به گزارش کودک پرس همانطور که امام صادق (ع) می فرماید:«کونوا دعاة الناس بأعمالکم و لا تکونوا دعاة بالسنتکم» مردم را با رفتار خود به حق رهبری کنید نه با زبان خویش.
یکی از عواملی که میتواند باعث شوق و علاقه به نماز و آداب الهی در کودک و نوجوان شود، آموزش بصری است، زیرا اینگونه آموزشها به دلیل اثربخشی و تأثیر بیشتر، موجب یادگیری، تغییر رفتار یا ایجاد رفتار تازه میشود. علاوه بر این، آموزش بصری عمیقتر بوده و دیرتر فراموش میشود و زودتر از آموزشهای دیگر تأثیر میگذارد.
والدینی که هر چند وقت یکبار، کودک و نوجوان خود را با اخلاق حسنه و دعوت محبت آمیز به مساجد و اماکن مذهبی میبرند، در علاقهمند کردن فرزندان خود به نماز، موفقتر از دیگرانند. البته این کار در صورتی موفقیتآمیز است که به خستگی و دلزدگی کودک و نوجوان منجر نشود.
نماز خواندن در منزل و در حضور کودک نیز اثر مثبت و سازندهای خواهد گذاشت، مثلاً اگر والدین در اتاقی که کودک مشغول بازی و یا نقاشی است، سجاده خود را پهن کرده به نماز بایستند، اثر معنوی ماندگاری خواهد گذاشت.
*جاذبههای ظاهری
ظواهر زیبا و جاذبههای گوناگون، به خودی خود شوقآور و رغبتانگیزند، این ظواهر و جاذبهها (صادق یا کاذب) بر روح کودک و نوجوان، تأثیر بیشتری میگذارد، به طوری که در بسیاری مواقع، بدون داشتن دلیل درست به سوی چیزی که دارای ظاهری زیبا است، کشیده میشود.
والدین میتوانند از آنچه که مربوط به ظواهر نماز است، در ترغیب فرزندانشان بهره گیرند تا به تدریج به نماز عادت کرده و سپس به باطن نماز اُنس یابند. به عبارت دیگر، از شور و اشتیاق ظاهری بـه شعور باطنی و آگاهی درباره نماز نایل شوند.
اگر والدین مطابق میل و خواسته کودک و نوجوان برایشان سجاده زیبا، مهر و تسبیح دلخواه، عطر، لباس مناسب برای پسران و مقنعه و چادر نماز برای دختران تهیه کنند، به یقین کار ارزنده و صحیحی را انجام دادهاند، خواندن نماز با صوت و قرائت زیبا و دلانگیز و یا تهیه سرودهای دلنشین درباره نماز، میتواند زمینههای رغبت آنان را به عمل صالحی چون نماز فراهم کنند.
منبع: مهدپرتال
ارسال دیدگاه