به گزارش کودک پرس پرس : سعی کنید از تنبیه جسمی و فیزیکی فرزندتان خودداری کنید و حتی الامکان مانع شدت یافتن خشم خود در مواجهه با وی باشید فرزندتان با رفتارهای خشونت آمیز شما دچار اضطراب و استرس می شود برخی روش خای تنبیهی والدین نادرست هستند و در تربیت خردسالان تاثیرات منفی خواهند گذاشت راه حل های صحیح برای تنبیه کودک نیز وجود دارد که از لحاظ روانشناسی تایید شده است به برخی توصیه ها در این زمینه دقت کنید.
میتوان گفت که بسیاری از والدین دچار خشم شده و دست به این کار میزنند که در اغلب موارد به سرعت از کار خود پشیمان میشوند و احساس گناه بعدی باعث میشود نه خشم و ناراحتی آنها درمان شود و نه کودک به درستی تربیت شود.
۲. والدینی هستند که خط قرمز آنها در برخورد با کودک کتک زدن است و دست به این اقدام نمیزنند اما در برخی موارد با از دست دادن کنترل خشم خود در مقابل فرزندان سر آنها فریاد میکشند یا با کلمات مختلف کودک را سرزنش و حتی تهدید میکنند.
آنها که احساس میکنند حق دارند خشم و ناراحتی خود را بر سر کودک خالی کنند چون او با رفتارش باعث عصبانیت و ناراحتیشان شده است، بدون اینکه به تبعات بعدی کار خود فکر کنند شروع به داد و فریاد بر سر کودک میکنند که هم باعث افزایش ناراحتی و عصبانیت خودشان میشود و هم کودک بعد از چند بار تکرار این کار به مقابلهجویی یا واکنش در برابر این رفتار اقدام میکند. باید گفت که این روش نیز راهحل درست و موثری در تربیت کودک نیست و برعکس باعث ضعف شخصیت کودک یا پرخاشگری او میشود.
۳. محدود کردن کودک در فضای خاص مانند اتاق یا حمام نیز از جمله تنبیهات نادرستی است که متاسفانه توسط والدین انجام میشود. اما تنبیهی که کودک را از نیازهای اصلی و اساسیاش محروم میکند، پذیرفتنی نیست. این رفتارها مانند زندانی کردن کودک در دستشویی، حمام، زیرزمین، تنها گذاشتن کودک و… نوعی از کودکآزاری و تضییع حقوق کودک است و نوعی خشونت رفتاری در خود مستتر دارد که باعث ایجاد خشم پنهان در کودک میشود. پس نباید فکر کرد به صرف اینکه این رفتارها همراه با خشونت فیزیکی نیست پس ایرادی برای انجام آنها وجود ندارد.
ارسال دیدگاه