خواص زردچوبه برای کودکان

آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به فکر قرار دادن زردچوبه در رژیم غذای کودک خود هستید، اما نگرانید که به او آسیب برساند؟ آیا شما می خواهید بدانید که استفاده از زردچوبه چگونه می تواند برای کودک شما مفید باشد؟ اگر پاسختان بله است، به خواندن مقاله زیر در مورد فواید زردچوبه برای کودکانتان و این که زردچوبه چه کمکی به او می کند و تا چه اندازه برای کودکان بی خطر است، بپردازید.

به گزارش کودک پرس ،آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به فکر قرار دادن زردچوبه در رژیم غذای کودک خود هستید، اما نگرانید که به او آسیب برساند؟ آیا شما می خواهید بدانید که استفاده از زردچوبه چگونه می تواند برای کودک شما مفید باشد؟ اگر پاسختان بله است، به خواندن مقاله زیر در مورد فواید زردچوبه برای کودکانتان و این که زردچوبه چه کمکی به او می کند و تا چه اندازه برای کودکان بی خطر است، بپردازید.

درباره زردچوبه چه می دانید؟
زردچوبه ادویه به دست آمده از ریشه گیاهی است که هم از ریشه تازه آن و هم از آن به صورت خشک و به صورت پودر شده هم استفاده می شود. رنگ زردچوبه خوب، زرد تیره (با رنگ نارنجی) است. همچنین، زردچوبه خوب عطر ملایم و طعم کمی تلخی دارد.
زردچوبه ادویه ای است که در برخی از کشورهای جنوب آسیا به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، از آن به عنوان ماده ی رنگی در نساجی استفاده می شود و کاربرد بسیاری در صنعت داروسازی دارد. زردچوبه یک ماده فعال در درمان های بهداشتی و درمان طبیعی بسیار موثر برای بسیاری از بیماری ها می باشد. در کشورهایی که درآن از زردچوبه به صورت گسترده استفاده نمی شود، ممکن است این ماده در قالب قرص ها و یا مکمل های دارویی در دسترس مردم باشد.

آیا استفاده از زردچوبه برای کودکان بی خطر است؟
مصرف زردچوبه برای کودکان بی خطراست. اما، کودکان برای رشد مطلوب خود نیاز به استفاده از زردچوبه ندارد. بنابراین، شما کودکتان را با اندازه محدودی از زردچوبه تغذیه کنید. اگر شما به عنوان یک مادر می-خواهید به غذای کودک خود زردچوبه اضافه کنید و نگرانید که این ماده با داروهای خاصی تداخل پیدا کرده و همچنین منجر به عوارضی در کودک شما شود و یا اگر کودکتان از مشکلات خاص پزشکی رنج می برد، حتما به دکتر او مراجعه کنید و مشورت نمایید.

از آنجایی که زردچوبه خواص ترمیمی زخم ها را دارد، استفاده موضعی و پوستی آن برای کودکان بی ضرر است. هنگامی که آن را با شیر یا خامه مخلوط کنید، به حفظ نرمی پوست کودکان به عنوان یک درمان طبیعی کمک شایانی می کند. اما بهتر است قبل از استفاده از زردچوبه برای کودکتان در هر شکلی، با دکتر او مشورت کنید. همچنین از آن می توان به صورت غذایی یا به عنوان کاربردهای موضعی در کودکان استفاده نمود.

هنگامی که کودک شما به اندازه کافی بزرگ شد و توانست از مواد غذایی جامد استفاده کند، شما می توانید زردچوبه را از طریق رژیم غذایی به بدن او بشناسانید. اما انجام این کار تنها در صورتی که هیچ عوارض و یا خطری برای کودک شما نداشته باشد و یا به دلیل مصرف دارو و یا شرایط پزشکی خاص برای کودک شما منع نشده باشد، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

فواید زردچوبه برای کودکان:
زردچوبه خواص درمانی متعددی برای کودک شما دارد که می توان از طریق مصرف غذایی و یا استفاده های موضعی و پوستی، از آن بهره برد:

• کورکومین یکی از اجزای سازنده فعال در زردچوبه است که بسیار مفید بوده و از اختلالات عصبی مانند اسکلروز، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون جلوگیری می کند. همچنین در مبارزه با افسردگی هم بسیار موثر است.

• خواص آنتی اکسیدانی زردچوبه خیلی قوی بوده و می تواند سرطان های زیادی را درمان کند. زردچوبه علائم و نشانه های پوستی، روده، پروستات، و سرطان پستان را تسکین می دهد. کاربرد موضعی آن باعث کمک به افزایش درمان سرطان پوست نیز می شود.

• زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی است و درنتیجه در طول درمان استئوآرتریت بسیار مفید می باشد.
• همچنین، زردچوبه دارای خواص ضدمیکروبی است و بدن را از عفونت های باکتریایی و ویروسی محافظت می کند.

• همچنین، زردچوبه برای سلامتی کبد و بهبود عملکرد گوارشی فواید بسیاری داشته، و نیز می تواند زخم های گوارشی را التیام داده و مشکلات اجابت مزاجی را درمان نماید.

عوارض جانبی استفاده از زردچوبه برای کودکان:
افزودن زردچوبه به رژیم غذایی کودکان باید با احتیاط و کم کم انجام شود، برخی از عوارض جانبی که زردچوبه می تواند باعث آن شود، عبارتند از:

• زردچوبه با برخی از داروها مانند رقیق کننده های خون و مواد دارویی که برای کاهش تولید اسید معده استفاده می شود، تداخل پیدا می کند. برخی از داروهای شایع رقیق کننده خون مانند آسپیرین، ایبوپروفن، وارفارین، کلوپیدوگرل هستند که زردچوبه با آن ها تداخل ایجاد می کند. داروهایی هم که برای کاهش اسید معده کار برد دارند و می توانند با این ادویه تداخل پیداکنند، عبارتند از: سایمتیدین، امپرازول، فاموتیدین، رانیتیدین. بنابراین، اگرکودک شما در حال تغذیه با شیر مادر و هم زمان در حال مصرف این داروهاست، ازمصرف زردچوبه در رژیم غذایی او اجتناب کنید. اگر کودک شما به دلایل و شرایط پزشکی دارو مصرف می کند، بهتر است این ادویه را به طور کلی از وعده های غذای او حذف کنید.

• همچنین اگر شما به دنبال درمانی برای کیسه صفرا یا دیابت کودکتان هستید، حتما از استفاده کردن زردچوبه در رژیم غذایی او اجتناب نمایید . اگر برای درمان کودکتان عمل جراحی برنامه ریزی و تجویزشده، از مصرف زردچوبه در غذای او خودداری کنید، چون می تواند با خواص لخته شدن خون تداخل ایجاد کند. در این گونه موارد، حتی مادرانی که با شیر خود بچه را تغذیه می کنند، هم باید از مصرف زردچوبه، اجتناب کنند.