برپایی جشنواره ملی «نوجوان سالم» در شیراز/ راه‌اندازی کانون همیاران پیشگیری در مدارس

به گزارش کودک پرس ، منصور کیایی، مدیركل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش ‌و پرورش در جمع خبرنگاران در شیراز به آیین اختتامیه هفتمین جشنواره نوجوان سالم که به میزبانی استان فارس برگزار شد، اشاره كرد و گفت: شاهد استقبال بالای دانش‌آموزان، معلمان و والدین از این جشنواره در هفتمین سال برگزاری هستیم.
وی با بیان اینکه ارائه آثار به این جشنواره از سه هزار اثر در سال نخست به ۵۰۰ هزار اثر در سال هفتم رسیده است، گفت: خلاقیت‌های دانش‌آموزی و ابتکارات مدرسه‌ای دو محور اصلی این جشنواره بود که آثاری در قالب فیلم کوتاه، مقاله، روزنامه‌دیواری، چند رسانه‌ای و …به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

مدیركل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌ و پرورش ادامه داد: در زمینه ترویج سبک زندگی سالم و پیشگیری از رفتارهای پرخطر از جمله مصرف مواد، دخانیات و خشونت نیز آثاری ارسال شده است.
کیایی یادآور شد: در سال تحصیلی جدید با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی مانند برگزیدگان جشنواره نوجوان سالم، کانون همیاران پیشگیری در مدارس را با همکاری و حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر را‌ه‌اندازی خواهیم کرد.

مدیركل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌ و پرورش در ادامه از یکپارچه‌سازی درگاه‌های غربالگری مدارس از ابتدای سال تحصیلی جدید در هر سه مقطع تحصیلی خبر داد و گفت: این طرح در ادامه طرح نماد یا همان نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان اجرایی خواهد شد.
وی بیان کرد: نرخ پوشش فعالیت‌های ما در آموزش‌وپرورش برای دانش‌آموزان در بخشی مانند آموزش تنها ۵۰۰ درصد است، زیرا اعتباراتی که برای امر آموزش در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اختصاص می‌دهند، ناچیز است.

كیایی، به سامانه پایش وزارت آموزش‌ و پرورش و مدیریت آسیب‌های اجتماعی اشاره كرد و گفت: بر اساس گزارش‌های این سامانه خشونت، مصرف مواد و انحرافات اخلاقی در شمار رفتارهای پرخطر معرفی شده که با تحلیل علمی باید مورد بررسی و توجه بیشتری قرار گیرند.

مدیركل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌ و پرورش همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا با وجود اجرای طرح‌های اجتماعی و فرهنگی زیاد اما باز هم خروجی مناسبی در مدارس مشاهده نمی‌شود، گفت: هدف از اجرای طرح‌های اجتماعی و فرهنگی توانمندسازی دانش‌آموز است اما مجموع خروجی مناسب به سبک زندگی سالم کودک و نوجوان هم بستگی دارد. برای هویت سبک زندگی فرزندان به عنوان خانواده و جامعه چه کرده‌ایم؟ یا اینکه امکان دسترسی آن‌ها را به چه رسانه‌هایی فراهم کرده‌ایم؟
کیایی با بیان اینکه میزان دسترسی به مواد مخدر از نظر سهولت عامل مخاطره‌آمیزی است که کنترل آن از عهده‌ی ما خارج است، گفت: موضوع خودکشی نیز چنین الگویی را دنبال می‌کند. به عنوان مثال کودکی که تاب‌آوری پایینی دارد با کوچکترین شکست دست به خودکشی می‌زند.
وی با بیان اینکه سن شیوع اعتیاد در بسیاری از کشورها ۱۵ سال اعلام شده است، گفت: در ایران به دلیل پراکندگی آمار، سن شیوع مشخص نیست؛ چرا که رفتار پرخطر مرز نمی‌شناسد.

مدیركل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌ و پرورش همچنین گفت: با همت معاون ابتدایی آموزش ‌و پرورش شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل پیش از آغاز هر سال تحصیلی در دستور کار شناسایی قرار می‌گیرد. این کودکان خود گروه هدفی هستند که در زمینه رفتارهای پرخطر باید مورد پایش قرار گیرند.

 

 

 

 

منبع: ایکنا