کاهش رشد اجتماعی کودک، مهمترین پیامد “تکفرزندی”
به گزارش کودک پرس تک فرزندان از امکانات، مزایا و شرایط بهتری نسبت به هم سالان خود برخور دارند، فرصتها و موقعیتها همواره به راحتی در اختیار تک فرزندان قرار میگیرد به همین دلیل این افراد به راحتی نمیتوانند در موقعیتهای رقابتی خوب عمل کنند و از توانایی کمتری در این زمینه برخوردارند.
تک فرزندان در رقابت با هم سالان کم تحملترند
میزان روابط اجتماعی در خانوادههای تک فرزند کمتر است و در خانواده کم جمعیت تعداد و نوع روابطی که شکل میگیرد با یک خانواده پر جمعیت متفاوت است.
به دلیل اینکه در محیط خانواده کم جمعیت فرآیند رقابت حتی با دیگر فرزندان ایجاد نمیشود، تک فرزندان در برخورد با محیط بیرونی و در رقابت با هم سالان خود تحمل ناملایمات و مشکلات را ندارند. وی اضافه کرد: تلاش والدین برای برطرف کردن تمام خواستههای فرزند در واقع آنها را در مقابل وقایع پیش رو ناتوان و کم حوصله میکنند و از کمیت و کیفیت روابط اجتماعی فرزندان با سایر افراد کاسته میشود.
میزان کم تعامل و روابط اجتماعی در خانوادههای کم جمعیت موجب افت رشد اجتماعی تک فرزندان میشود.
حمایت و کنترل بیش از حد، فرزند را ناتوان میکند
هر چه میزان حمایت والدین از فرزند بیشتر باشد، تحمل و قدرت کودک در برخورد با مشکلات کاهش مییابد و این کودکان اغلب در برخورد با مشکلات آسیب پذیرترند.
اگر چه تک فرزندی مزایا و امکانات قابل توجهی برای کودک نسبت به هم سالان خود فراهم میکند، اما والدین باید در نظر داشته باشند حمایت و کنترل بیش از حد فرزند را ناتوان میکند و در آینده با مشکلات بیشتری مواجه میشود.
به دلیل اینکه کودک همراه و هم بازی ندارد حس رقابت را تجربه نمیکند و هم چنین نمیتواند فرصتی برای مدیریت و کنترل این حس داشته باشد.
حمایت بیش از اندازه از توانایی کودک برای رشد و بلوغ احساسات میکاهد.
منبع: مهدپرتال
ارسال دیدگاه