راهکارهایی طلایی برای جدا کردن محل خواب کودک/ اتاق فرزندتان را هرگز تاریک نکنید

یک متخصص اطفال گفت: اتاق کودک هرگز نباید تاریک باشد تا کودک به راحتی بتواند به اتاق شخصی‌اش علاقه‌مند شود.

به گزارش کودک پرس ، علی محتشمی متخصص اطفال اظهار کرد: کودکان بالای سه سال معمولاً در برابر جدا شدن جای خواب‌شان از والدین واکنش‌هایی نشان می‌دهند به همین دلیل یکباره  و ناگهانی نمی‌توان جای آنها را از اتاق والدین جدا کرد؛ طبیعی است که وقتی کودک با محیطی انس بگیرد و مفهوم ترس و تاریکى را متوجه شود به سختی می‌توان او را به اتاقی فرستاد که در آن تنها باشد و تنها بخوابد.

وی با تاکید بر اینکه جداسازی محل خواب کودکان یک نیاز دو طرفه است، گفت: والدین باید توجه کافی داشته باشند که محل خواب کودک خود را در سن زیر سه سال جدا کنند چرا که هم کودک هم والدین نیاز به این جدا شدن دارند؛ برای علاقمند کردن کودک به اتاقش  سعی کنید به اتاق او برسید و وسایل و اسباب‌بازی‌هایی را که او دوست دارد در آن قرار دهید، ساعاتی در روز به همراه کودک در اتاق او بنشینید و سعی کنید تمام قسمت‌های اتاق را به او نشان دهید و با او در اتاق بازی کنید.

 

اتاق کودک را تاریک و بدون نور نگذارید

این متخصص اطفال با اشاره به اینکه باید به کودک تمام قسمت‌های ناشناخته اتاق را نشان داد، افزود: اگر اتاق کودک کمد دیواری یا قسمت‌های ناشناخته‌ای دارد، آنها را به کودک نشان دهید و سعی کنید علاقه‌ای بین کودک و اتاق شخصی‌اش برقرار کنید؛ اتاق کودک هرگز نباید تاریک و بدون نور باشد تا بتواند به راحتی و بدون ترس به اتاق شخصی‌اش علاقه‌مند شود و آنجا را بپذیرد.

محتشمی تشریح کرد: در حین بازی و هنگامی که کودک خسته می‌شود او را در همان اتاق بخوابانید و در کنارش بمانید تا کامل به خواب رود؛ در طول روز برای بازی کردن، فرزندتان را به اتاق خودش هدایت کنید و به او بگویید که در همان اتاق می‌تواند بازی کند و نباید وسایل بازی‌اش را به خارج از اتاق بیاورد.

 

 

آرامش خواب کودک در اتاق‌ والدین را از بین ببرید

وی تصریح کرد: وقتی که کودک در اتاق‌تان می‌خوابد سعی کنید به صورت هدفمند آسایش او را از بین ببرید مثلا جای خواب او را تنگ کنید،  اگر با اعتراض کودک مبنی بر تنگ بودن جای خوابش مواجه شدید می‌توانید با خونسردی به او بگویید که یک تخت خالی در اتاقش منتظر اوست و این جای تنگ انتخاب خودش است.

 

این متخصص اطفال گفت: اگر کودک در اتاق شما به خواب رفته است برق را روشن بگذارید و سعی کنید با صحبت کردن و سرو صدا‌های معمول او را بیدار کنید و زمانی که اعتراض کرد بگویید که می‌توانی در اتاق خودت در کمال آرامش و سکوت استراحت کنی.

محتشمی یادآوری کرد: وقتی که کودک تا حدودی اتاق خود را پذیرفت و به آنجا رفت، سعی کنید شب‌ها محیط اتاق را با یک چراغ خواب کوچک تا حدی روشن نگه دارید که او از ترس تاریکی دوباره به اتاق شما باز نگردد.

 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان