اجرای نهضت ملی حفظ جزء ۳۰ قرآن در مدارس کشور/ اثرات بسیار مخرب کنکور سراسری در مسیر تربیت دانش‌‌آموزان

به گزارش کودک پرس ، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش روز گذشته در سفر به قم با آیات عظام مکارم شیراز ی، نوری همدانی و علوی گرگانی دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدارها، وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد:  یکی از مهم‌ترین کارها در یک سال اخیر که در راستای اجرای سند تحول بنیادین انجام شده است تلاش برای رشد همه ساحت‌های تربیتی دانش‌آموزان است.

وی افزود: در سال‌های اخیر، ساحت علمی بر سایر ساحت‌های تربیتی غلبه کرده و این معضلی است که جامعه خواهان رفع آن است.

بطحایی خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر زمان کافی در مدارس برای انجام فعالیت‌های تربیتی وجود نداشته است و ما امسال برای حل این مشکل و در راستای اجرای طرح تحول، ۲ ساعت از  ساعات رسمی دانش‌آموزان به آموزش مهارت‌های تربیتی  اختصاص دادیم.

 

وی ادامه داد: کنکور سراسری اثرات بسیار مخربی را در  مسیر تربیت بچه‌ها ایجاد کرده است و متاسفانه دغدغه اصلی بسیاری از خانواده‌ها آماده کردن فرزندان برای کنکور و کسب رتبه‌های برتر در این ماراتن علمی است و این فرهنگ ناصحیح، والدین را از پرداختن به مسئله مهم تربیت باز داشته است.

وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت تربیت در دوره ابتدایی تأکید و اضافه کرد: حذف آزمون از دیگر برنامه‌های ما در یک سال اخیر با هدف تقویت فعالیت‌های تربیتی است و ورود کتاب‌های کمک آموزشی را به مدارس متوقف کردیم.

وی در خصوص فضای مجازی گفت: چند ماه قبل یک شبکه تعاملی را ایجاد کردیم که امکان ارتباط دو سویه بین ما و خانواده‌ها و همچنین ما و مدیران را مهیا کرده است لذا بسیاری از مطالب که اجازه و امکان پخش از طریق رسانه‌های ارتباط جمعی را ندارد، این تلویزیون تعاملی این فرصت را در اختیار ما قرار می‌دهد تا مطالب اختصاصی را به خانواده‌ها آموزش دهیم؛ آسیب‌های موجود در مدارس می‌طلبد آموزش‌هایی را برای مقابله یا پیشگیری از آن استفاده کنیم.

 

 وی اظهار کرد: از طریق شبکه تعاملی سینا، پیام‌رسان‌های داخلی قابل استفاده هستند لذا مدیران با هدایت دانش‌آموزان به سمت این فضای مجازی پاک و سالم، دانش‌آموزان را از پیام‌رسان خارجی بی‌نیاز می‌کند و با ارائه اینترنت رایگان، انگیزه‌هایی ایجاد کردیم که افراد از این فضای مجازی پاک استفاده کنند.

بطحایی، آمار دانش‌آموزان را در سال تحصیلی جاری را حدود ۱۴ میلیون دانش‌آموز  اعلام و عنوان کرد: شاهد افزایش۶ درصدی دانش‌آموزان به علت اضافه شدن پایه دوازدهم هستیم که البته این روند افزایشی با شیب ملایم در چند سال آینده ادامه دارد؛ ‌با هدف تقویت آموزش مهارت‌های زندگی، عنوان کتاب جدید  به نام‌های مدیریت خانواده و سبک زندگی، اندیشه شناسی، سلامت و بهداشت، هویت اجتماعی تحلیل فرهنگی برای پایه دوازدهم‌ تدوین شده است.

 

وی از برگزاری مسابقات قرآنی و فرهنگی هنری با مشارکت بالای دانش‌آموزان خبر داد و افزود: در اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب، اجرای نهضت ملی حفظ جز سی قرآن در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد، همچنین طرح امام شناسی با مشارکت بیش از ۶ میلیون دانش‌آموز در سال گذشته در مدارس اجرا شد.

 وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در حوزه قرآنی، انواع کتب قرآنی اعم از  تفسیر موضوعی، احکام، روش‌های حفظ، ترتیل خوانی و سایر مطالب قرآنی تدوین و در مدارس توزیع شده است.

وی خاطرنشان کرد: کمبود نیروی انسانی یکی از چالش‌های پیش روی آموزش و پرورش است در همین راستا برای اولین بار بیش از ۳۴هزار دانشجو معلم را در دانشگاه فرهنگیان جذب کردیم.

 

بطحایی بیان اینکه ۷۸۰ منطقه آموزش و پرورش، ۱۰۷ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس در سطح کشور داریم، افزود: سعی کردیم ، سمت و سوی آموزش‌ها را عوض کنیم زیرا الگو و سبک زندگی  در حال تغییر است لذا باید ما برای الگو سازی سالم، بر اساس زندگی ائمه(علیهم‌السلام) تلاش کنیم.

 

 

 

 

منبع: فارس