دبیرخانه مدارس و تشکل‌های دانش‌آموزی حامی محیط زیست در خراسان رضوی تشکیل می شود

معصومه ابتکار از تشکیل دبیرخانه مدارس و تشکل‌های دانش‌آموزی حامی محیط زیست در استان خراسان رضوی خبر داد.

به گزارش کودک پرس    معصومه ابتکار در اختتامیه دومین جشنواره نوجوان خوارزمی که صبح امروز در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، گفت: تفاهم‌نامه خوبی با وزارت آموزش و پرورش امضا کردیم که در جهت پیشبرد و اعتلای آموزش و پرورش در زمینه محیط زیست و توسعه محیط زیست در مدارس و افزایش مهارت های زندگی در مدارس است.

وی با بیان اینکه در پیشرفته‌ترین تحقیقات انسان از بدو سالهای کودکی نیاز به ارتباط با طبیعت دارد، افزود: هر جا به اسم توسعه ارتباط با طبیعت و چرخه تعادل بخش طبیعت را قطع کردیم دچار مشکل شدیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در گذشته اوج تمدن را در خاک بازی نکردن بچه‌ها می‌دانستیم، تصریح کرد: امروزه دانشمندان معتقدند کاشت درخت و ارتباط با آب، گیاه و حیوانات از عوامل رشد کودک است.

ابتکار با بیان اینکه باید ارتباط با طبیعت را بر مبنای آموزش و پرورش استوار کنیم، تبیین کرد: مشکل امروز جامعه ما عاطفه است، در حالی که ارتباط با طبیعت عواطف را تقویت می‌کند و بر تعادل‌های فیزیکی و روانی مؤثر است.

وی از تشکیل دبیرخانه مدارس محیط زیست در خراسان رضوی خبر داد و متذکر شد: طبق تفاهم‌نامه با وزارت آموزش و پرورش، دبیرخانه مدارس و تشکل‌های دانش‌آموزی حامی محیط زیست در خراسان رضوی شکل گرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تشریح کرد: طبق تفاهم‌نامه‌ها در 108 هزار مدرسه کشور، ارتباط با طبیعت و محیط زیست و کارهای تحقیقاتی و اطلاعاتی مناسبی باید در همه مدارس آموزش داده شود.

ابتکار، نقش دانش‌آموزان را در حفظ محیط زیست مؤثر دانست و توضیح داد: یکی از ابعادی که بسیار مهم است و باید به آن توجه کرد این است که به اندازه اهمیت درس‌ها برای آموزش مهارت‌های زندگی تلاش کنیم، چراکه مهم‌تر این است که ما خوب زندگی کنیم.

وی با اشاره به تهدید جدی محیط زیست برای جوانان و نوجوانان در آینده، گفت: اگر نتوانیم از زمین حفاظت کنیم آینده جامعه در خطر خواهد بود و باید هرچه سریع‌تر در آموزش‌ها و مهارت‌های زندگی نگاه خود را تغییر دهیم.

معاون رییس جمهور، راهکار کمبود آب را ایجاد انقلاب در کشاورزی دانست و عنوان کرد: آموزش باید معکوس شود و بچه‌ها به والدین خود آموزش دهند و وظیفه آموزش و پرورش هم این است که ریشه تحولات باید در سیستم آموزش و پرورش شکل گیرد.

ابتکار ادامه داد: نیازی به بیداری داریم که از دانش‌آموزان شروع شود و به ما برگردد و جشنواره مثل خوارزمی می‌تواند در این بیداری مؤثر واقع شود و حرکتی را آغاز کند.

وی از کسب رتبه اول جایزه ملی محیط زیست توسط آموزش و پرورش خبر داد و گفت: آموزش و پرورش در راستای تلاش های خوبی که در زمینه محیط زیست انجام داده است، به طوری که رتبه اول جایزه ملی محیط زیست را از آن خود کرده، اما باید این آغاز تلاش این سازمان باشد تا آینده روشن و با نشاطی را برای فرزندان این سرزمین ایجاد کنیم.

 

 

منبع:   فارس