به گزارش کودک پرس ، درمان خوابگردی کودکان عمدتا شامل روشهای رواندرمانی است، آن هم در صورتی که خوابگردی تا نوجوانی به خودی خود رفع نشده باشد.
آیا تا به حال اسم خوابگردی به گوش شما خورده است؟ آیا میدانید خوابگردی
حدود ۱۰ درصد کودکان مبتلا به خوابگردی هستند و بیشتر در بین سنین ۴ تا ۱۲ سال شایع است. اما در سنین نوجوانی به طور خود به خود رفع میشود. اختلال خوابگردی در دختران و پسران به یک نسبت دیده میشود و ممکن است افراد بزرگسال هم دچار خوابگردی شوند.
-کمبود خواب و خواب نامنظم
-بیماری
-استفاده از داروهای خاص
-استرس
-خوابیدن در محل شلوغ و پر سر و صدا
حدود دو درصد از خوابگردیها ارثی هستند و در خانواده کودک و والدین او نیز وجود داشته است. واکنش پذیری هیجانی، استرس، افسردگی و اضطراب به صورت مقایسهای در بین کودکان سالم و کودکان خوابگرد بسیار متفاوت است. برخی از پژوهشگران تصور میکنند که خوابگردی میتواند به دلیل رشد ناکافی اعصاب و اندامها باشد.
کودکی که دچار اختلال خوابگردی است ناگهان از خواب برخاسته و شروع به راه رفتن میکند یا اینکه در رختخواب مینشیند. چشمهایشان باز بوده اما مانند مواقع بیداری نیست و اگر با آنها صحبت کنید خواب نمیدهند.
کودک در حین خوابگردی ممکن است این کارها را انجام دهد:
-در تخت خود بنشیند.
-بلند شده و در خانه راه برود.
-برخی از کارهای معمولی مانند لباس پوشیدن را انجام دهد.
-حرف بزند و هذیان بگوید.
-چشمهایش را باز کند و خیره نگاه کند.
خوابگردی معمولا بین یک یا دو بار در ماه رخ میدهد و درمان خاصی برای آن وجود ندارد و پس از گذشت مدتی به خودی خود برطرف میشود، تنها لازم است که در حین دورانی که کودک دچار این اختلال است والدین تمهیداتی را در نظر داشته باشند تا از بروز حوادث برای کودکان خوابگرد جلوگیری کنند.
-در مرحله اول مشاوره با یک روان پزشک انجام میشود و برخی از داروها تجویز میشود.
-در مرحله مشاوره هم کودک و هم والدین مورد مشاوره قرار میگیرند تا به والدین نیز روش برخورد صحیح با کودک خوابگرد و شیوه مراقبت از کودک آموزش داده شود.
-روان پزشک و روانشناس با بررسیهای صورت گرفته دلیل تنش و اضطراب کودک را پیدا کرده و با استفاده از روانکاوی سعی میکنند تا به این کودک کمک کنند تا تخلیه روانی شود.
اختلال خوابگردی دارای یک دوره است و معمولا پس از طی این دوره، مشکل خوابگردی به خودی خود حل میشود. اگر کودک شما دچار خوابگردی است، معمولا این اختلال ارثی
-کودک را در حین خوابگردی بیدار نکنید چرا که موجب ترسیدن او میشود. پس به جای بیدار کردن کودک، او را به سمت رختخوابش هدایت کنید.
-تمام در و پنجرهها را ببندید تا کودک بیرون نرفته و یا از پنجره نیفتد.
-این کودکان نباید در تخت بلند یا چند طبقه بخوابند.
-موانع و اشیاء تیز و برنده را از سر راه کودکتان بردارید.
-کودک نباید مواد کافئین دار مصرف کند.
-اجازه ندهید که قبل از خواب، کودکان آب زیادی بنوشد چرا که پر شدن مثانه میتواند با خوابگردی ارتباط مستقیمی داشته باشد.
-محیط خواب کودک آرام، گرم و راحت باشد.
-برای اینکه استرس کودک رفع شود و آرامش داشته باشید میتوانید در هنگام به خواب رفتن کودک، موسیقی ملایم برایش پخش کنید.
-سعی کنید برنامه خواب او را طوری تنظیم کنید که خواب کافی داشته باشد.
خوابگردی یا همان راه رفتن در خواب بیشتر در کودکانی که دچار خواب ناکافی و استرس و اضطراب هستند اتفاق میافتد و بهتر است برای رفع این مشکل محیطی امن و راحت برای کودکتان فراهم کنید. در صورتی که هرگونه سوال و یا نظری در رابطه بااین مبحث دارید میتوانید در بخش نظرات برای ما ارسال فرمایید.
منبع: شفا آنلاین
ارسال دیدگاه