رژیم غذایی مربوط به کودکان مبتلا به اوتیسم

طی تحقیقات انجام شده در مورد نحوه تغذیه کودکان مبتلا به اوتیسم نشان می‌دهد که ممکن است نیاز به اسیدهای چرب ضروری بیشتر، مواد مغذی آنتی‌اکسیدان مثل ویتامین‌های E، C، A و نیز سلنیوم، مکمل یاری روی و کلسیم و رژیم غذایی عاری از جیوه یا رژیم غذایی حذفی آلرژی داشته باشد.

به گزارش کودک پرس ، به‌طورکلی غذای کودک اوتیستیک باید به شکل طبیعی آن نزدیک باشد و غذا باید تازه باشد. تلاش‌های صورت گرفته برای یافتن علت اوتیسم (ASD) منجر به مطالعات زیادی در خصوص اثرات احتمالی سموم محیطی، مواد غذایی سمی، رژیم غذایی ناکافی ازنظر مواد مغذی، مشکلات سیستم ایمنی، استرس اکسیداتیو و استرس احساسی به‌عنوان عوامل مهم گردیده است.

مطالعات دیگر افزایش سطوح نوروترانسمیترهایی همچون سروتونین و اختلال در GABA و فعالیت کولینرژیک را بررسی نموده‌اند. تحقیقات زیادی نیاز است تا رابطه محکمی بین وراثت و نوروپاتولوژی و اوتیسم یافت شود. یکی از تحقیقات ژنومیکس مشخص نموده است که کودک مبتلابه اوتیسم ممکن است نیاز به اسیدهای چرب ضروری بیشتر، مواد مغذی آنتی‌اکسیدان مثل ویتامین‌های E، C، A و نیز سلنیوم، مکمل یاری روی و کلسیم و رژیم غذایی عاری از جیوه یا رژیم غذایی حذفی آلرژی داشته باشد.

گلوتن (پروتئین موجود در گندم) و کازئین (پروتئین موجود در شیر و لبنیات) در ایجاد این بیماری مورد اتهام هستند. یبوست و اسهال که در این بیماران معمول است، ظاهراً نقشی در بیماری بازی می‌کنند. التهاب روده، در بیماران مبتلابه ASD و بهبودی با محدودیت غذایی کازئین و گلوتن گزارش‌شده است.

بسیاری از متخصصان معتقدند که رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین، ناراحتی‌های معدی روده‌ای را کاهش می‌دهد و باعث بهبود در گوارش و بهبود در رفتار و تمرکز کودک می‌شود، چراکه این کودکان غالباً دارای ناراحتی‌های گوارشی بوده و در اکثر موارد از مشکلاتی چون یبوست، نفخ کردن و برگشت غذا رنج می‌برند و رفتارهای نابهنجار و بدرفتاری کودک تنها راه انتقال ناراحتی‌های او است.

شواهد علمی به‌طور واضح نشان می‌دهند که استفاده از منیزیم و مگا دوز ویتامین‌ها، درمانی بیولوژیک است. استفاده از ویتامین B و سایر ویتامین‌های مشابه و مواد معدنی برای این گروه از بیماران بسیار سودمند بوده است. سودبخشی مگاویتامین‌تراپی در درمان هیپراکتیویتی، اختلال یادگیری و عقب‌افتادگی ذهنی در این گروه بیماران ثابت‌شده است.

بسیاری از تشنجات این کوکان نیز به‌طور مطلوب به مگاویتامین‌تراپی جواب داده است. اسیدهای چرب امگا-3 مطالعات نشان داده‌اند که سطوح خونی اسیدهای چرب امگا-3 در بچه‌های اوتیستیک پایین‌تر از دیگر کودکان هست. اسیدهای چرب امگا-3 در ماهی و روغن ماهی یافت می‌شوند و تحقیقات نشان داده‌اند که این اسیدهای چرب ریسک بیماری‌های عصبی- روانی را در بزرگ‌سالان کاهش می‌دهند. شواهد روزافزونی موجود است که کمبود یا عدم تعادل اسیدهای چرب امگا- 3 ممکن است در دوران کودکی باعث تشدید بیماری‌های تکاملی عصبی ازجمله اختلال بیش فعالی کم‌توجهی، dyslexia (اختلال در خواندن و نوشتن کلمات علیرغم مشاهده طبیعی و تشخیص صحیح آن‌ها)، dyspraxia (از دست دادن نسبی توانایی انجام فعالیت‌های هماهنگ عضلانی) و بیماری‌های طیف اوتیسم شود.

کودکان اوتیستیک که با مکمل امگا-3 تحت درمان قرار گرفتند، والدینشان از بهبود سلامت کلی، الگوی خواب، بیش فعالی، توجه و مهارت‌های شناختی آن‌ها خبر دادند و شواهد کمی در رابطه با اساس بیولوژیکی اثرات مفید این مکمل در بیماران اوتیستیک وجود دارد.

حذف گلوتن همان‌طور که گفتیم گندم و محصولات تهیه‌شده از آن باید حذف و یا به‌شدت محدود شود و بهتر است کودک مبتلابه اوتیسم گندم را در هر شکلی از آن دریافت نکند. این محصولات شامل: انواع نان، شیرینی، بیسکویت، کلوچه، پاستا و … می‌باشند که بهتر است نوع بدون گلوتن آن‌ها مصرف شود. لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، بستنی و خامه باید حذف و یا محدودشده و یا از نوع بدون کازئین آن‌ها مصرف گردد.

 

 

 

 

منبع: تبیان