به گزارش کودک پرس ، تعطیلات سه ماهه تابستانی همواره برای تمامی دانش آموزان دهه های مختلف آرزویی دوست داشتنی بوده و از خوشی های این بازه زمانی تا آغاز سال تحصیلی جدید در ذهن و فکر دانش آموزان به اصطلاح تا لنگ ظهر خوابیدن و پس از آن بازی در کوچه و پس کوچه ها است.
اما این آرزوهای دانش آموزان سال هاست که با رویاپردازی والدین به خیالی خام برای آنان تبدیل و همین امر موجب شده بسیاری از کودکان و نوجوانان درس و مدرسه را بر تعطیلات تابستانی ترجیح دهند.
خانواده های زیادی هستند که یک ماه و یا شاید بیشتر مانده به تعطیلی مدارس، بدون توجه به نظر فرزندان شان و یا حتی سنجیدن علاقمندی های آنان، فهرست بلند بالایی از کلاس های مختلف را برای گذران فراغت آنان تدارک می بینند.
با این برنامه ریزی یک طرفه والدین، دنیای شیرینی که کودکان و نوجوانان برای گذران این ایام در ذهن خود تصور می کنند به هم می ریزد و نقشه هایی که با دوستان و همسن و سالان خود کشیده اند نیز نقش بر آب می شود.
کودک یا نوجوانی که 9 ماه از یک سال عمر خود را در کلاس و مدرسه و با استرس شب های امتحان گذرانده، وقتی برای گذران زمان استراحت خود نیز با ردیفی از کلاس های رنگارنگ تقویتی و آموزشی و کمک آموزشی مواجه می شود برایش اوقات فراغت هیچ معنایی ندارد.
گاهی فهرست کلاس هایی که خانواده ها برای گذران اوقات فراغت فرزندانشان تهیه می کنند به حدی زیاد است که دانش آموز در فصل تحصیل و مدرسه زمان بیشتری برای استراحت داشته است.
هر سال قبل از تعطیلات تابستانی جلسات توجیهی برای مدیران مدارس برگزار می شود تا خانواده ها را توجیه کنند و فضایی مفرح و شاد برای گذران اوقات فراغت فرزندانشان فراهم کنند اما بسیاری از والدین بی توجه به این مسائل و یک طرفه برای این ایام فرزند خود برنامه ریزی می کنند.
در این میان تعدادی از خانواده ها تصور می کنند ثبت نام در کلاس های مختلف تابستانی می تواند به روند تحصیلی فرزندان شان در طول سال کمک کند اما تعدادی نیز هستند فقط از روی چشم و همچشمی و رقابت با اقوام و آشنایان طعم شیرین تعطیلات تابستانی را به کام فرزندان خود تلخ می کنند.
گاهی نیز برخی از والدین علاقمندی و تمایل های ذهنی خود که زمانی به آن دست نیافته اند را در وجود فرزندان شان می بینند و بر همین اساس علایق خود را به آنان تحمیل می کنند.
ناگفته نماند هر چند ثبت نام اصولی و حضور کودکان و نوجوانان در دوره ها و کلاس های آموزشی می تواند به رشد و پیشرفت آنان در این مقطع سنی کمک کند اما باید والدین در انتخاب کلاس ها و برنامه ریزی هایشان حداقل قبل از هر کاری علاقمندی، استعداد و توانایی فرزندان خود را در نظر بگیرند.
کودک یا نوجوانی که با اجبار و بدون هیچ علاقه ای در کلاس های آموزشی و یا تقویتی شرکت می کند نه تنها هیچ انگیزه ای برای یادگیری ندارد بلکه از اینکه به نظر و علاقه اش بی توجهی شده سرخورده هم می شود.
در گذشته های نه چندان دور با اینکه هیچ خبری از کلاس های رنگارنگ نبود اما دانش آموزان در ایام تعطیلات دنیای شاد کودکانه ای داشتند و سرگرمی های کوچک خود را با هیچ چیزی در این دنیا عوض نمی کردند.
به راستی با این روند برنامه ریزی برای گذران اوقات فراغت، کودکان و نوجوانان امروزی در آینده چه برنامه ریزی برای اوقات فراغت فرزندان خود خواهند داشت.
بیایید با برنامه ریزی های درست و اصولی در ایام تعطیلات تابستانی، فضایی شاد و به دور از هیجان و اضطراب را برای فرزندان خود فراهم کرده و اجازه دهیم ایام فراغت شان را در دنیای کودکانه خود سپری کنند.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه