جزئیات طرح «هدایت تحصیلی» در مدارس

به گزارش کودک پرس، علی زرافشاندرباره هدایت تحصیلی، گفت: امسال یک شیوه نامه ارسال شد که رویکرد تحصیلی دارد.

وی افزود: ایجاد حداکثر ظرفیت و پاسخ به تقاضای دانش آموزان در این شیوه نامه هدایت تحصیلی تاکید شده است تا دانش آموزان بتوانند رشته تحصیلی مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: با فرهنگ سازی که  رسانه ها با معرفی شاخه ها و رشته ها و آگاهی بخشی آنان رشته های فنی و حرفه ای معرفی می شوند. در تلویزیون برنامه های خوبی مانند برنامه «فرصت برابر» پخش می شود که در زمینه هدایت تحصیلی دانش آموزان اطلاع رسانی می کند.

وی بیان کرد: نکته دومی که در این دستورالعمل مورد توجه قرار گرفته ۱۲ اولویتی است که بر اساس ۱۰۰ امتیازی که شورای عالی تعیین کرده است. البته این ۱۲ اولویت جنبه تجویزی ندارد بلکه جنبه توصیه ای دارد، به این معنا که به دانش آموزش می گویند که آزمون های مشاوره ای شما از نظر اولیا، خود و عملکرد تحصیلی او چگونه است که اولویت تحصیلی اینگونه شده است و دانش آموزش خودش انتخاب می کند.

زرافشان درباره تاثیر نمرات بر روی انتخاب رشته، افزود: دانش آموز بر اساس نمره ای که کسب کرده برای انتخاب واحد اولویت پیدا می کند، پنج اولویت بندی وجود دارد کسانی که اولویت اول هستند اول ثبت نام می شوند و بعد گروه دوم ورود پیدا خواهند کرد. این تغییر دیگری است که ایجاد شده و مجموعا سیاستی که حاکم است بر روی دستور العمل، پاسخ گویی به حداکثر انتخاب دانش آموزان است.

وی همچنین درباره کسانی که موفق به ثبت نام در رشته مورد نظر نشده اند، گفت: یک انعطافی ایجاد شده و آن این است که برای نمونه اگر من از ۱۰۰ امتیاز ۸۰ امتیاز را آورده ام و در منطقه الف هستم و در منطقه الف تا ۸۵ امتیاز افراد موفق شده اند در رشته مورد نظر ثبت نام بکنند ما حتی کسانی که ۷۵ امتیاز داشته اند را نیز ثبت نام کرده ایم البته اگر آن منطقه ظرفیت کافی داشته باشد. این انعطاف همان انعطاف سیاست پاسخ گویی به انتخاب حداکثر دانش آموزان هست.

زرافشان درباره ظرفیت های مختلف مناطق نیز اظهارداشت: چون ظرفیت های مناطق مختلف است عملکرد تحصیلی هم متفاوت است. شاید یک دانش آموز در یک منطقه امتیازش بالا باشد اما ظرفیت آنجا دیگر پاسخ ندهد, می تواند به یک منطقه دیگر برود و ثبت نام کند. مشابه همان چیزی که قبلا در پیش دانشگاهی بود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: در پیش دانشگاهی ما یک معدل داشتیم و آن معدل در مناطق مختلف متفاوت بود مثلا یک دانش اموز که معدلش برای منطقه خودش مناسب نیست و نمی تواند ثبت نام کند می تواند در یک منطقه دیگر ثبت نام کند.

منبع : مهر