لکنت زبان از کودکی تا نوجوانی/ ترس خانواده‌ها از درمان لکنت زبان

دکترای روانشناسی تربیتی با بیان اینکه ترس اولیه و پیش زمینه برای مراجعه به درمان لکنت وجود دارد، بیان کرد: باورهای غلطی وجود دارند که در اثر یک سری تمرین‌های خانگی و آموزش می‌توان به درمان این مساله پرداخت.

به گزارش کودک پرس، پریسا خسروتاش ، دکترای روانشناسی تربیتی در زمینه مشاوره کودک و نوجوان در خصوص لکنت زبان در کودکان افزود: برای درمان لکنت زبان، باید از کمک های مشاور ، درمانگر و روانشناس کودک بیشتر استفاده کنیم.

وی ادامه داد: مادر  هنگام  پوشش روان درمانی و مشاوره لازم است، در کنار فرزندش حضوری موثر داشته باشد تا بتواند با کمک مشاوران  بسیار موثرتر برای کودک باشد .
این دکترای روانشناسی تربیتی با بیان اینکه ترس اولیه و پیش زمینه برای مراجعه به درمان لکنت وجود دارد ، بیان کرد: باورهای غلطی وجود دارند که در اثر یک سری تمرین های خانگی  و آموزش می توان به درمان این مساله پرداخت.

وی با تاکید بر اینکه برای درمان لکنت راه‌کارهایی در داخل خانواده لازم است ؛ گفت: اما همه این راهکارها نیازمند روانشناس، مشاور و درمانگر کودک است. لکنت به معنای یک اختلال روانی در کلام است که سخن گفتن را برای فرد مشکل می سازد.

خسروتاش در ادامه تصریح کرد: لکنت معمولا در کودکی آغاز می شود. از 2 تا 4 سالگی ممکن است دیده شود و ما لکنتی هم داریم که گاهی اوقات از 6 تا 7 سالگی دیده می شود. کودک برای رفتن به مدرسه با توجه به اختلالات عاطفی و تغییراتی که برایش به وجود می آید ممکن است این مساله در آن زمان رخ دهد.
وی ادامه داد: حتی لکنتی داریم که ممکن است در دوران نوجوانی فرد رخ دهد و فردی که در دوران کودکی لکنت داشته است احتمال بازگشت لکنت و عود این بیماری را در دوران نوجوانی هم دارد.
این دکترای روانشناسی تربیتی با بیان اینکه لکنت  شکل های   مختلف می تواند باشد، افزود: می تواند تکرار کلمات باشد. در ابتدای کلمه یا با حالت فشاری و تشنجی که در عضلات اتفاق می افتد. در حین گفتار و یا سکون در لحظه ی گفتار باشد.

وی ادامه داد: لکنت علت واحدی ندارد و مسائل عاطفی و فیزیولوژیکی می تواند تاثیرگذار باشد. درمان هایی هم که می تواند صورت بگیرد درمان های گفتاردرمانی، روان درمانی و درمان هایی که روی تنظیم تنفس کار می شود. تمام این ها باید تحت پوشش یک روانشناس کودک یا نوجوان و یا روانپزشک باشد.
خسروتاش در برنامه رادیویی سلامت اظهارداشت: برای درمان لکنت غیر از آرامش در خانه در خانواده نیاز است به پیش زمینه های عاطفی و روحی کودک حتما توجه شود. و با استفاده و کمک از مشاور، روانشناس یا روانپزشک درمان های مشخصی که در این زمینه وجود دارد، صورت گیرد.

لکنت به معنای یک اختلال روانی در کلام است که سخن گفتن را برای فرد مشکل می سازد که گفتاردرمانی، روان درمانی، درمان های موثر برای حل این مشکل است.

 

منبع: فارس