برخورد جدی آموزش و پرورش با مجریان سند ۲۰۳۰/ آمار شیوع مواد مخدر در بین دانش‌آموزان

به گزارش کودک پرس ، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در برنامه نگاه یک اظهار داشت: آموزش و پرورش یک سند راهبردی برای تعیین مسیر خود دارد تا با کمک آن به نقطه مطلوب برسد.

وی افزود: تفاوت سند تحول بنیادین با بسیاری از سندهای راهبردی در این است که راهکارهای عملیاتی هم در این سند ذکر شده است.

 

* مسائل سخت افزاری مثل تجهیزات و امکانات آموزش و پرورش باید بر عهده نهادهای دیگر همچون شهرداری باشد

بطحایی اضافه کرد: بر اساسی پایشی که صورت گرفته است با دیدی خوشبینانه تنها سی درصد سند تحول بعد از 6 سال که از رونمایی آن گذشته است، مستقر شده است و اکنون یک سامانه، استقرار کمی سند تحول را رصد می کند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه 30 درصد مدارس کشور ایمن نیستند، گفت: تجهیزات این مدارس نیز به طریق اولی نیاز به نوسازی دارند.

وی با بیان اینکه مشکل تجهیزات مدارس یک مشکل مزمن و قدیمی است، افزود: آموزش و پرورش باید دغدغه تحول در محتوا و روش های نظام آموزشی را داشته باشد و مسائل سخت افزاری مثل تجهیزات و امکانات بر عهده نهادهای دیگر همچون شهرداری باشد.

بطحایی خاطر نشان کرد: حل بخشی از مشکلات بر عهده دولت است و خوشبختانه امکانات نسبتا خوبی برای سال آینده در راه حل مشکلات سخت افزاری پیش بینی شده است اما رافع مشکل نیست و شهرداری ها و سایر نهادها هم باید در این حوزه قبول مسئولیت کنند.

 

* از زمانی که آموزش و پرورش را از مردم جدا کردیم مشکلات این وزارتخانه شروع شد

به گزارش فارس، وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه همه به اهمیت آموزش و پرورش باور دارند، تصریح کرد: برخی قوانین کمکی برای ساخت و اداره مدرسه برای کارخانه ها و شرکت ها وجود دارد.

وی بیان داشت: از زمانی که آموزش و پرورش را از مردم جدا کردیم مشکلات آموزش و پرورش شروع شد.

بطحایی با بیان اینکه مقدورات دولت محدود است، گفت: اگر تنها بر منابع دولتی تکیه کنیم شرایط تغییری نمی کند و از سوی دیگر نمی توانیم از همه مردم انتظار مشارکت مالی در آموزش و پرورش داشته باشیم اما باید از سایر نهادها و شهرداری ها کمک بگیریم.

 

*هنرجوهایی در هنرستان ها تحصیل می کنند که با نخ کاموا مدار الکترونیکی می سازند

وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول زمانی اجرا می شود که زیرساختهای سخت افزاری آن آماده باشد.

وی ادامه داد: اکنون هنرجوهایی در هنرستان ها تحصیل می کنند که با نخ کاموا مدار الکترونیکی می سازند؛ چه توقعی می توان از این افراد پس از فارغ التحصیلی داشت؟

بطحایی عنوان کرد: بخشی از اجرای سند تحول، محتوایی و نرم افزاری است که راهنمای عمل آن آماده است که مقدمات آن فراهم شده است.

 

* تخلفات و اشتباهاتی وجود دارد که نباید به پای اجرای سند 2030 گذاشته شود

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: اجرای سند 2030 با توجه به حساسیت های درستی که وجود داشت، متوقف شد و نظر رهبر معظم انقلاب هم در مورد توقف اجرای آن فصل الخطاب بود.

وی بیان داشت: تخلفات و اشتباهاتی وجود دارد که نباید به پای اجرای سند 2030 گذاشته شود و ما در آموزش و پرورش به گروهی ماموریت دادیم که مسائل مربوط به اجرای سند 2030 یا تخلفاتی که مشابه اجرای سند است، گزارش داده شود.

بطحایی ادامه داد: افرادی که برخی آموزشهای جهت دار را ارائه می کنند، ملاحظات فرهنگی و تربیتی را رعایت نمی کنند که نتیجه آموزش باعث بهبود شرایط نمی شود.

وی تصریح کرد: فراوانی های اجرای این سند به شدت کاهش پیدا کرده است.

