طراحی سالن‌های کوچک ورزشی در دبستان‌های جدیدالاحداث/ چرا زنگ ورزش مشمول تقلیل ساعت معلمان می‌شود؟

به گزارش کودک پرس ، مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران در خصوص المپیاد درون مدرسه‌ای و اینکه وزیر آموزش و پرورش عنوان کرده است که تمام دانش‌آموزانی دبستانی در این المپیاد حضور پیدا کنند، اظهار کرد: معمولاً نزدیک به ۴۰ درصد دبستانی‌ها در المپیاد درون مدرسه‌ای شرکت می‌کنند اما چشم انداز ما این است که تمام دانش‌آموزان در المپیاد درون مدرسه شرکت کنند که این موضوع به فرهنگ سازی و هماهنگی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار دانش‌آموز در المپیاد درون مدرسه‌ای شرکت کردند، افزود: هدف از برگزاری المپیاد درون مدرسه‌ای این است که دانش‌آموزان از شادابی فعالیت‌های ورزشی بهره‌مند شوند، سالم باشند و ورزش‌شان متناسب باشد ضمن اینکه آمادگی جسمی و سواد حرکتی پیدا کنند.

حمیدی تصریح کرد: چشم‌انداز ما در المپیاد درون مدرسه‌ای این است که دانش‌آموز تماشاچی ورزش در مدرسه نباشد؛ به عبارت دیگر در المپیاد درون مدرسه‌ای می‌خواهیم دانش‌آموزان اجتماعی شوند و کار تیمی را تجربه کنند.

 

وی در واکنش به این جمله که حیاط مدارس کشور آسفالت هستند و دانش‌آموزان گاهی در حیاط مدرسه دچار آسیب می‌شوند، گفت: اکثریت قریب به اتفاق حیاط مدارس آسفالت هستند و البته تلاش‌هایی برای ایجاد چمن مصنوعی در مدارس انجام شده است.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش افزود: تا پایان امسال ۲۵۰ زمین چمن مصنوعی در مدارس ایجاد می‌کنیم که ۱۵۰ زمین چمن توسط معاونت تربیت بدنی و سلامت و ۱۰۰ زمین چمن نیز توسط بخش خصوصی ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه به دنبال افزایش توان حرکتی دانش‌‌آموزان هستیم، اضافه کرد: در حال حاضر سرگرم طراحی سالن‌های کوچک ورزشی حدود ۲۰۰ متری هستیم؛ به صورتی که بتوان در ساختمان مدارس ابتدایی احداث شود و در این راستا هماهنگی‌هایی را با سازمان نوسازی انجام دادیم و بعضی نقشه‌ها طراحی شده است.

حمیدی ادامه داد: پیش‌بینی کردیم که از فضای بلااستفاده مدارس برای فعالیت‌های ورزشی استفاده کنیم به عنوان مثال اگر مدرسه زیر زمینی دارد که بلااستفاده است، می‌توانیم تبدیل کاربردی دهیم؛ البته در چند مدرسه تهران این کار انجام شده است که مثلاً می‌توان به مدرسه جلایی پور اشاره کرد.

 

وی از تأمین ۳۳ میلیارد تومان اعتبار تجهیز مدارس خبر داد و افزود: تجهیزات ورزشی مدارس را به تناسب دوره ابتدایی، متوسطه اول و دوم به استان‌ها ارسال کردیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: اعتباری که از سازمان مدیریت دریافت می‌کنیم مربوط به فصل پنجم است؛ بنده مخصوصاً اعتبار فصل پنجم را می‌گیرم چون این اعتبار در مدرسه هزینه می‌شود؛ اعتباری نمی‌گیرم که در ستاد هزینه شود بلکه همه پول‌هایی که در معاونت تربیت بدنی و سلامت داریم به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم که با برنامه و هماهنگی خودشان هزینه شود.

وی درباره تدریس درس تربیت‌بدنی توسط آموزگاران ابتدایی، اظهار کرد: در تمام دنیا در دبستان‌ها، یک نفر تدریس می‌کند و ما در کشورمان، معلم ۲۴ ساعت در هفته ابلاغ دارد و دانش‌آموز دبستانی نیز ۲۴ ساعت در هفته درس می خواند.

 

حمیدی با بیان اینکه ۲۷۰ هزار آموزگار در مدارس ابتدایی تدریس می کنند، افزود: آموزگار متخصص تربیت‌بدنی داریم ولی معتقدیم ۲۷۰ هزار  آموزگار دوره ابتدایی باید ورزش کنند و همانطور که ریاضی، علوم و فارسی را تدریس می‌کنند، تربیت بدنی را آموزش دهند.

وی توضیح داد: معلمی که با بچه‌ها در زنگ ورزش کار می‌کند، دانش‌آموزانش ریاضی را هم بهتر یاد می گیرند؛ آموزش تلفیقی یکی از مسائل نظامات مترقی تعلیم و تربیت جهان است و امروز بسیاری از مسائل پیچیده که بچه‌ها یاد نمی‌گیرند، با بازی می‌آموزند.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در سال تحصیلی جدید ۲ ساعت درس تربیت بدنی در پایه دوازدهم وجود دارد و در سال گذشته نیز یک ساعت به درس تربیت بدنی اضافه شد به همین به معلمان ورزش در دوره متوسطه نیاز داریم و برای زنگ ورزش دوره ابتدایی باید از آموزگاران استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه امسال ۶۹ هزار آموزگار پایه رابه مدت ۴۰ ساعت آموزش دادیم، گفت: تصور می‌کردیم که معلمان ابتدایی استقبال نکنند اما از همه شان تشکر می کنم زیرا آنها از آموزش درس تربیت بدنی استقبال کردند و بسیار علاقه‌مند بودند.

حمیدی اضافه کرد: معتقدم در دانشگاه فرهنگیان باید برای دانشجو معلمان رشته آموزش ابتدایی حتماً ساعت روش تدریس تربیت بدنی افزایش یابد و کیفیت آن را بالا ببریم.

 

وی به تقلیل ساعت معلمانی که ۲۰ سال سابقه دارند، اشاره کرد و گفت: معلمان وقتی به ۲۰ سال سابقه می‌رسند ۴ ساعت تقلیل ساعت دارند اما چرا دوساعت آن درس ورزش است؛ این موضوع ظلم به معلم است و اصلاً بخشنامه در این خصوص وجود ندارد.

 

 

 

 

منبع: فارس