رعایت رژیم غذایی قبل از بارداری

وقتی قرار است باردار شوید، به آنچه می خورید و رژیم غذایی تان خوب فکر کنید. آنچه که شما می خورید از خون تا سلول های بدن و تا هورمون هایتان تاثیر می گذارد.

به گزارش کودک پرس    یادتان باشد که بین 3ماه تا1 سال قبل از بارداری باید رژیم غذایی تان را اصلاح کنید. داشتن رویه زندگی سالم در طی بارداری بسیار ضروری است.

پزشک در مورد اهمیت داشتن رژیم غذایی سالم ورزش منظم و تحت کنترل داشتن استرس برایتان صحبت خواهد کرد. اگر اضافه وزن دارید یا دچار کاهش وزن هستید، باید قبل از بارداری وزن تان را به محدوده طبیعی برسانید. نوشیدن الکل را فراموش کنید و سیگارتان را ترک کنید.

کربوهیدرات ها هم مهم و هم مضر هستند. کربوهیدرات ها باید جزء اصلی غذای شما باشد اما نه اینکه هر چقدر دلتان خواست از این گروه مواد غذایی مصرف کنید. برنج، ماکارونی و نان گندم به طور مستقیم به کاهش قدرت باروری شما منجر نمی شود اما می تواند با افزایش وزنتان آثار بدی روی باروری شما داشته باشد.

اگر مبتلا به نشانگان تخمدان پر از کیست هستید حتما باید درمان شوید چرا که این از جمله دلایل اصلی ناباروری زنان است. نشانگان تخمدان پر از کیست به عدم تعادل هورمونی منجر می شود که وقتی سطح انسولین در خون بالا برود بدتر می شود. یکی از عواملی که به افزایش انسولین در خون منجر می شود مصرف زیاد کربوهیدرات ها است وقتی خانم هایی که دچار تخمدان پلی کیستیک هستند کربوهیدرات زیاد می خورند انسولین به خون ترشح شده و روی تخمدان ها اثر کرده و به تخمک گذاری نامنظم منجر می شود.

تقویت کننده هابرخی موادغذایی هستند که باروری را در شما تقویت می کند، از میان این مواد می توان به آنتی اکسیدان ها، ویتامین خانواده B و آهن اشاره کرد. خانمی که سعی دارد بارور شود باید رژیم غذایی اش سرشار از مواد مغذی باشد. غلات کامل شروع خوبی است.روزانه برای صبحانه یک کاسه غلات بخورید.

یک تکه نان گندم، ماکارونی تهیه شده از گندم برای شام.ماهی به اندازه بخورید، علاوه بر آن اسفناج، دانه های روغنی گیاهی مثل آفتاب گردان و بذرکتان سرشار از امگا3 است.گوشت قرمز را هرگز از رژیم غذایی خود حذف نکنید. ممکن است حین بارداری یا قبل از آن احساس نکنید اما ممکن است بعد از زایمان دچار کم خونی شوید.سبز و قرمز و زرد، رنگ های مغذی اند پیش از رفتن به سراغ مواد مصنوعی به سراغ مولتی ویتامین های طبیعی بروید.

میوه ها و سبزیجات نه تنها دارای ویتامین ها و مواد معدنی باارزشی هستند دارای آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های مفید هستند. این مواد با رادیکال های آزاد که مولکول های مضری هستند مبارزه می کنند رادیکال های آزاد در اثر مواجهه با دود ماشین ها، نورخورشید و خیلی از مواد مضر موجود در برخی موادغذایی در بدن ایجاد می شود و به آسیب هایی روی تخمک، اسپرم و دستگاه های تولید مثلی منجر می شود.

سعی کنید همیشه میوه های رنگی و سبزیجات برگ سبز بخورید، انواع توت ها، فلفل زرد و قرمز و انواع کلم روزانه حتما میوه و سبزی را در وعده های غذایی خود بگنجانید.شیوه زندگی تان چه تاثیری روی بارداری سالم دارد؟شیوه زندگی همسرتان چگونه است؟اگر امکان دارد حتما همسرتان را تشویق کنید تا با شما برای اولین ویزیت قبل از تصمیم گیری به بارداری، به مطب پزشک بیاید.

سلامت همسر و همچنین عوامل خطری که سلامت او را تهدید می کند هم باید بررسی شود. چرا که روی سلامت فرزندتان تاثیرگذار است.چند سالتان است؟بعد از 35 سالگی مشکل های باروری بیشتر می شود، خطر سقط و اختلال های کروموزومی هم افزایش می یابد برخی مشکل های بارداری مرتبط با سن مثل دیابت بارداری در مادران مسن بیشتر است. پزشک همچنین می تواند به شما کمک کند که اگر می خواهید در سن بالا باردار شوید، چه نکاتی را بیشتر مدنظر داشته باشید.

 

 

 

منبع:    مهدپرتال