حقوق معلمان در تابستان کاهش نمی‌یابد/ ۱۰۰ هزار نیروی مازاد در آموزش و پرورش نداریم

به گزارش کودک پرس ، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران درباره برنامه بلند مدت این وزارتخانه برای کمبود معلم اظهار کرد: یکی از چالش‌های اساسی آموزش و پرورش در سال‌های آینده، بحث نیروی انسانی است و دلیل اصلی این است که تعدادی زیادی از فرهنگیان در طی 4،5 سال آینده به تدریج به افتخار بازنشستگی نائل می‌آیند و باید جای خود را به نیروهای جوان بدهند.

وی ادامه داد: اولین کاری که باید انجام دهیم این است که از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی، نیروهای جایگزین همکارانی که به دلیل بازنشستگی خارج می‌شوند را تأمین کنیم.

بطحایی افزود: در سال‌جاری علاوه بر حدود 18 هزار نفری که بر اساس ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، آموزش می‌بینند و وارد آموزش و پرورش می‌شوند، مجوز حدود 25 هزار نفر را از سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه گرفتیم که وارد دانشگاه فرهنگیان و شهیدرجایی می‌شوند؛ این مسیر اصلی ما برای جذب نیروی انسانی در طی‌4، 5 سال آینده است.

 

 

وی به اضافه کرد: با توجه به اینکه نیروهای به‌کار گرفته شده در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی طی 4 سال بعد به‌کار گرفته خواهند شد، از نیروی حق‌التدریس استفاده می‌شود؛ ضمن اینکه یک تغییری را در دوره های 4 ساله پیشنهاد داریم که اگر انجام شود، می‌توانیم به این سمت برویم که دانشجویان دوره 4 ساله تربیت معلم، بعد از دو سال آموزش بتوان از ظرفیت‌شان در آموزش و پرورش استفاده شود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در این طرح دوره 4 ساله به 2 دوره دو ساله تبدیل می‌شود و در دو ساله دوم، همزمان با تحصیل، دانشجویان به تدریس در آموزش و پرورش می‌پردازند که به محض اینکه برنامه درسی‌اش آماده شود، این کار را شروع می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: به‌رغم چالش‌هایی که در حوزه نیروی انسانی داریم، برنامه‌ریزی‌‌ها به نحوی است که انشاءالله مشکلی در مهر 98 پیدا نخواهیم کرد البته در ابتدای شهریور ماه، یک مانور آزمایشی برای سازمان‌دهی نیروی انسانی خواهیم داشت که خیالمان برای مهر راحت باشد.

بطحایی گفت: تأمین نیروی انسانی و حضور معلم در مدرسه وظیفه دولت و آموزش و پرورش است و برنامه‌ریزی ما به‌گونه‌ای است که این مشکل در سال‌های آینده ایجاد نشود یعنی کلاسی را نداشته باشیم که خدای ناکرده معلم نداشته باشد و بچه‌ها با مشکل مواجه شوند.

 

وی اضافه کرد: تا ۶ سال آینده شیب تعداد دانش‌آموزان رو به افزایش است و از ۷ سال آینده، کم‌کم کاهش دانش‌آموز را شاهد خواهیم بود و امیدواریم این برنامه ریزی تا ۶، ۷ سال آینده جواب دهد.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص افزایش کار وزیر بر مبنای صحبت رئیس جمهور گفت: نه تنها بنده، هر کسی که وزیر شود در این شرایط سخت، حتما زمانی منزل می‌رود که در حال بیهوش شدن است اما جدا از وزرا که وظیفه اداری و قانونی‌شان است که باید انجام دهند سایر سطوح مدیریت در دستگاه‌های اجرایی من جمله آموزش و پرورش باید زمان زیادی را برای رتق و فتق و حل مسائل حوزه مربوطه به خودشان داشته باشند.

وی در خصوص وجود ۱۰۰ هزار نیروی مازاد، اظهار کرد: کل نیروی اداری آموزش و پرورش ۵۰ هزار نفر است حالا ۱۰۰ هزار نفر اضافی را نمی‌دانم کجاست. کمتر از ۵ درصد نیروی انسانی آموزش و پرورش در بخش اداری کار می‌کنند یعنی اگر همه نیروهای اداری را در حوزه ستادی، استان و منطقه جمع کنید، ۵۰ هزار نفر می‌شود.

 

بطحایی در پاسخ به این پرسش که «آیا تصمیم دارید از تعداد نیروی ستاد کم کنید؟»، گفت: بر اساس سیاست دولت و نقشه اصلاح نظام اداری کشور، به دنبال این هستیم که با چابک‌سازی، نیروهای اداری در ستاد، استان‌ها و مناطق را کاهش دهیم و این نه تنها برای آموزش و پرورش بلکه برای همه دستگاه‌های اجرایی است.

وی تصریح کرد: نمی‌‌خواهم بگویم نیرو زیاد داریم وقتی بحث چابک‌سازی سیستم اداری است به این معنی است که نیروهای تخصصی در سیستم به نحوی به‌کارگیری شوند که تا آنجایی که امکان دارد کارها به سطوح پایین‌تر تفویض شود و آنها اختیار بیشتر داشته باشند.

 

وزیر آموزش و پرورش در خصوص پاداش پایان خدمت فرهنگیان گفت: همانطور که سازمان برنامه و بودجه قولش را داده است اولین قسط را با حقوق این ماه می‌گیرند؛ ۳۶۰۰ میلیارد تومان تخصیص اعتباری است که سازمان برنامه و بودجه به خزانه داده است که در سه قسط ۱۲۰۰ میلیارد تومان تا شهریور ماه پرداخت خواهد شد.

بطحایی در خصوص سابقه تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور اظهار کرد:  بر اساس تصمیم شورای سیاست‌گذاری کنکور، ۳۰ درصد قطعی است و در سال آینده به عنوان پیشینه تحصیلی دانش‌آموزان محاسبه می‌شود.

 

وی در واکنش به این جمله که «با توجه به نبود امکانات یکسان، سوابق تحصیلی یک مقدار خارج از عدالت است»، گفت: سوابق بر اساس امتحانات نهایی است و امتحانات نهایی برای همه یک سوال طرح می‌شود. در حال حاضر ما تفاوت معناداری در معدل دانش‌آموزان در امتحان نهایی بین استان‌های مختلف کشور نداریم.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امتحان نهایی در سطح دانش‌آموزان متوسط طرح می‌شود و لذا از این جهت مشکلی نخواهد بود ضمن اینکه ما در مناطق درجه ۲ و درجه ۳، یک ضریب محرومیتی نسبت به درجه یک اضافه می‌کنیم و دقیقا به خاطر پوشش دادن به این نابرابری فرصت‌های آموزشی است.

وی افزود: همانطور که می‌دانید قانون مصوب مجلس گفته است که باید به سمتی برویم که آزمون‌های سراسری با این شکل که همه مردم از آن ناراحت بودند باید حذف شود و پله اول، اعمال پیشینه تحصیل در ضوابط ورودی به کنکور است.

 

بطحایی درباره عدم پرداخت حقوق تابستان معلمان گفت: این شایعه‌ای است که در شبکه‌های مجازی پخش شده است به هیچ عنوان حقوق فرهنگیان در تابستان قرار نیست کاهش پیدا کند و مزایای فرهنگیان را حذف کنیم و این موضوع تکذیب می‌شود؛ توئیت جعلی بود که روابط عمومی در حال پیگیری است.

 

 

 

 

منبع: فارس