 

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به گستردگی نظام آموزشی گفت: به مردم اطمینان می دهم که پرسنل فهیم آموزش و پرورش به دنبال اجرای سند 2030 نیستند و با جدیت نسبت به تخلفاتی که شائبه اجرای این سند را داشته باشند، برخورد می کنیم.

وی ادامه داد: تربیت و مهارت آموزی از وظایف مهم نظام آموزشی است که دانش آموزان باید آن را در مدرسه بیاموزند؛ در حالی که اکنون این گونه نیست و تعادل بین دانش شناختی و مهارتها وجود ندارد که به هم خوردن این تعادل یکی از مهمترین مشکلات در آموزش و پرورش است.

 

* کنکور، نشاط را از نوجوانان گرفته است

بطحایی با بیان اینکه کنکور یک رقابت دشوار است که نشاط را از نوجوانان ما گرفته است، عنوان کرد: آموزش و پرورش به اندازه کافی طرح دارد و اکنون زمان عمل است و یکی از آن طرح ها، حذف کنکور است که همه نهادها بر آن اتفاق نظر دارند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: حذف کنکور استلزاماتی دارد که باید آماده شود و افرادی هستند که منافع اقتصادی در عدم حذف کنکور دارند اما مقاومت آنها تاثیرگذار نخواهد بود.

وی اظهار داشت: مدرسه بخشی از جامعه است که انعکاس آسیب های اجتماعی در آن هم وجود دارد اما فراوانی آسیبهای اجتماعی به نسبت سایر کشورها در ایران کمتر است؛ هرچند میزان کم آن هم زیبنده نظام آموزشی ما نیست.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به طرح نماد گفت: سرعت اجرای طرح نماد کند بوده است و اجرای آن را از چند ماه پیش با سرعت بیشتری آغاز کردیم.

بطحایی با بیان اینکه تلویزیون تعاملی برای ارتباط بیشتر مدرسه با خانواده افتتاح شده است، خاطر نشان کرد: محور اصلی برنامه های ما در مقابله با آسیب های اجتماعی خانواده است.

وی تصریح کرد: در حوزه اعتیاد در مدارس آمار ما بسیار کم است و آمار سه درصدی اعتیاد را به هیچ وجه تأیید نمی کنم و کمتر از یک دهم درصد دانش آموزان ما گرفتار مواد مخدر هستند.

 

* شکاف بین والدین و نوجوانان افزایش یافته است

به گزارش فارس، وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شکاف بین والدین و نوجوانان افزایش یافته است، گفت: این مسئله عامل بسیاری از آسیبهای اجتماعی است و گسترش زندگی فردی و انزواطلبی چالش بزرگی بر سر راه ماست.

 

* بحث ما حذف سمپاد نبود

بطحایی با اشاره به مصوبه حذف آزمون در مدارس ابتدایی اظهار داشت: بحث ما حذف سمپاد نبوده است اما چون یکی از عواملی که استفاده از کتب کمک درسی و آزمونها را گسترش داده است مدارس سمپاد بودند این تصمیم را گرفتیم؛ 250 هزار دانش آموز می سوختند تا 15 هزار دانش آموز وارد مدارس خاص شوند.

وی ادامه داد: برخی دانش آموزان از پایه سوم ابتدایی برای ورود به مدارس خاص آماده می شدند اما اکنون تجویز کتب کمک آموزشی در مدارس ابتدایی ممنوع است و به جد پیگیر اجرای این قانون هستیم تا دانش آموزان دبستانی ما بتوانند کودکی کنند.

 

*بسیاری از نظام های آموزشی جداسازی را کنار گذاشته اند

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: بسیاری از نظام های آموزشی جداسازی را کنار گذاشته اند و روش تلفیق را حتی در مورد دانش آموزان با نیازهای ویژه پیش گرفته اند؛ فراگیر بودن آموزش در دوره آموزش عمومی آثار مثبتی دارد.

وی خاطر نشان کرد: برنامه شهاب که دانش آموزان دارای استعداد برتر را مورد آموزشهای خاص قرار می دهد سال آینده تمام پایه هفتمی ها تحت پوشش آن قرار خواهد داد.

بطحایی تصریح کرد: مدارس غیردولتی هم مکلف هستند تا مصوبه منع برگزاری آزمون را رعایت کنند.

 

* امیدواریم مرحله دوم طرح رتبه‌بندی را در سال 97 اجرا کنیم

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای بهبود وضعیت معیشتی معلمان امیدواریم مرحله دوم طرح رتبه بندی را در سال 97 اجرا کنیم، گفت: این طرح وضعیت را بهتر از گذشته خواهد کرد هرچند نقطه مطلوب نخواهد بود.