ابراز علاقه رهبر معظم انقلاب برای پیش‌نماز شدن در مدرسه

به گزارش خبرنگار فعالیت‌های قرآنی کودک پرس،‌ حجت‌الاسلام محسن قرائتی استاد قرآن در کتاب «خنده و گریه» در مورد شاد بودن فرد مسلمان و اینکه چگونه شاد باشیم و چطور بخندیم اما خنده حرام نباشد، انواع مزاح‌هایی که از ائمه معصومین(علیهم‌السلام) و علمای شیعه روایت شده را جمع‌آوری کرده است که در این نوشتار به برخی از اشارات استاد می‌پردازیم.

خوشحال کردن دیگران

یکی از کارهایی که باید نزدیک عید انجام دهیم، ادخال سرور است. راجع به خوشحال کردن دیگران احادیث بسیار داریم انس می‌گوید:‌ «کانت الولیده من و لائد المدینه تأخذ بید رسول‌الله (صلی‌الله علیه و آله و سلم) و لا ینزع منها یده حتی تذهب به حیث شاءت».

یک دختر بچه‌ای در مدینه، به پیغمبر (صلی‌الله علیه و آله و سلم) گفت: «دستت را به من بده» این دختر تازه راه افتاده بود دست پیغمبر (صلی‌الله علیه و آله و سلم) را گرفت و در خیابان برد و به پیامبر گفت: «حالا به خانه برو» شخصی گفت: «یا رسول‌الله! خودت را معطل این دختر بچه کرده‌ای؟» فرمود: «من می‌خواستم دل این بچه شاد بشود…»

مگر پیغمبر (صلی‌الله علیه و آله و سلم) به بچه‌ها سلام نمی‌کرد چون به بچه‌ها سلام می‌کردم خدا هم به او سلام می‌کرد.

 

اتفاقا بار این بچه‌ها خیلی بیشتر است من یک جا برای افطاری رفته بودم دیدم بچه‌های کوچک هم برای افطار آمدند. گفتند: «آقای قرائتی، ما هر وقت افطاری می‌دهیم، بچه‌های کوچک هم می‌‌آیند» گفتم: «اتفاقا آنچه برای قیامت شما می‌ماند، همین است که این بچه‌ها می‌آیند، اگر به بزرگ‌ترها سلام کردی، مهم نیست مرد آن است که به کوچکترها هم سلام کند.»

به یک نفر گفتم: «آیا شما پیش نماز بچه‌های مدرسه می‌شوی؟» گفت: حالا ما با این ریش سفید برویم پیش‌نماز بچه‌های مدرسه بشویم. آخر این هم کار است که به من می‌گویی.

به مقام معظم رهبری گفتم: «آقا، بعضی‌ها فکر می‌کنند که پیش‌ نمازی دبیرستان‌ها و مدارس راهنمایی کار کوچکی است اما اگر مسجد باشد و مناره داشته باشد و یک عده پیرمرد هم پای منبر او بنشینند، عزت است. یعنی خیال می‌کنند که بیست نفر پیرمرد بهتر از پانصد نفر بچه‌های تازه‌نفس است.» ایشان فرمودند: «اگر این طور است، من خودم می‌روم و در یک مدرسه پیش‌نماز می‌شوم».

 

بچه‌ها را شاد کنید. با دادن عیدی بچه‌ها را شاد کنید. با بوسیدن بچه‌ها را شاد کنید امام کاظم (علیه‌السلام) فرمود: «اگر مسلمانی را شاد کنید رسول‌الله (صلی‌الله علیه و آله و سلم) را شاد کرده‌اید» خیلی‌ها می‌گویند: «آقای قرائتی، ما نمی‌توانیم به مکه برویم.» گفتم: «روایت‌هایی داریم که وقتی مشکل کسی را برطرف کنی و گره‌ای را از کار کسی باز کنی انگار که در سعی و صفا و مروه قدم برمی‌داری».

 

بنابراین آن کسی که پرستاری می‌کند ثوابش کمتر از ثواب زائر رسول‌ خدا (صلی‌الله علیه و آله و سلم) نیست.