بازتوانی کودک ناشنوا از مرحله غربال تا تشخیص و مداخله توانبخشی و کاشت حلزون
، توضیحات کلی در مورد کاشت حلزون شنوایی برای کودکان و نوزادان کم شنوا و ناشنوا و مراحل انجام آن:
به گزارش کودک پرس ، توضیحات کلی در مورد کاشت حلزون شنوایی برای کودکان و نوزادان کم شنوا و ناشنوا و مراحل انجام آن:
ـ کلیه نوزادان در بدو تولد تا روز چهارم تولدش توسط کارشناسان آموزش دیده توسط دستگاه غربالگری شنوایی در سطح استان از نظر سلامت وضعیت شنیداری مورد سنجش قرار می گیرند.
ـ در صورت شناسایی کودک دارای مشکل شنوایی جهت تأیید نهایی به مراکز تخصصی (بهزیستی ) ارجاع داده می شوند .
ـ پس از تأیید افت شنوایی نوزاد در راستای بازتوانی آنان اقدامات توانبخشی و توانپزشکی شامل ارائه سمعک رایگان ، ارجاع به مراکز خانواده و کودک ناشنوا جهت طی نمودن مراحل تربیت شنیداری و در صورت عدم پاسخگویی بودن سمعک ها ارجاع به مراکز فوق تخصصی کاشت حلزون شنوایی صورت می گیرد .
ـ پس از ارجاع نوزاد و یا کودک به مراکز کاشت حلزون و طی عمل جراحی پیچیده پروتز ذیربط در گوش کودک کاشت می گردد و پس از طی دوره نقاهت عمل جراحی کودک مجدداً جهت تکمیل فرایند تربیت شنیداری و گفتاردرمانی به مراکز توانبخشی تحت نظارت بهزیستی ارجاع می گردد .
ـ شایان ذکر است در صورت غربالگری و شناسایی به موقع کودک و طی نمودن فرایند تشخیص و توانبخشی آنان دیگر شاهد یک کودک ناشنوا که قادر به تکلم نباشد نخواهیم بود و موارد بسیاری طی چند سال اخیر در سطح استان با مداخله به موقع از بروز یک تراژدی وحشتناک ناشنوایی که حاصل آن کر و لال شدن یک کودک و حواشی و مشکلات عدیده آن در سطح اجتماع است نخواهیم بود.
ارسال دیدگاه