برپایی نمایشگاه لوازم‌التحریر ایرانی در آینده نزدیک/ شرکت‌های داخلی نتوانستند تنوعی در تولیدات خود ایجاد کنند

وزیر آموزش و پرورش درباره اقدامات آموزش و پرورش برای استفاده از کالای ایرانی گفت: متأسفانه شرکت‌های تولید داخلی به دلایل مختلف در فضای رقابتی با محصولات خارجی نتوانستند، تنوع لازم را در تولیدات خود ایجاد کنند.

به گزارش کودک پرس ، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران درباره نظارت بر مدارس دولتی و غیردولتی اظهار کرد: مدیران مدارس به عنوان نمایندگان وزارت آموزش و پرورش، اصلی‌ترین وظیفه نظارتی را بر عهده دارند و این نظارت در تمام زمینه‌ها اعم از آموزشی و پرورش و به‌کارگیری نیروی انسانی هست و در مدارس غیردولتی در کنار اینها، نظارت بر شهریه‌ها وجود دارد؛ سامانه‌هایی را در این خصوص طراحی کردیم تا آنجایی که ممکن است، سلایق شخصی و نظرات فردی، کمترین دخالت را داشته باشد.

 

وی ادامه داد: این سامانه‌ها در حوزه شهریه‌ها هم راه‌اندازی شده است و بر این اساس، مدارس به هیچ عنوان امکان دریافت شهریه بالاتر را ندارند؛ شهریه که اخذ می‌شود، پیامکی برای اولیای دانش‌‌آموزان ارسال می‌شود و میزان مغایرت شهریه با شهریه مصوب کاملاً مشخص خواهد بود و خانواده‌ها در صورت مشاهده مغایرت می‌توانند به سامانه شکایات که پیش‌بینی شده است، مراجعه کنند.

بطحایی تصریح کرد: البته واحدهای نظارتی در منطقه، استان و ستاد مرکزی مدارس غیردولتی بر روند اخذ شهریه مدارس نظارت دارند و در صورت مشاهده تخلف، بررسی و برخورد می‌شود.

 

وزیر آموزش و پرورش در خصوص شعار سال و حمایت از کالای ایرانی، اظهار کرد: موارد مصرفی در آموزش و پرورش به‌ویژه در لوازم التحریر کم نیست اما متأسفانه شرکت‌های تولید داخلی به دلایل مختلف در فضای رقابتی با محصولات خارجی نتوانستند، تنوع لازم را در تولیدات خود ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه کارگروهی در این زمینه تشکیل دادیم و جلسات متعددی را داشتیم، گفت: در آینده نزدیک نمایشگاهی خواهیم داشت که اقلام ایرانی به ویژه با تأکید بر لوازم التحریر به فروش می‌رسد؛ در این نمایشگاه‌ها هم تأکید بر معرفی کالای ایرانی خواهد بود و هم مهم‌تر از آن، شناسایی و عدم استفاده نمادهایی است که پیام‌های ضد تربیتی برای دانش‌آموزان دارد؛ این نماد‌ها در برخی اقلام مصرفی دانش‌آموزان به ویژه اقلامی که از خارج کشور وارد می‌شود، مشاهده می‌شود.

 

بطحایی اضافه کرد: این نماد‌ها در برخی انیمیشن‌ها و داستان‌های خارجی وجود دارد که خشونت، پرخاشگری و رفتارهای ضد تربیتی را در بین دانش‌آموزان ترویج و ترغیب می‌کند؛ به همین دلیل هدف اصلی از برگزاری این نمایشگاه‌ها، حرکت در راستای شعار سال جاری و استفاده از نمادهای ملی و اسلامی خودمان است یعنی ما در فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی، نمادهای بسیار خوبی داریم که می‌تواند برای دانش‌آموزان الگو باشد و  یکی از خاستگاه‌ها، لوازم التحریر و کوله پشتی دانش‌آموزان است.

 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امید است تا قبل از مهرماه بتوانیم با تلاش صورت گرفته، سهم استفاده از کالای ایرانی  را به ویژه در حوزه لوازم‌التحریر و نسبت به کالای خارجی، با جهش بسیار خوبی، بالا ببریم.

وی در خصوص لباس فرم مدارس گفت: جنس لباس فرم دانش‌آموزی از تولیدات داخلی است اما یکی از گلایه‌هایی که اولیای دانش‌آموزان به ویژه در مناطق محروم دارند، این است که گاهی وقت‌ها سخت‌گیری‌هایی توسط مدارس برای رپوش دانش‌‌آموزان می‌شود که فشار مالی به خانواده‌ها وارد می‌کند.

بطحایی ادامه داد: ما در دستورالعملی که ظرف یک ماه آینده ابلاغ خواهد شد، تأکید می‌کنیم با توجه به شرایط اقتصادی که مردم با آن مواجه هستند، به سهم خودمان تلاش کنیم تا آنجایی که ممکن است، سخت‌گیری و فشار برای لباس فرم دانش‌آموزان نباشد تا مورد گلایه‌مندی خانواده‌ها شود.

 

وی در خصوص ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس اظهار کرد: «اینکه والدین، مدرسه فرزندش را انتخاب کند»، نقطه‌ای است که ما می‌خواهیم به سمتش برویم ولی متأسفانه به دلیل محدویت‌های فراوانی که از گذشته وجود داشته است، همواره اولیا را ملزم می‌کند که فقط می‌توانید در این محدوده فرزندتان را ثبت‌نام کنید.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در کوتاه مدت چه می‌توانیم انجام دهیم، گفت: فعلا محدوه منطقه‌ای، روش چکشی است که انجام می‌دهیم و چاره‌ای غیر از این موضوع نداریم؛ اگر یک روز به این شرایط برسیم که مدارس دولتی ظرفیت داشته باشد، محدوده جغرافیایی حذف می‌شود.

 

وی در خصوص تراکم دانش‌آموزی گفت: تراکم دانش‌آموزی در برخی مناطق خیلی بالاست و شهر تهران بعد از سیستان و بلوچستان دارای مشکل از نظر فضای آموزشی است.

 

 

 

منبع: فارس