترک محاصره شده بود و آنها تلاش می‌کردند تا مدیریت مدرسه را به سازمان معارف ترکیه منتقل کنند.

حمله به این مدرسه درست یک هفته پس از سفر رسمی «بن علی یلدریم» نخست وزیر ترکیه از کابل صورت گرفت.

براساس گزارش‌ها یکی از اهداف این سفر تضمین انتقال مدارس افغان-ترک به سازمان معارف بود.

اگرچه توافق انتقال مدیریت مدارس افغان-ترک به سازمان معارف در 26 فوریه 2018 صورت گرفت اما تاکنون دولت افغانستان موفق به اجرای آن نشده است.

پیش از این نیز رسانه‌های افغانستان از تلاش یلدریم برای فشار بیشتر به حکومت وحدت ملی برای اجرای این توافق خبر داده بودند.

«محمد یوسف پشتون» رئیس کمیته شورای مدارس افغان-ترک در این باره گفت: آن‌ها به هیچ کشور و یا سازمانی اجازه نخواهند داد تا از حمایت خود از بخش آموزش افغانستان به عنوان دستاویزی برای مداخله در امور داخلی افغانستان استفاده کنند.

وی افزود: بار کج شورای امنیت ملی، وزارت آموزش و پرورش و اقتصاد افغانستان به دستور ریاست جمهوری ترکیه به جایی نمی‌رسد.

پشتون از «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان نیز خواست تا به این موضوع رسیدگی کند.

«شکور دادرس» دبیر کمیته اولیا و دانش‌آموزان مدارس افغان-ترک نیز با مسئول خواندن ارگ ریاست جمهوری و شورای امنیت افغانستان در این حمله تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش این کشور نیز به دلیل تایید و چشم‌پوشی از این حرکت، مسئول است.

وی افزود: مدارس جزو خاک افغانستان است و حمله به آن نیز مانند حمله به حریم افغانستان محسوب می‌شود.

دادرس ادامه داد که ارگ باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشد زیرا دولت ترکیه برای اهداف خود مردم افغانستان را قربانی می‌کند.

«فضل احمد معنوی» رئیس سابق کمیسیون انتخابات افغانستان نیز درباره این حمله گفت: تعجب می‌کنیم که چطور این نیروها دزدانه و بدون اجازه بطور مسلح وارد حریم تعلیم و تربیت می‌شوند.

وی این اقدام را از سوی ترکیه یک تجاوز آشکار دانست.