برگزاری کلاس‌های آمادگی ویژه نو‌آموزان مناطق دو زبانه در استان کرمانشاه

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به برگزاری کلاس‌های آمادگی ویژه نو آموزان مناطق دو زبانه در استان کرمانشاه از ابتدای شهریور ماه امسال اظهار داشت: اهمیت و نقش آموزش‌های قبل از دبستان در آماده‌سازی کودکان برای ورود به دوره ابتدایی به ویژه در مناطقی که گویش‌های غیرفارسی دارند ایجاب می‌کند که دوره آمادگی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

به گزارش کودک پرس    معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه این کلاس‌های آمادگی ویژه نوآموزان مناطق دو زبانه اکنون به صورت یک ماهه برگزار می‌شود گفت: البته با توجه به اهمیت این مسئله در طول سال نیز به صورت مستمر این کلاس‌ها در مناطق محروم برای دانش‌آموزان و والدین آنها برگزار خواهد شد.

بالاگبری محل برگزاری کلاس‌های دو زبانه را در مناطق محروم روستایی، عشایری و مناطق حاشیه شهر دانست و افزود: از طریق برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مناسب و هدفمند تمام نوآموزان با گذر از این دوره، آمادگی لازم برای ورود به دبستان را به دست می‌آورند.

وی توسعه کمی و کیفی دوره پیش دبستانی، آماده‌سازی نوآموزان برای ورود به دبستان، کاهش آسیب‌های آموزشی و جلوگیری از افت تحصیلی در پایه اول دبستان، ایجاد فرصت عادلانه آموزشی برای کودکان دارای گویش‌های غیرفارسی به ویژه در مناطق روستایی و محروم و دوزبانه و تعمیم دوره پیش دبستانی با توجه به تأثیر عمیق آن در زندگی آتی کودکان در راستای توسعه‌ی پایدار کشور از مهم‌ترین اهداف این برنامه دانست و اظهار کرد: به منظور پیشبرد سریع این طرح در مناطق محروم کلاس‌های دوزبانه برای والدین بچه‌ها نیز برگزار می‌شود.

بالاگبری با اشاره به اینکه در سال 94-95 تعداد 27 هزار و 629 نفر در آموزش و پرورش در مقطع ابتدایی استان کرمانشاه مشغول به فعالیت شدند عنوان کرد: از مجموع این تعداد نیروی شاغل تعداد 13 هزار و 50 نفر مرد و 14 هزار و 579 نفر زن هستند.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه در سال تحصیلی 94-95  تعداد 169 هزار و 216 دانش‌آموز ابتدایی در مدارس استان کرمانشاه مشغول به تحصیل شدند، گفت: از این تعداد دانش‌آموز 88 هزار و 90 نفر پسر و 81 هزار و 864 نفر دختر بودند.

بالاگبری با اشاره به رشد پنج درصدی دانش‌آموزان استان کرمانشاه در طول چند سال گذشته عنوان کرد: اکنون به دلیل حذف مقطع سوم راهنمایی و به کارگیری این نیروها در مقاطع ابتدایی با کمبود نیرویی در آموزش و پرورش مواجه نیستیم.

وی با بیان اینکه اکنن سه هزار و 354 مدرسه ابتدایی  و بیش از 600 مرکز پیش دبستانی در استان کرمانشاه در بخش شهری و روستایی فعال است، گفت: در سال 94-95 در مجموع تعداد 12 هزار و 788 نوآموز پیش دبستانی داشتیم.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به اینکه هرساله کودکان و نونهالان که شامل دانش‌آموزان اول ابتدایی است، برای ورود به مدرسه مورد سنجش قرار می‌گیرند افزود: از امسال نیز گروه‌های پیش دبستانی از تاریخ 15 مرداد مورد سنجش سلامت قرار گرفته‌اند که این افراد نونهال برای سال بعد که وارد مدرسه ابتدایی می‌شوند، دیگر نیازی به سنجش ندارند.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای والدین، دانش‌آموزان پایه اول دبستان در همه مدارس ابتدایی استان کرمانشاه از ابتدای شهریور ماه گفت: این کارگاه‌ها با موضوعاتی در رابطه با ارزشیابی دانش‌آموزان، رعایت بهداشت کودکان و بحث سلامت و اطلاعات پایه‌ای مدارس آنها برگزار می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان کرمانشاه شرکت والدین دانش‌آموز پایه اول دبستان را در این کلاس‌ها و کارگاه های آموزشی ضروری و اجباری دانست و افزود: در این کارگاه‌ها افراد متخصص آموزش‌های لازم در زمینه تعلیم و تربیت نوآموزان به والدین خواهند داد.

 

 

 

منبع:    تسنیم