لازارینی: ممنوعیت «آنروا» کودکان فلسطینی را از تحصیل محروم می‌کند

کودک پرس فلسطین اشغالی

بنا به گزارش روزنامه گاردین، در پی قانون تصویب شده توسط کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) برای جلوگیری از فعالیت آنروا در سرزمین‌های اشغالی، فیلیپ لازارینی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) اظهار داشت که محروم شدن کودکان فلسطینی از یادگیری، سطح فقر و همچنین احتمال پیوستن آنها به گروه‌های مسلح را افزایش می‌دهد.

این مقام سازمان ملل تصریح کرد: بدون آنروا، سرنوشت میلیون‌ها نفر در شرایطی نامعلوم و خطرناک قرار خواهد گرفت. به جای تمرکز بر ممنوعیت آنروا یا پیدا کردن گزینه‌های دیگر، باید تمرکز بر دستیابی به توافقی برای پایان دادن به این درگیری باشد.

کمیسر آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی افزود: این تنها راه برای اولویت دادن به بازگشت صدها هزار کودک به مدرسه است، [کودکانی که] در حال حاضر زیر آوار زندگی می‌کنند. وقت آن است که کودکان و آینده آنها را در اولویت قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه «بدون آموزش و یادگیری، این منطقه ناپایدار و بی ثبات باقی خواهد ماند»، گفت: هنگامی که «کارشناسان» یا سیاستمداران در مورد جایگزینی آنروا صحبت می‌کنند، کودکان و تحصیلات آنها در هیچ بحثی مطرح و برجسته نمی‌شوند.

لازارینی خاطرنشان کرد که آنروا تا اکتبر (مهر/آبان) سال گذشته به بیش از ۳۰۰ هزار کودک آموزش داده است اما آنها اکنون سال دوم تحصیل خود را از دست می‌دهند.

لایحه‌ای که دوشنبه گذشته توسط کنست برای ممنوعیت فعالیت آنروا در داخل فلسطین اشغالی به تصویب رسید، نگرانی‌هایی را در مورد توانایی این آژانس برای ارائه کمک به غزه پس از گذشت بیش از یک سال جنگ در این باریکه ایجاد کرده است.

این قانون تا ۹۰ روز دیگر با هدف تشدید فشارها بر ساکنان نوار غزه اجرایی خواهد شد و بر فعالیت آنروا در غزه، کرانه باختری اشغالی و قدس شرقی تاثیر خواهد گذاشت.

شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه گذشته با انتشار بیانیه‌ای در مورد هرگونه تلاش برای محدودیت و مانع‌تراشی رژیم اسرائیل بر سر راه فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی هشدار داد.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساخت‌های نوار غزه به شدت آسیب دیده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که با گذشت حدود ۱۳ ماه از تجاوز به غزه، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.