علت بروز تأخیرِ زبانی در کودکان

به گزارش کودک پرس ، محققان می‌گویند که قرار گرفتن در معرضِ سطوحِ بالایِ تستسترون در قبل از تولد ممکن است موجبِ تأخیرِ زبانی در پسران شود.
معمولاً پسران دیر‌تر از دختران صحبت می‌کنند؛ همچنین آن‌ها آهسته‌تر از دختران مهارت‌های زبانی را کسب می‌نمایند. تحقیقاتِ جدید علتِ این مسأله را روشن می‌کنند.
در یک تحقیقِ جدید، خونِ بندِ ناف 900 نوزادِ تازه متولد شده استرالیایی گرفته شد و برایِ سنجشِ میزانِ تستسترون موردِ آزمایش قرار گرفت. پسرانِ تازه متولد شده در مقایسه با دختران در معرضِ میزان تستسترونی ده برابر بیشترِ، قرار گرفته بودند. هورمون‌های جنسی، مانندِ تستسترون، نقشی کلیدی را در نحوه رشدِ مغز ایفا می‌کنند.
اندرو جی. او.، استاد بخشِ تحقیقاتِ سلامتِ کودکِ دانشگاهِ غربی استرالیا می‌گوید: «تأخیرِ زبانی در 12 % از کودکان رخ می‌دهد که اکثرشان پسر هستند. سالهاست که علتِ این امر به صورتِ یک راز باقی مانده است. دلیلی که ما پیدا کردیم قرار گرفتن در معرضِ سطح بالایِ تستوسترون در مرد‌ها بود. در واقع این موضوع اولین یافته زیستی در موردِ عوامل ریسکِ تأخیرِ زبانی است.

اثراتِ تستوسترون
مطالعه ذکر شده کودکان را در طولِ سه سال از زندگیشان موردِ بررسی قرار داد، و در هر مرحله رشدشان را بررسی کرد. محققان متوجه شدند که کودکانِ 3 ساله با بالا‌ترین سطوحِ میزانِ تستسترون در خونِ بندِ ناف در هنگامِ تولد، در مقایسه با پسرانِ دیگر تا 2 برابر بیشتر در معرضِ خطرِ تأخیرِ زبانی قرار داشتند.
عکسِ این مسأله در موردِ دختران صحیح بود. در دختر‌ها سطوحِ بالاترِ تستسترون با کاهشِ احتمالِ تأخیرِ زبانی رابطه داشت.
محققان هنوز نمی‌دانند که چرا تستسترون اثرِ متفاوتی بر رویِ رشدِ زبانی دختران و پسران دارد. آن‌ها معتقدند که برایِ پی بردن به این موضوع به تحقیقاتِ بیشتری نیاز است.
محققان اظهار می‌دارند که میزانِ بالایِ تستسترونِ کودکانِ تازه متولد شده، با تأخیرِ زبانی همراه است، ولی لزوماً سببِ ایجادِ آن نیست.
اندرو جی. او. می‌گوید: در صورتی که کودکانِ در معرضِ سطوحِ بالایِ تستسترون را تشخیص دهیم، شاید بتوانیم در مراحلِ اولیه، رشدِ زبانیشان را ارتقا ببخشیم.

توصیه به والدینِ کودکان مبتلا به تأخیرِ زبانی
دکتر رایان آر. پل، نویسنده مجلات بالینی در زمینه پاتولوژی تأخیرِ زبانی می‌گوید: «ما انتظاراتِ رشدی خاصی را از دختران و پسران داریم، این مراحلِ رشدی محافظ کارانه هستند و تفاوت‌های جنسیتی در آن‌ها رعایت شده است. اگر کودکان به اهدافِ هر مرحله نرسند، هر چه سریع‌تر برایِ درخواست کمک و درمان اقدام نمایند، بهتر است. مداخله زود هنگام، راهکاری کلیدی برای جلوگیری از مشکلاتِ بعدی در زمینه خواندن، نوشتن، و مشکلات رفتاری است.